Dag fem utan alkohol och jag borde vara stolt och glad men känner mig mest nere. Och det märks. Min man frågade mig för en stund sedan vad det är som är fel och jag hade inget bra svar på det. Kan inte sätta fingret på varför jag känner som jag gör (Har inget att vara ledsen över) men misstänker att det är kopplat till alkohol. Eller avsaknaden av alkohol rättare sagt.

Någon som haft samma dipp efter ett par dagar?

Men men, istället för att pigga upp tillvaron med att dricka ett glas så går jag och borstar tänderna. Det finns inte mycket som smakar gott efter man gjort det.

Maja73

Jag blir glad av att se mej som nykter. Nästan lite coolt. Grät floder i helgen över tragiken i detta och idag måndag känner jag att jag är cool. Det är fan asballt att vara en fräsch nykter person. Tränar mentalt. Skapar inre bilder av mej själv och min målbild är nykter, hälsosamma kostvanor och att tycka om mej själv just nu....trycka in den infon i skallen gör att jag tror på det. Jag tror på mej. Så är det.

KRAM

Vilken härlig inställning! Att sätta upp en inre målbild låter som en bra plan. Jag skulle nog behöva något i den stilen som jag kan plocka fram i huvudet dagar som denna. Ska spåna lite på hur min målbild ska se ut. Återkommer ?

Jo, det blir dippar för de flesta av oss. Särskilt i början av nykterheten. Hjärnan är van vid att få sina snabba dopaminkickar från alkoholen. När de uteblir, dippar vi. Efter en tid har hjärnan ställt om. Första månaden var jag väldigt trött och "dippig".

Nä vad har jag för plan egentligen? Jag vill ju kunna dricka som alla andra, men som du säger, det lär bli en utmaning. Jag ska ha ca en vit månad nu, sen efter det är min tanke att prova på att dricka "vanligt". Men Jag förstår såklart hur naivt det låter nu när jag läst igenom folks tips o råd härinne. Men jag måste väl prova innan jag avskriver det helt tänker jag.

Åh nej! Ha inte dåligt samvete för att du tycker det e skönt att komma ifrån kidsen! Det är ju överlevnad ? Jobbar också lite då o då, finns inget bättre än att vara sig själv ibland o inte bara "Mamma". Det är mycket mysigare att komma hem till dem då ju när man fått sakna dem lite, istället för att vara mitt upp i det hela tiden. Så njut av att vara det som EGENTLIGEN borde kallas mammaledig ❤

Jag känner igen mig lite i dippen du beskriver, låg och ont i huvudet. Det har säkert att göra med avsaknaden av a.
Men nu är vi inne på vår 6e dag, snart en vecka!! ??

Så skönt att höra att det finns andra som är i samma sits som jag. Håller helt med dig, att komma ifrån kidsen ibland är ren överlevnad. Speciellt när man haft en dag då man enligt fyraåringen gjort allt fel varpå hon gråter floder i en kvart. Typ hällt upp mjölk i fel typ av glas, satt upp tofsen på fel ställe, råkat lägga ketchup så att den nuddade korven osv. ?

Hoppas du har en bra dag i solen! Dag 6 är snart slut. ??

Sedan igår har jag försökt komma fram till vad jag vill ha för målbild. Vilken typ av person som jag vill vara. Inte helt lätt... Men nu tror jag att jag kommit fram till mina stora drag i målbilden i alla fall och den består av tre delar:

-Närvarande. Som mamma och fru, både att jag är närvarande fysiskt för dem och även i sinnet (nykter).
-Stark. Jag vill må bra. Och för att göra det så behöver jag en stark och frisk kropp. Här kommer till exempel träning, bra kost och sömn in.
-Alltid utvecklas. Försöka vara öppen för förändring (inte alltid lätt) och ständigt lära mig nya saker.

Hur jag ska speca ner dessa mål till faktiska aktiviteter har jag inte koll på riktigt än men det känns skönt att ha den övergripande bilden klar ☀️

Den upplever jag kommer på köpet med nykterheten. Det har överraskat mig mest. Att jag växer och får så mkt nya insikter. Jag trodde nästan det skulle bli tvärtom, tråkigt och stilla. Det händer kanske inte grejer runt mig varje dag men på insidan. Så grattis till ett bra beslut!

