Dendartjejen

Jag har fått nog. Jag klarar att hålla mig från alkohol majoriteten av gångerna men ibland går det inte. Det är inte mycket men tillräckligt för att skada förtroenden.

Mitt liv behöver förändras och det nu. Jag är snart 35 år och har sambo. Pga Corona har jag tvingats vara hemma med mina studier och det har varit sjukt tufft. Oftast har det gått bra men idag tog jag ett glas och jag skäms! Min sambo vet, är besviken men stöttar. Jag behöver verkligen mer stöttning för att hålla mig själv på rätt sida. Vill inte förlora allt det fina som jag har och som jag älskar.

Välkommen in i värmen. Om du orkar så berätta lite mer om din situation...? här finns stöd pepp värme och gemenskap.. vi är många härinne som kämpar och hjälps åt.. jättebra att du tagit dig så långt att du börjat skriva...
skriv mer om du vill ?.. KRAM från Odette

Dendartjejen

Tack snälla!

Jag har väl haft ett problematiskt drickande i drygt 10 års tid. Klarar mig länge utan en droppe men när jag väl dricker så finns det inte något stopp. Min förhoppning är att kunna dricka "normalt " men jag har väl kommit till insikten att det inte kommer gå.

Dendartjejen

Skakig men oerhört motiverad. Jag känner mig dum och svag som inte har hanterat mina känslor på bättre sätt men nu finns det bara ett håll att gå och det är framåt ?

Dendartjejen

För värmen! Var ett stort steg att skriva här men känner att det var helt rätt. Jag vill ha ett bättre liv, vara närvarande varje dag för mig själv och min familj. Alkoholisten i mig (för ja, det är det jag är) vill helst fortsätta men mitt rationella tänkande inser att det inte går. Mitt liv ska bli bättre! En dag i taget ?

Hej :) hur känns det idag vännen ? Här e det nyktert och vaket :) ?❤️ Mår du ok ? Kram till dig .

Dendartjejen

Tack idag är det bara fint! Nykter och känner mig ganska lugn just idag ? Men det går upp och ner, har varit tvingad till hemstudier på grund av Corona och det har ibland varit svårt för mig att hantera. Nu är det dock 1,5 vecka innan jag börjar jobba heltid och får mer tydliga rutiner igen, vilket jag verkligen ser fram emot ? Kram ?

Dendartjejen

Vaknade helt utvilad utan oro i kroppen bredvid min älskade sambo och mina hundar. Solen skiner och idag ska jag se till att det blir en bra dag ??

Tack för din kommentar i min tråd! Skönt att det verkar gå bra.? Jag såg att du hade som förhoppning
om att kunna dricka normalt, men även insett att du borde lägga av helt. Ett tips är att inte fundera på det nu
utan fokusera på att inte dricka, dag för dag som du gör. Satsa på att vara HELT utan alkohol en längre period, med tiden kommer du få en uppfattning om vad du vill göra. Och ju längre tid du är nykter, desto mindre vill du börja dricka igen. För egen del ångrar jag att jag inte slutade helt innan det gick för långt. Tänk om jag hade lagt av redan i 30-årsåldern och fått må som jag gör nu en mycket längre tid. Nu vill jag absolut inte dricka normalt, en enda bakfylla är en för mycket. Det är ditt val såklart, och jag önskar dig lycka till hur du än väljer i framtiden.
Men en sak är säker, chansen för att du ska klara av att dricka normalt resten av livet är inte stor eftersom du
har insett att du är en alkoholist. Som jag ser det så är det inget att sträva efter att kunna dricka normalt. Varför hälla i sig något som bevisligen skadar kroppen, man mår illa av och dessutom trubbar av verkligheten. Och ska man klara av att dricka normalt så måste man lägga en massa onödig tid och energi på att se till att man inte dricker för mycket, för ofta, vid vilka tillfällen mm. Mycket bättre att inte dricka alls, då behöver man aldrig fundera på sådana saker.? Tänk om man hade insett det här tidigare, vilken vinst! Det är lätt att vara efterklok.

Kram

...stämmer in här.
Har försökt ....hundrafemtio gånger ( säkert fler) att dricka normalt.
Tiden och livet rinner i väg och det är inte roligare att vara bakfull ju äldre man är - i mitt fall har det varit stegrande smärtsamt.
Bra råd av Torn att inte tänka så väldigt mkt på hur du ska förhålla dig till alkohol över sikt utan mer tänka på att inte ta första glaset.
För min del har det också varit en hjälp att tänka att det är det nyktra livet som är nytt och outforskat! ( jag är en rastlös själ) medan livet med alkohol är gammal vana .,.och en vana som bryter ner mig och sätter livet på stopp.

Dendartjejen

Mitt enda fokus just nu är att ta en dag i taget och fylla mina dagar med saker som jag mår bra av. Jag har alltid haft svårt att vara i nuet, har alltid lagt min energi och tankar på det som varit eller vad som ska ske i framtiden. Därför vill jag försöka att bara ta varje dag för vad den är. Jag vill inte försöka sia om hur det ser ut framåt men mitt fokus är på att må bra varje dag och just nu är inte drickandet något som lockar. Varje dag kommer ha sina utmaningar och jag måste öva på att hantera dem utan alkohol. ?

Idag har jag ägnat tiden åt att busa med vår hundvalp, tagit hand om våra plantor och dessutom tränat ett hemmapass. Oerhört skön och lugn dag och jag vågar faktiskt säga att jag just idag känner mig harmonisk vilket jag är tacksam för ?

Kram

Det har varit min strategi men precis som Andra halvlek, Torn och Kaveldun skriver så går den strategin fint att kombinera med en längre plan.
Att du gillar att vara här och nu kommer att hjälpa dig i din nykterhet.
Jag hör till dem som inte testat särskilt mycket regler eller att ”dricka normalt” men mitt drickande har varit allt annat än det.
Snart räknar jag in fem månader nykter. Jag mår bättre än jag kan inte minnas när. Kram och lycka till!

Dendartjejen

Sitter med hunden i knät, hör kaffebryggaren puttra i köket och försöker känna in hur kropp och sinne känns. Något trött pga orolig natt från hundarnas sida men annars mår jag riktigt bra. Solen skiner och planerar att unna mig en stund i solen med hundarna och en bok. Inför kvällen väntar lite Cola Zero i kylen ?

Suget har varit obefintligt sen i tisdags och jag är tacksam för varje sekund det är så ??

Dendartjejen

Nästa vecka är jag äntligen klar med min utbildning och veckan efter det börjar jag jobba. Ser så oerhört mycket fram emot rutiner och en gemenskap. Dessa månader av hemstudier i min ensamhet var så himla mycket svårare än jag någonsin kunde tänka mig. Jag är en person som alltid har varit oroligt lagd och dessa osäkra tider har tärt. Jag har klarat alla mina uppgifter galant och jag ser så mycket fram emot att få mitt utbildningsintyg i handen nästa vecka.

Trots dagar av massa ångest (vissa som dövats med alkohol) så är jag oändligt stolt över att jag tagit mig igenom denna tid. Examen kommer firas med familjen och god mat och bubbel (alkoholfritt) ??