Botten

394 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Andrahalvlek
God sömn är en gåva ❤️

Jag har haft enormt svåra sömnstörningar historiskt, på grund av ångest, och det har slutat med sjukskrivning till slut.

Nu som först har jag fullt ut förstått att det är alkoholen som skapar ångest, sömnstörningar och depression. Mer motivation än så att hålla mig nykter behöver inte jag!

Jag tycker ändå att du ska ta antabus till hjälp som en krycka, över den tidsgräns som varit riskabel för dig tidigare. Minnet är kort ibland. ”Så farligt var det nog inte?” Då har du kryckan som ett extremt tydligt ”köphinder”.

Sömn är den finaste gåva man kan ge sig själv - och det är en icke-handling. Man kan inte prestera sömn. Man måste ge sig själv så pass mycket lugn och ro att den kommer av sig själv.

Sömn är bästa läkningen för hjärnan och jag är så glad för din skull att du nu har kommit dithän.

Kram 🐘

Rosa76
Stark start

och grattis till 14 dagar. Lite off kände jag mig också i början, lite hängig i humöret men det lättar. Jag slapp i alla fall det sjukt dåliga samvetet för att jag hade druckit...Ha en fin dag! Kram!

Vinäger
Grattis!

Ja, till dina 15 dagar i dag då. Bra jobbat. Är nyfiken på hur besöket gick, så gör gärna en uppdatering när du vill/kan/orkar.

Kram

Jullan65
Men herregud så trött jag är.

Men herregud så trött jag är...gick direkt o lade mig efter arbete och besök på mottagningen. Tror att kroppen behöver mycket vila och sömn just nu och det ska jag försöka ge den. Jag har varit på mottagningen 2 ggr och fick träffa en sjuksköterska och läkare vid första tillfället. Kändes som jag inte hade nåt egentligen att säga, mer än att jag så mycket önskar sluta att dricka a. Att jag är så dödens trött på detta evinnerliga ekorrhjul. Att jag vill vara jag alltid och inte den där andra fulla, pinsamma, skämmiga, aggressiva personen jag blir när jag är full. Jag vill vara fri helt enkelt. Vi bestämde först 2 ggr/ veckan, men med mitt schema ändrade jag idag till en gång/ vecka. Med klausul för att jag kunde ändra tillbaka om jag så kände. Det kommer inte bli någon terapisession, utan kort och gott, antabus och ca 30 min samtal om känslor, tankar som dyker upp i samband med nykterheten. Med fokus på att fortsätta hålla mig nykter och Strategier för att klara mig igenom denna första tid, som jag vet är lurig. Naltrexon har jag oxå börjat med men det är för tidigt att säga nåt om dom än. Hon kanske inte var så dum ändå, tänkte jag när jag gick hem. Hon tipsade mig om, jag nu skulle glömma att ta min andra antabus hemma, som jag ska göra, att jag då skulle fundera på varför jag glömt den, och speciellt om det hände fler gånger....kanske jag ändå skulle fundera på att gå dit 2 ggr/veckan. På det hela känner jag mig lättare på nått sätt, det känns skönt. Kram på er alla kämpar

Andrahalvlek
Bravo!

Det kommer att gå kanon! Det känner jag på mig. Antabus är perfekt som krycka - då kan du verkligen inte dricka.

Ställ larm i mobilen så glömmer du inte tabletten 😉

Sova är precis vad din kropp och knopp behöver!

Kram 🐘

Jullan65
Humöret svänger idag. Mest

Humöret svänger idag. Mest känner jag mig arg och irriterad. Har verkligen inget att vara irriterad över. Gubben undrar vad det är med mig , men jag kan ju inte förklara. Drar mig undan till trädgården och även där blir jag irriterad, gräsklipparen funkar inte. Kantklipparens snöre tar slut. Vattenslangen går itu å jag får en riktig kalldusch.....hm, inte min dag alls. Men jag är nykter och känner att det ska fortsätta så. Ser fram emot nästa vecka då jag är ledig igen. Planerat dagar med mina barnbarn och barn. Så skönt det ändå känns, att kunna planera något och veta att jag kommer utföra det och inte vara bakis. En dag i taget, idag en sur dag. Hoppas på bättre mående imorgon. Kram alla kämpar

Andrahalvlek
En skitdag

Men efter regn kommer alltid solsken 🌞 Och det är en tröst att påminna sig om det. Men när skiten kommer i stim är det lätt att hålla sig för skratt.