En vecka nykter och har haft en jättebra dag! Jobbat under förmiddagen och varit med barnen på eftermiddagen. Tog med dem ut och gick till en ankdamm för att kolla på ankorna och de sprang omkring och letade fina blommor. Minstingen plockade däremot allt som han hittade. Pinnar, blommor, skräp, you name it. Men han verkade glad över sina fynd i alla fall ?

Jag har varit på mycket bättre humör idag jämfört med tidigare i veckan och ska fira en vecka som nykter med sushi till middag. Älskar sushi!

Idag börjar min andra vecka som nykter och jag märker redan av många fördelar av att helt avstå alkohol. Jag sover bättre, har mindre ångest och självförtroendet har fått sig en boost. ??

Idag började dagen 04.00 när lillgrabben bestämde att det var morgon. Svårt att övertala en ettåring att det är natt när solen lyser... men istället för att släpa mig upp ur sängen efter att ha sovit dåligt så kände jag mig ganska pigg, så vi gick upp och åt frukost ☕?

Under veckan som gått har jag läst en hel del i trådarna i forumet och det känns peppande att läsa hur alla kämpar för ett nyktert och hälsosammare liv. Jag hittar även en trygghet i att det finns ni som faktiskt lyckats och det värmer att läsa om hur mycket bättre ni har det utan alkohol. Tack för att ni finns här.

Önskar er alla en underbar torsdag! ☀️?

Just det där att man vet vad som händer i kropp och knopp är så bra att veta för att man skall kunna sluta dricka.
Det är verkligen inte alkoholen som man saknar, utan det är en obalans i hela systemet på grund av den. Känsligheten för naturligt dopamin är nerskruvad, det rättar till sig. Serotoninet är lågt.
Men det fixar sig och man mår så bra sedan! Tror alla tänker: wow! Varför har jag inte slutat tidigare? Behöver inte giftet.
Kram?????

God lördag! Antar att du precis som jag gick o la dig nykter igår? Känns ju underbart!
Ha en fin o nykter helg ?

Det är verkligen superviktigt att ta till vara allt gott och bra som kommer längs den nyktra vägen. Trots att glaset är tomt kan man just därför öva på att tänka på det som lättar, humör och glädje över små saker.
Att ta rygg på andra är storheten med detta forum. Så himla enkelt, vi berättar för varandra när det går bra och när det inte går så bra. Och så får vi stöd och hjälp längs vägen. Har aldrig träffat så många generösa personer som här, på ett och samma ställe.
Jag har snart varit nykter 5 månader. Jag hade siktet inställt på tre, nu vill jag aldrig mer dricka.
Livet är såklart inte perfekt, ibland är det jobbigare, men det är på riktigt. Kram till dig!

@seklart och @Biggie, tack för era fina ord. Jag är glad att ni är här och hejjar mig framåt. ?

@Biggie, snyggt gjort med en nykter kväll! Hoppas du haft en underbar lördag i solen ☀️

@seklart, det är fantastiskt att du har varit nykter i fem månader och att du kommit fram till att du aldrig mer vill dricka. Du är verkligen en förebild och jag är tacksam för dina goda råd. ?

Jag har dragit mig för att skriva här idag... Igår när jag promenerade hem från jobbet så hände något i mitt huvud. Solen sken, jag kände mig grymt bra som varit nykter så länge och tänkte att detta var ju så enkelt så jag kan ju belöna mig ikväll. Två glas slank ner under kvällen. Efter glas ett mådde jag toppen, efter glas två skämdes jag så mycket så jag gick och lade mig för kvällen. Tänkte det var lika bra så det inte skulle bli ett glas nummer tre.

Jag förvånas över hur lätt det var att släppa alla mål, alla tankar på att ändra mina vanor till att tycka att det var en bra idé att dricka. Någon som har varit med om samma och har ett bra svar på hur det går till och hur man kan stoppa sig själv i den här typen av situation?

Du tar beslutet att sluta dricka med ditt medvetna jag. Ditt omedvetna har noll koll på det, det gör saker av gammal vana. Det medvetna är en klenis jämfört med det omedvetna.

