Jag missade att ni firar fem månader i dag!
Hatten av för er Torn och Se klart!
Kaveldunen vajar i vinden för er!
??????❤️

Inte klokt- men det stämmer ju!
Utvecklar lite tankar kring det i em, haha det är ju inte direkt en delegation här att ta hand om ?
Och frukostvärdinnan har flyttat... brödet blev misslyckat igår men gott ändå. Allt gott förutom att vakna med huvudvärk. Tror faktiskt det var de relativt stora mängder godis jag åt igår. Medan vinet sjönk i flaskorna. Kram och tack!
@kaveldun, små bitar och myrsteg tog jag till senast igår. Tänk; hemlig agent- plan.
@andrahalvlek: hemliga agentplanen för dig är att söka den dät kursen i grekiska.
Kram, vad glad jag är för er!

Att det har gått fem månader sedan sista glaset vin.
F E M gånger 30 dagar.
Lika många beslut- varje dag ett nytt.
Till alla som hängt med mig här under alla dessa dagar, bär jag stor tacksamhet ??
.Att kunna hjälpas åt så som vi gör, har betytt allt och denna gemenskap är något stort och märkvärdigt. ?
Till alla som just börjat räkna dagar säger jag; håll ut. En dag i taget. Räkna alla fördelar noga, var uppmärksam på stort och smått, när energin kommer tillbaka, hur kaffe smakar, hur det känns att vakna och veta säkert hur kvällen slutade. Hur det känns att sluta skämmas över sig själv.
Enkelt är det inte.
Men det är inte enkelt att dricka och balansera på katastrofens avgrund.
Jag tänkte sista året; om jag fortsätter dricka i den här takten så kommer jag vara tvungen att sluta helt.
Det var mitt skräck-scenario och det som många gånger höll mig inom rimlighetens gräns.
Nu kom jag att ta det beslutet, alldeles frivilligt. Jag lever alltså min mardröm varje dag och jag mår bra. Jag är frisk. Jag är att lita på. Jag orkar, har roligt, njuter av mitt liv.
Månad 3-4 var jobbig.
Månad 4-5 har varit enklast hittills.
Allt blir bättre, allt. Det är ett löfte!
Kram och kraft till alla som behöver.
Jag är nykter idag! ??

Grattis till fem månader?
Visst har vi missat mycket i livet när vi gav vinet allt vi hade,energi,tid,kraft.Det förtjänar inte vinet.Det tar mer än det ger.
Du är så bra,Se Klart
Kram Pilla

Tack för grattisar- ja mardrömslivet är underbart till och med! Och du har så rätt Pilla, det har redan tagit för mycket av oss. Räcker så! Tack för att ni finns här, och bryr er om hur det går för mig. Tacksam över ert stöd. Kram ?

Tack så mycket för dina fina ord i min tråd i går!? Vi har hjälpts åt på den här resan, tillsammans med de andra här på forumet. Jag tycker vi har kompletterat varandra på något sätt. Och troligtvis för att du och jag är på samma dag så har du betytt extra mycket för mig. ? Men det kanske hade varit så oavsett, vad vet jag.

Det var en annorlunda dag för mig i går på flera sätt. Glad för att ha klarat fem månader, men också lite jobbig. Hade besök ( och har fortfarande) av min lillasysters änkeman och deras barn. Första gången sedan jag är nykter. Det blev mycket känslosamma minnen och vi kollade på filmer som han hade från deras sista semesterresa.
Min storasyster var här också och tillsammans med min fru gick det åt tämligen mycket vin under kvällen för de tre. Jag drack naturligtvis inget, för jag dricker ju inte numera, ( dina bevingande ord ❤️)men det var lite jobbigt. Känns dock väldigt bra nu.

Första gången jag kände behov att gå in här på forumet och läsa och skriva men det gick ju inte. Inte läge att sitta och pilla med mobilen. I dag blir det kalas för min dotter som fyllt 12 år. Ska bli kul!? Jo, vi spelade bowling också i går, första gången utan öl för mig! Slog mitt personbästa poängmässigt?

Oj, blev mycket om mig här i din tråd, men behövde skriva av mig lite.

Hoppas du får en fin dag!

Kram

Vilken dag, en randig, eller hur?
All min empati för att gå igenom sorg- processer utan alkohol som ju ibland kan kännas som det ”bär” en igenom. Jag har också förlorat en yngre syster för några år sedan. Minns att jag åkte raka vägen hem mitt i vatten (vi var med henne på sjukhuset) och drack whisky. Sprit drack jag ytterst sällan. Har mycket svårt i efterhand att se hur det kunde hjälpa.
Jag träffade också min andra (underbara) syster igår. Så man kan säga att vi var väl synkade på denna jubileumsdag ? Gick några vinflaskor här med. Mannen bakis idag. Jag pigg och solen skiner så nu ska jag ut till blommorna och pyssla om dem. Ha en fin dag. Brukar behövas lite utandning en sån här dag. Men att få fira sin 12-åring är ju stort och fint! Kram ?