När jag mår sämre brukar jag tänka att livet kan inte vara happyhappy jämnt. Man behöver må lite sämre ibland för att verkligen uppskatta när man mår bra.

Och det är ju sant, eller hur?

Kram 🐘

Se klart
Bra där..

När man tagit sig igenom en sån där motstånds-dag, det är en liten men nog så viktig vinst i att vara nykter. Förstår precis din känsla med barn och barnbarn. Jag är så nöjd med att känna mig fullt ut pålitlig, närvarande. En viktig sak i våra liv. Heja dig!

Jullan65
Tack rara för inläggen. Jo

Tack rara för inläggen. Jo det är bättre idag, men känslorna är nu borta, avstängd och tom känner jag mig. Också orkeslös och passiv....puh, tragglar väl på ändå, men hoppas snart på ett stabilare mående. 3 veckor nykter har jag klarat många gånger, denna gång har jag dessutom antabus och naltrexon som krycka, så jag vet inte riktigt hur jag ska resonera? Tankarna far lite hit o dit. Ska jag strunta i antabus och ta hela smällen direkt. Tar proceduren ens längre tid för att jag äter antabus... känns det mindre? Tror egentligen bara att det blir bättre över tid, kanske jag inte behöver analysera allt och bara göra det jag redan bestämt. En dag i taget....

Andrahalvlek
Tänk inte så mycket

Du är på helt rätt spår. Tänk inte så mycket. Varken på det som har varit eller det som ska bli. Ta en dag i taget, här och nu hela tiden.

Om du fortsätter skriva här varje dag kommer du att märka att ditt mående så sakta förbättras dag för dag.

Behåll både antabus och naltrexon tills du tydligt märker fördelarna med nykterheten. Se dem som en krycka och ett gips på ett brutet ben som behöver tid att läka.

Kram 🐘

Jullan65
Vilken härlig dag, varit på

Vilken härlig dag, varit på landet med min dotter. Så fint möte och massa pyssel på lantstället . Kände harmoni och lugn. Hade inte alls bråttom hem för att kunna dricka eller hinna på bolaget innan stängning. Kändes som jag var närvarande i nuet, vilket är en ovanlig företeelse för att vara mig. Inte gräma sig över det som varit och inte heller fundera på vad som komma skall. Inga planer heller, utan just bara här o nu. Tar med mig denna fina dag och håller mig nykter en dag i taget.

Torn
Härligt!

Det är sådana dagar man känner sig så otroligt tacksam för att man klarat av att sluta med drickandet. Och det bästa är att det blir fler och fler av de dagarna ju längre tiden går.

Kram

Andrahalvlek
Heja dig!

Precis så - här och nu 🌸 Glädje och harmoni i vardagen 🌸

Så glad för din skull ❤️ Bra att du skriver både dåliga och bra dagar. Med tiden kan du själv se på ett konkret sätt att de positiva inläggen blir fler och fler.

Kram 🐘

Jullan65
Suget kom kraftigt igår.

Suget kom kraftigt igår. Tänkte ut planen i huvudet.... den löd, jag tar inte min andra antabus som jag ska ta hemma idag. Går inte till mottagningen nästa vecka, då kan jag dricka till nästa helg. Det tog bara bråkdelen av en sekund att forma planen. tankarna vände och jag kände att suget försvann, men det tog hela eftermiddagen. Idag tog jag min antabus, bra att ta på morgonen för övrigt, det är aldrig att jag har sug redan på morgonen. Idag ska jag vara tacksam och fundera på temat, maktlöshet. Jag är maktlös inför alkoholen, men tar jag inte det första glaset , kan jag om än med vissa svårigheter, forma mitt liv som jag vill ha det. Kämpa på alla soldater, det funkar

Andrahalvlek
Heja dig!