Tricket är att genom fakta, fakta, fakta och repetera, repetera, repetera påverka även det undermedvetna så att du tar beslutet med hela hjärna.

Fundera ut mantran att ta till när det händer nästa gång. Så fort alkoholdjävulen tycker att du ska belöna dig med vin kan du tex ”svara” så här: ”Nej, vi ska inte ha vin vi tar en promenad runt huset istället”. Då får du motion på köpet ?

Kram ?

Har gjort det där ett antal gånger, tänkt under veckan att i helgen ska jag inte dricka nån alkohol. Men när helgen kommer så sitter jag där i soffan med ett(två, tre, fyra, fem,....) glas vin. Och på morgonen sen när jag är bakis, yr och inte kan tänka så undrar jag hur detta gick till...
Inga bra knep att stoppa det när suget väl kommer, men denna helgen är nykter?kram o lycka till

Förstår att det nu känns skit att du tog de där glasen, men vi är inte mer än människor, eller hur? Ibland så krävs det så sjukt lite för att man ska gå emot allt man sagt o bestämt sig för.
Jag förstår dig till 100%, det är ju inte för inte jag själv har kommit tillbaka hit några gånger..
Men jag tror man ska försöka ta det som en lärdom, nähä, det gick inte så bra nu, då provar jag igen bara. Och det är en kamp, det ska gudarna veta.
Jag har fått sug i helgen, det ska jag inte förneka. Men varje gång jag känt det så har jag försökt framkalla den där känslan som jag vet kommer som ett brev på posten dagen efter. Har fungerat hittills, men jag är oerhört ödmjuk inför vetskapen att hux flux så kanske jag sitter där med ett glas ändå. Alkoholen är en lömsk vän.

Strunta i de där 2 glasen, tänk istället på hur mycket vi har druckit dagligen innan och hur många vita dagar du faktiskt lyckats samla ihop!

Du är superduktig! Fortsätt skriv, vi hjälps ju åt eller hur? ❤ kram

Tack för alla fina ord och tips på hur jag kan göra för att inte hamna där igen. Det har varit en tuff helg, av någon anledning är helgerna så förknippade med alkohol. Jag har funderat en del över vad jag skulle kunna göra för att byta ut alkohol mot något annat som jag kan förknippa helgen med. Några tips? ?

Idag har däremot varit mycket bättre och jag har umgåtts med familjen hela dagen. Vi åkte ner till stranden för att leta snäckor och fika. Det är så härligt att se de små springa omkring i sanden, de älskar verkligen att vara vid havet och det gör jag också. Det är något avslappnande med att stå och titta ut mot horisonten ☀️

När vi kom hem igen så kom däremot suget som ett brev på posten. Den här gången lyckades jag komma på bättre tankar och gick ut och körde ett träningspass i trädgården. Trots en helg som inte gått som jag tänkt så mår jag ändå ganska bra idag, blickar framåt och tänker att nästa vecka kommer att bli en bra vecka ?

Hmm.. Ja där skulle jag också behöva lite tips. Har sagt flera gånger att man skulle fixa lyxfrukost o köra melodikrysset på lördagar. Men det har aldrig blivit av än tyvärr, men snart kanske ? Sen vet jag ett tag då jag höll på med geocaching, googla om du inte vet, det var riktigt kul minns jag. Man kom ut i friska luften o såg ibland roliga saker man inte sett innan.
Men antar att du e ute efter nåt att göra på kvällarna typ när kidsen lagt sig? Kanske nån udda hobby som kräver lite tid o fokus? Vad nu det skulle vara ?
Som sagt, skulle också behöva tips om du kommer på nåt ? Kram på dig

Tack för dina tips! Åh, lyxfrukost borde man ju göra varje lördagsmorgon. Supergott ju ?

Det är precis som du skriver framförallt kvällarna när barnen gått och lagt sig som jag tänker på. Jag tänkte att jag skulle börja läsa mer böcker men jisses vad trött jag är i huvudet efter jobb och att ta hand om mina små virvelvindar. Satt och stirrade i en bok igår kväll, räknas det? ?