Så fint ändå att få möjlighet att sörja din lillasyster tillsammans med hennes man, i nyktert tillstånd. Fint, men jobbigt.

Jag upplever att alla känslor är så mycket starkare i nyktert tillstånd. Jag skrev igår inlägg om min ilska, som jag ännu inte riktigt lärt mig hantera.

Jag tror inte att jag har sörjt min hund Lakrits tillräckligt heller. Jag har gråtit massor, helt hysteriskt. De akuta känslorna kunde inte ens alkoholen dämpa.

Men jag känner samtidigt att minnena gjort sig trevande besök den senaste tiden, pockat på min uppmärksamhet.

Det känns ibland som jag ser honom i ögonvrån. Lakrits tillhör numer, tillsammans med min pappa, mina skyddsänglar som gläds åt min nykterhet.

Det gör inte ont längre på samma sätt. Minnena fyller mitt bröst med värme och innerlighet och vemod snarare än gråtsorg.

Kram ?

PS. Såg en intervention på youtube igår som gjorde ont i magen. En kvinna konfronterar sin väninna angående drickandet. Hon försvarar sig in absurdum. Bredvid henne i soffan sitter en amstaff, med båda framtassarna på hennes ena lår. Han verkar inte beröras ett dugg av hennes hätska utfall. Han är van, och han står på hennes sida i vått och torrt. Lojal in i döden. Trots att han egentligen hellre skulle behöva långa promenader och intellektuell stimulans. Precis som sin matte. Smärtsamt att se ?

... så brukar min pappa säga när allt för ett ögonblick blir tyst och stilla, som nu.
En helg fylld av umgänge, mat och prat och trädgårdsjobb. Nu åkte gästerna och jag som vanligen har mycket ensamtid pustar ut lite.
Inget var direkt svårt denna helg men jag märker att mitt liv pågår främst på dagtid numera och när kvällen kommer vill jag först vila, sen sova. Kan redan vid middagen längta efter morgonen, se fram emot nästa dag.
Det försvinner kanske lite med tiden, men jag har ännu inte tålamod för några nattliga sittningar.
Dock hade vi väldigt roligt igår, jag kände mig glad och skrattig, men gick och la mig medan de andra satt kvar uppe.
Idag tänker jag extra mycket på alla som är nya, dag ett, fem eller sju. Och hur man vill snabbspola tiden och klara av det här svåra. Veta att man klarat det
Jag vaknar varje dag till ett nytt beslut. Jag kan inte slarva eller stressa för mycket, kan inte tappa kontakten med mitt innersta- vad jag vill och önskar på riktigt
Att vara nykter är att fokusera på det, även om det går allt mer automatiskt.
Vinsterna går inte att räkna, så många är de.
Idag är jag nykter.
Njut av dagen alla kämpar. Kram!

...som en fin helg Se Klart!
Och jag förstår precis det där med att vilja gå och lägga sig tidigt....att inte ha ro att vara nattuggla.
Att hålla sig nykter är ju att hålla kontakten med sig själv....hålla i den tråden. Det kräver sitt...
Att ha ’andlig spänst’ säger man väl inom AA?
Ibland tänker jag att det kanske hade varit en fördel att vara en period på ett behandlingshem? Just för den koncentrationen .
Nu var jag aldrig riktigt kemiskt beroende...i meningen att jag hade några abstinensbesvär direkt...eller alls. Rent fysiska alltså. Och mitt drickande var som sagt även väldigt dolt.. jag klarade av jobbet.
Jag har väl skapat mitt eget behandlingshem kanske:-)
Och detta forum är en mycket viktig del av min behandling.
?❤️

Precis så är det, Se klart!
Jag vill verkligen snabbspola tiden så jag iaf har klarat en vecka! Känna känslan! När jag försöker att stå ut så tar det oändligt mycket energi av mig vilket är så svårt att förklara för ngn som inte befunnit sig där...jag kan vara ganska odräglig då...men som sagt var..en dag i taget, en timme...

Kram?

