Grattis till 5 månader! Nu börjar det närma sig ett halvår. Riktigt mäktigt.?? Jag och några till här ligger ju och flåsar dig i nacken, men vi kommer inte komma i kapp dig. Du känns för stabil och stark. Grymt bra jobbat Charlie!

Kram

Sitter här, väntar på att grunden till fisksoppan ska koka klart för nästa moment. Sugen på vin. Att det aldrig går över! Visualiserar att jag häller upp ett glas. Det är rödtjut, inget finare vin det har jag inte råd med nu. Känner lukten. Nä, luktar blä faktiskt. Vill inte ha. Men jag vill bli berusad. Jag vill känna att jag kan släppa på kontrollen för några timmar. Den längtan har jag. Flickan är hos mig. Vi har det bra! Jag ska inte vara en lullig mamma.

Stort tack för alla grattis! Jag rullar vidare mot sex månader. Vill bara få på pränt att detta sug faktiskt inte släpper - så där bara...

Kram!

Jättestort GRATTIS???
Åh, låter gott med soppan. Vad har du i den??
Ja du. Det där med suget! Kunde man väl vara utan. Har bestämt mig för att se det som terapi. Ett troll att skratta åt och kasta ut bara.
Kram?

Så himla gott att läsa ditt inlägg även om det är tufft?

Den här känslan att vilja bli berusad...att vilja släppa kontrollen...tänker att det krävs mycket övning att få känslan utan alkohol .men vi ska väl nå den en dag??

Du är super❤️❤️❤️

Ser att det finns en livfull dialog kring dieter härinne. Soppan jag gjorde i går har inget med någon diet alls att göra. Mycket kolhydrater och lite fett. Receptet kommer ursprungligen från en broschyr från Skånemejerier på 80-talet. Receptet har jag tappat för länge sedan men från mitt minne och så tar jag vad jag har:

Potatis och rotselleri (typ 4 potatisar och lika mycket seller) i kuber. Fräs i matolja, häll på någon dl vitt matlagningsvin låt puttra. Därefter ca 4 dl vatten och fiskbuljong. Koka till det blir mjukt, mixa grönsakerna. Någon matsked tomatpure, lite saffran, ev cayennepeppar, Uppskuren vitlök, mer salt eller buljong om det behövs. Man kan också lägga i fänkål, tunt skuren på mandolin. Koka upp ordentligt. Det viktiga momentet är nu att man har sin fisk redo, uppskuren och rumstempererad. Jag tog torsk och lax i går. Lägg försiktigt i och sjud extremt försiktigt. Får inte bli överkokt! Sist hade jag i lite räkor och creme fraiche. Både flickan och jag åt med stor aptit.

Vaknar utvilad i dag efter åtta timmars sömn! Fantastiskt! Har jag månne sovit färdigt nu tro, när jag vaknar efter åtta timmar i stället för tolv? Självklart glad att jag inte tog det där vinet jag fantiserade om i går. Fanns iofs inget att ta av men ändå. Med lite vilja och kreativitet kan man alltid få tag på vin, det vet vi alla.

Kram!

Åh så gott? Fänkål är fint i fisksoppa som alltid måste lagas med omsorg. Verkligen toppenrecept. Tar en skärmdump o gör den. Ryms inom min vv-mat.

Bra du lät bli att dricka?Kan leda till en period med drickande... tänk att vakna bakis? Huvva. Heja dig!!

Kram?

Lät verkligen supergott??

Vad är mandolin? Jag vet vad musikinstrumentet mandolin är men det använder man väl knappast t att skiva fänkål med?Älskar fänkål?

Ha en fin söndag?

Om jag tänker tillbaka på de senaste veckorna, inklusive helgerna, så vaknar jag av mig själv efter sju timmar.

Igår somnade jag kl 01 och vaknade av mig själv kl 8. På vardagar somnar jag vid 23.30-tiden och väcks kl 6.30. Så sju timmar tycks vara lagom för mig.

Ytterst sällan vaknar jag nattetid för toabesök, och det tyder på att jag sover hårdare också.

Kram ?

Varafrisk: Googla på "mandolin kök" så ser du. Jag har en Benriner. Fantastiskt bra och effektivt köksredskap som jag använder till mycket, bl.a. när jag gör potatisgratäng, skär morötter till sallad, kål till sallad och allt möjligt. Tar inte mycket plats och lätt att diska. Men!!! man måste vara MYCKET rädd om sina fingrar. Jag har använt min i många år nu och snart är det dags att slipa kniven för första gången. Ett av mina bästa köp för köket.

Ny dag igen då. Flickan har kommit iväg till skolan. Vi hade väl en så där morgon. Hon ville inte stiga upp och jag var lite mindre pedagogisk än jag brukar. Normalt läser jag för henne. Utmärkt sätt att väcka henne på. Men nu läser vi faktiskt en bok som har så usel översättning att jag helst bara vill kasta bort eländet. Storyn är bra men förstörs nästan totalt av översättningen. Därför läste jag inte i morse och då blev det som det blev...

Ser fram emot en fin dag. Solen ska skina och jag ska ta en sak i taget. Just nu en tvättmaskin och kaffe.

Alkoholen känns långt borta och jag ska vara nykter i dag också.

Kram!