Jag finns med dig mentalt i kampen!

Kram 🐘

Jullan65
Haft en skön helg och inte

Haft en skön helg och inte funderat alls på a. Skönt att vila hjärnan lite ibland. Att umgås med barnbarnen är verkligen att vara här och nu, och det har jag gjort. Rustar för nästa vecka när jobbet startar igen. Känner mig stark och villig att framföra veckan nykter, men bara en dag i taget förstås 😃. Kram till alla som behöver.

Se klart
Tack Jullan

Jag tar en!
Jag brukade tycka helgerna var så jobbiga i början, men det har nästan gått över. Extra härligt med barnbarn på besök, då behöver man inte någon hjälp med känslorna. Kram tillbaka. 😍

Andrahalvlek
Så härligt 🌸

Längtar tills jag får barnbarn, men det dröjer några år till. Var sak har sin tid. Och nu är det vår nyktra tid 🙏🏻 En gåva vi ger oss själva.

Kram 🐘

Jullan65
Dag 32 idag😃känns finfint.

Dag 32 idag😃känns finfint. Igår var jag på mottagningen igen. Nu börjar jag vänja mg att vara i fokus och tala om mig själv. Det känns ju jättebra att ha en sån egentid. Vi klurar på hur mitt drickande sett ut över tid och hur sugen kommer, vid vilka tillfällen och hur mitt mående är då. Det är som en kartläggning över riskzonerna kan man säga. Min största fallgrop är när jag mår bra, känner mig glad och stark. Då måste jag vara vaksam på mina tankar och handlingar. Så lurig är alkoholismen, att jag aldrig kommer kunna sänka garden, men att jag med tiden lär mig tackla attackerna bättre. Helst innan återfall naturligtvis, men även om det skulle ske. Jag har alltid tänkt vid återfall, att då kan jag lika gärna fortsätta ett tag till, en flaska till... och det har resulterat i att jag gått vilse och förlorat mycket på vägen. Det är sjukdomen i mig som säger dessa destruktiva handlingar, för att bryta ner mitt motstånd och vilja. Sjukdomen som sakta tar över mig. Om jag inte väljer att stoppa. Vilket jag nu gjort. Jag är ute på en ganska vinglig väg, och resultatet har jag inte heller. Men min absoluta vilja att bli nykter har jag och hjälp med kryckor som antabus, stödsamtal och detta underbara forum har jag. Till det en förstående och stöttande familj, så vägen jag går blir på så sätt lite lättare känns det som, jag ska nog möta adjävulen i full mundering när hen visar sig , med hjälp den här gången. För ensam är inte stark. Kraaaam

Dendartjejen
Heja dig!

Vad grym du är! 💖

Andrahalvlek
Alla förutsättningar

Det låter som om du har alla förutsättningar att klara av den här nyktra resan helt galant 🌸

Skönt att du verkar må så bra och att du tar dig tid att rota i orsakerna till drickandet. Alkoholen är ju ofta ett symtom på något annat.

Bra att du får hjälp att hitta dina farligaste triggers som du ska se upp med.

Kram 🐘

Jullan65
Idag far min sambo bort...

Idag far min sambo bort... dessa helger har jag förut alltid druckit på. Jag har köpt litervis med vin och hällt i mig, för att på söndagen vara så sjuk och ångerfull. Jag har planerat mitt drickande veckor i förväg och känt mig så förväntansfull. Denna gång har a tankarna också funnits, men eftersom jag vill vara nykter så är jag faktiskt tacksam för kryckan antabus. Istället har jag bjudit in mina barn och barnbarn på en grillkväll med lite lekar och sedermera kortspel. Det känns som en seger att göra sunda val, och a djävulen får vika ner sig ännu en gång. Ha en fin helg, alla medresenärer på denna slingriga tripp😃

Charlie70
Bra val Jullan!