Ja, du har så rätt, K, och igår var trädgården min rastgård, kunde inte gå in. Blev ingen middag utan te och skorpor (som jag av princip alltid sagt nej till som middagsalernativ, man behöver inte undra varför...)
Så fint nu så man vill grina. Som små studentsångare står vallmon i rabatten, kaprifolen
överfaller med dofter från förr.
Andlig spänst tycker jag att jag får här från dig och er som jag känner lite mer. Betyder så mycket. ❤️ Inte konstigt att människan blir lite knäpp av denna ensamma tid, men här finns verkligen en omsorg som jag inte är så van vid. Jag har verkligen snälla vänner men har så lite utrymme i min vanliga värld att själv behöva. Därför blir era kommentarer så extra värdefulla. Tack.
@varafrisk du vet att vi är många som håller på dig, och håller små kryckor runt dig. Men jobbet, det där som är in till benet jobbigt, det är ju ensamt. Ungefär som livet, fast det låter deppigt. Lite ensamt och så sträcker vi ut oss efter andra, hittar små trådar som min luktärter just nu, slingrar oss lite kring varandra- och uppåt!
Inte en enda växt vad jag vet växer inåt. Så det är människostigen du promenerar på, uppåt och framåt. Dit vill vi! En timme i taget räcker bra. Eller en kvart. Alla sätt är bra!
Kram!?? Nu väntar lite mer jobb och en macka! ?

...står vallmon i rabatten. Det är en underbar liknelse.
Det som slår mig ibland när jag läser dina inlägg Se Klart..är att du inte tror att du kan få bli omhändertagen fullt ut i verkliga världen. Jag känner igen mig där. Och det är så lätt att se just den - en aning överdrivna styrkan...i ngn annans inlägg,
Jag tror att dina vänner finns där för dig i vått och torrt.
Du hade ju funnits där för en vän som kämpade - inte sant?
Sedan tror jag att man också är väldigt mkt hjälpt av en nykterhet...när man lämnar över. Det är så mkt lättare att be om hjälp när man inte skäms.

....sorry om jag lät som en lite beskäftig Insida...i DN.
Och ju mer jag lever denna nykterhet - ju mindre tror jag på goda råd. Man måste uppleva det helt enkelt.

Jag har just fixat här i trädgården och det är som du beskriver Se klart en ljuvlig tid. Syrenerna på baksidan av huset står i full blom och det kommer doftstråk då och då som gör att man stannar upp och bara andas in.? Egen färskpotatis blir det till middagen i dag och morötter, sallad mm är på gång.
Så skönt att få uppleva allt det här helt utan inblandning av alkohol.

Ha en fin kväll! Kram

Det är jättesvårt för mig.
Jag har haft kämpigt med min mamma för jag tror inte hon var riktigt mogen för föräldraskapet. Och min pappa var mer en klassisk pappa som jobbade mycket men som ändå, ihop med min på många sätt underbara mamma, lyckades med att ge oss good enough självkänsla och kapacitet att klara livet, utan större problem skulle jag skriva men jag vet inte nuförtiden.
De FÅ gånger jag får till stånd en relation med min mamma som känns som den ”ska” att hon är vuxen och ansvarar för sina känslor och jag inte behöver ha nån sorts beredskap för henne (svårt att förklara) jag berättade om det för några veckor sedan.
Sen är det som varken hon eller jag kan hålla den där tråden utan faller isär.
Det känns sorgligt men samtidigt har jag fått uppleva detta då och då under de här nyktra månaderna och att det är bra. Pappa som är halvskröplig mm känner jag mig jättetrygg hos! Det är verkligen fint att ha i min ålder.
Jag ska se om jag kan fundera på någon vän att prata mer med, det är verkligen en resa detta!
Kaveldun be aldrig om ursäkt, det är förbud för det här! Jag tror du inte heller kan se dig själv utifrån och den fina betydelse du har för mig och oss. ?
Torn jag kände på mig att dina grönsaker skulle frodas och potatisen klar, där är vi inte på samma dag ?
Ha en fin kväll. Apropå ta hand om har jag nu fått middag och har lite mer jobb att beta av. En av dessa veckor som är extra intensiva för mig. Nykter idag, helt klart.

Älsk, älsk på första timmen i sängen med kaffe och nyheter och lyxen att ligga kvar en stund med mitt goda kaffe.
Min kväll har flyttat hit som ni vet.
Eftersom jag är en ganska noggrann analytiker och upptäcktsresande i min nykterhet noterar jag några dagar med en ny energi som jag inte kan minnas att jag upplevt på flera år.
Driv och glädje. Ork och lust.
Idag har jag en intensiv dag framför mig som jag ser fram emot.
Är förvånad att det här måttet av trötthet som jag känt under nästan hela nyktra tiden, har förflyktigats.
Jaja, kan vara på något nytt sätt imorgon, det vet vi ju. ?
Ha en fin tisdag. Sol här! Nykter idag helt klart. ??