Har haft ett uppföljande möte med beroendekliniken i dag. Kunde meddela att jag är fortsatt nykter MEN det är ingen räkmacka jag glider runt på! Ju längre tiden går desto mer tänker jag faktiskt på att jag behöver vara vaksam. Tråkiga minnen kring alkoholen bleknar efterhand. De positiva tenderar ta överhand. Eftersom jag faktiskt har bestämt mig för permanent nykterhet är det det som gäller - fast en dag i taget. Suget poppar upp då och då. Har mindre tankar på att det skulle vara just GOTT med vin utan mer en önskan om snabb avslappning och lite kul i ett glas. Samtidigt som covid-19 och sjukskrivningen har hjälpt mig i min nykterhet börjar jag nu känna att det finns en tristess. Tristessen är sund, jag tar små steg ifrån utmattningen. Men tristessen är också farlig eftersom den genererar tankar på alkohol.

Jag hade ett låångt samtal med min son i går. Han ringde om tankar kring kompisar, pappa och ångest över skolan. Det var ett väldigt fint samtal och jag kände nästan genom luren hur hans axlar sjönk ned några decimeter allt eftersom samtalet fortgick. Jag är så tacksam över honom. Älskar honom gränslöst! Känner att jag är den förälder nu som han kan förvänta sig att en förälder ska vara. Jag kan möta honom i en grundmurad ärlighet och den gränslösa kärleken. Det är tack vare honom jag är nykter. När jag såg hans blick, natten den 21 december då visste jag att jag aldrig mer ska dricka. Jag ska aldrig mer dricka!

Hur gör jag nu då? Jo, jag fortsätter preppa för nykterheten. Lite lägre aktivitet här på forumet just nu. Lite mer föreläsningar på youtube om alkoholens verkningar, alkispodden, äter nötter och dricker bubbelvatten när suget sätter in, slarvar inte med maten, noggrann med sömnen, lyssnar mycket på ljudböcker, sitter utomhus och njuter av världen, ringer någon när det blir alldeles för ensamt (lång startsträcka där, men nu gör jag det!). Några exempel bara.

Kram!

Ett sådant samtal kan få en mamma att nästan sväva på moln. Länge.

Tillit, respekt, omtanke, ärlighet. Så viktiga ord, med innerlig innebörd. Och de går inte att förena med alkoholism.

Du är nog i en ny fas nu. Skräckbilderna har bleknat, målet är fortfarande lite suddigt. Men resan är ju målet egentligen. Här och nu, varje dag.

Tristess är ett bra tillstånd, om man låter det leda till förändring. Det betyder också att du blivit lite friskare i din utmattning ?

Ös nu inte på järnet bara! Frisk är du inte, och du blir aldrig som tidigare. Lite stressöverkänslig kommer du alltid att vara.

Kram ?

Charlie, jag beundrar verkligen ditt slit och ditt engagemang för att behålla nykterheten!
Du är så otroligt hängiven din kamp och håller vad du lovar dig själv.
Du har strategier och planer för de flesta sinnesstämningar verkar det som??.
Du är så fantastisk och insiktsfull och jag önskar det bästa för dig och din familj. Det är krävande att ha barn med funktionsnedsättning.
Stor kram ?

Ja det farliga kommer ju när minnet börjar blekna, och känslan man hade där i avgrunden....detta forum funkar lite som aa, man blir påmind hela tiden och man tar rygg på dem som gått före, en dag i taget. Kram Jullan

Fina kommentarer jag får från er! Nu har flera dagar passerat UTAN sug. Jippie! Tid och tålamod krävs i denna process. Funderar nästan på att börja räkna sugfria dagar i stället för nyktra dagar. Tror det skulle ge mer faktiskt. Ju fler sugfria dagar desto mer tillfrisknad beroendehjärna.

Jag har blivit trött igen i kombination med kort stubin. Flickan är hos mig och i går blev jag väckt vid en fullt rimlig tidpunkt men jag behövde sova. Efter hennes ridning duschade vi, åt och sedan kände jag att jag behövde lägga mig en stund. Jag somnade. Hörde som i en dimma att flickan ville att jag skulle stiga upp för hon kände sig ensam. Hon tänkte att hon skulle gå hem till pappa. Tog på sig ytterkläderna och drog medan jag sov. Men hon hittar inte. Har ingen orienteringsförmåga alls. Vaknade av att det knackade på olika fönster. Hon kan inte portkoden och kunde därför inte komma in igen. Flickan stod utanför, fullständigt förtvivlad. Kände sig ensam och att jag aldrig vaknade när hon bad mig.... Jag har alltså somnat ifrån flickan och dessutom utsatt henne från fara. Känns inte bra. Allt är alltså inte tipptopp här alltid... Det kan svänga snabbt!

I dag hade jag tänkt att vi skulle åka till det jätteroliga badhuset. Men, orkar jag? Det är ju det här med balansen. Vad bli bäst för oss båda? För flickan blir det toppen att komma iväg till badet, men inte om hon får en stressad, trött mamma med kort stubin på köpet. Eller kommer jag också att må bättre av att komma i väg i dag? Får fundera en stund.

Nu är det te och frukost som gäller här.

Kram!

God morgon, vilket äventyr som ändå slutade bra, och jag förstår dina avvägningar mellan lust, vila och vad vi gör för andra (väldigt mycket som föräldrar så klart).
Grattis till flera dagar utan sug. Verkligen så bra och konsekvent kämpat genom denna snäva tid.
Önskar dig en fin dag där det finns plats för vila i någon form! ?