Heja dig som satsar på barn och barnbarnbarn och dig själv i stället för att vara ditt självdestruktiva jag!
Kram!

Andrahalvlek
Heja dig!

Känner nästan din glädje över ditt kloka nyktra val ända hit ❤️

Kram 🐘

Jullan65
En underbar helg har jag haft

En underbar helg har jag haft, om än med vissa inslag av ångest. Diagnostiserad GAD sedan ungdomen, så jag är väl van. Men det är lite påfrestande att gå med den molande känslan i magen. Det går över, men det kan allt sitta i ett par timmar iallafall. Nåväl ställde mg på vågen idag, och ve o fasa vad jag gått upp i vikt. Sån tur att vinets inverkan nu är borta, men mitt låga motionerande vill jag oxå göra nåt åt. Tänker börja lätt med vardagsmotion som promenader och ta trappor osv. Maten kan jag oxå styra lite bättre nu, när jag inte får denna fyllehunger som tidigare. Med min ålder, med klimakteriebesvär är det dock knepigare med...jag har hormonplåster som hjälp o det funkar bra, men jag anar att vikten påverkas negativt av dom. Nåväl, en sak i taget får det bli och det är nykterheten såklart. Med lite vardagsmotion och bättre mathållning får jag se vart vikten tar vägen. Nu ska jag sätta mig i solen och dricka kaffe. Ha en fin söndag alla rara.

Andrahalvlek
Elände

Klimakteriet är ett elände ur viktsynpunkt. (Ur alla andra synpunkter också!) Jag har hört att det blir lättare när man väl är ute på andra sidan. Hoppas på det.

Vardagsmotion mår vi bra av, likväl som långsamma kolhydrater och regelbundna måltider i lagom stora portioner.

Men var sak har sin tid. Viktigast först - vara nykter!

Kram 🐘

Torn
Positiv inställning!

Vilken fin helg du har haft och så positiv inställning du har trots diverse besvär! Det här kommer gå bra tror jag.😍 Bra att du inte jagar upp dig pga besvären utan har inställningen ” det fixar sig”. Härligt kämpat!💪

Kram

Se klart
Hornonplåster

Flikar in; du går väldigt sällan upp av hormonplåster då det återställer ö-nivåerna och du slipper så stora effekter (som sjunkande östrogen ger) I princip all vedertagen forskning visar att de flesta går upp ca 0,5 kg pga klimakteriet: däremot tex antidepp är inget roligt för vikten Men för min del handlar det om att jag blir mer hungrig- som för mig som periodvis inte varit hungrig alls - är en fördel. Att många upplever att de går upp (inte alla) visar sig bero på att denna ålder ofta sammanfaller med att barn flyttar/ och vi rör oss mindre. Det var verkligen en bit från ämnet! Vad jag skulle börja med att skriva var grattis till din fina helg, härligt att läsa. Kram!

Jullan65
Jag har ju antidepressiva oxå

Jag har ju antidepressiva oxå, mot ångesten. Det kan säkert vara den Se Klart, och vinet såklart. Idag är jag åter i jobb och det är en ganska händelselös och vanlig dag. Nykter 24 h till är säkert. Nosar på 5 veckors nykterhet😃kämpa på nu alla rara.

Jullan65
Läste här i min tråd, att jag

Läste här i min tråd, att jag var nykter i hela 8 månader. Det har jag förträngt. Trodde inte det var så länge. Av det kan jag avläsa en del. Tex att jag aldrig kan sänka garden helt, att jag behöver stöd i nykterheten länge, att jag behöver bli påmind om hur illa det var då jag drack. Alltså behöver jag i min strategi en långvarig kontakt med likasinnade. Det blir till att vara här inne i kanske flera år. Att börja på aa möten . Ok nu är jag i framtiden och nosar, men jag tar bara nykterhetsbeslutet i 24 h. Tänk att man faktiskt kan göra två saker på en gång😃. Idag är jag dock stark som en oxe, så jag sänder ut lite power i etern till den som behöver.

Sidor