En veckas semester och det är redan torsdag ….
Semester är farligt för mig - jag vet det. På semestern ska jag fixa ALLT och på semestern får jag unna mig att dricka.
Jag läser mitt inlägg från i söndags - Full fart. Jag var glad :-).

Jo här är det minsann full fart med projekt och annat fix plus att jag planerat in middagar både idag och imorgon - det är ju Valborg!
Stressen ökar för varje dag -Hur ska jag hinna? Hur ska jag planera min dag så att jag hinner mesta möjliga och vara så effektiv det bara går?
Nu är jag TRÖTT.
Igår var det nära ögat. Riktigt nära!
Jag höll på med mitt projekt och på em kunde jag bara konstatera: Vilken tid det här momentet tar! Jag kommer inte att hinna klart … Jag skulle ju behöva hinna koppla av lite på semestern också innan nästa jobb drar igång på måndag, då vill jag ju vara pigg och alert.
Hmm nu har jag ju varit nykter i nästan tre veckor då kan jag kanske unna mig att ta ett par glas vin till de inplanerade middagarna och få lite avkoppling
*… ett par timmars dryckesplanering …*.
Jag kom fram till att om jag ändå skulle dricka torsdag och fredag så kunde jag ju köpa ytterligare "en flaska avkoppling" redan onsdag och så måste jag ju dessutom se till så att jag får minst fem enheter per middag, bara två glas blir ju inget bra, då blir jag bara mer stressad.
Jag såg till att avsluta arbetet i tid så att jag skulle hinna till systemet innan det stängde och åkte dit. *Suck* den närmaste parkeringen full. Körde vidare mot nästa parkering och svängde in, "-Vad f*n håller jag på med??? HEM och drick TE - NU!!!" Körde rakt över parkeringen och svängde hemåt.
-TACK till alla som handlade till Valborg och blockerade närmaste parkeringen!

Jag är innerligt glad att jag vaknade nykter även idag :-).
Fast stressen har jag inte lyckats minska. Hela frukosten har gått åt till att planera och vända och vrida på planeringen för att hinna så mycket som möjligt idag. Sedan tog det stopp. Stressen pulserar genom kroppen. Jag är en obotlig projektfia och tidsoptimist …
Vad är viktigast? -Jo, på sikt är det ju naturligtvis att vara nykter. Och ändå så har jag inte varit inne och läst och skrivit på forumet på flera dagar. HUR kan man ha semester, kliva upp vid fyra-fem varje morgon för att börja "jobba" och så "inte hinna" det som jag vet hjälper mig att hålla mig från alkoholen?
Så nu skriver jag här igen och det känns skönt - försöker att inte tänka på att jag borde vara igång med projektet vid den här tiden ….

I höstas fick jag lära mig "HALT". Se upp när du är Hungrig - Arg - Ledsen -Trött. Vanliga triggers.

Nu tror jag "HAST" är farligare för mig. Hungrig - Arg -Stressad -Trött. Ja, allt ska gå i en hast, jag hinner inte ens äta ordentligt, jag blir arg när jag inte hinner allt jag vill, jag blir stressad och i slutänden innerligt trött för att jag inte tillåter mig tillräcklig vila och sömn. Det leder raka vägen till systemet och den vägen vill jag ju inte välja.

Försöker ANDAS samtidigt som jag funderar över vad som kan strykas från dagsplaneringen så att jag inte "råkar" svepa en hel vinare i all HAST ikväll på middagen.

Idag vill jag vara nykter.

Skönt att du lyckades stänga av autopiloten i sista stund. Märkligt, jag funderade i morse på vart du tagit vägen. Har saknat dina ”morgonromaner”.?

Försök att ta det lugnt i dag, så fixar du detta.

Kram

Tack högre makt eller ödet eller what so ever som gjorde att ”alla andra” skulle till bolaget samtidigt som du, så att du hann hia dig i tid.

Du vet redan orsaken till att det blev som det blev. Nu måste du göra hemläxan. Hur ska du leva för att sådana situationer inte ska uppstå igen?

Du hinner ha tusen middagsbjudningar i ditt liv, men kanske inte just nu när ditt huvudfokus måste vara att förbli nykter. Och då ingår det tex att vara aktiv här. Att du tar dig tid att reflektera och analysera ditt nykterhetsarbete.

Du behöver vila framför allt den här långhelgen. Känna hur ron landar i dig och rastlösheten till slut ger vika.

Tänk på hur viktigt det är att ställa farthållaren på hamsterhjulet ❤️

Kram ❤️

Vilken känsla det är när man lyckas avbryta ett planerat återfall precis innan det sker. Vet att jag själv berättat om exakt samma tankar på att handla som nästan av en slump ställts in.

Du vet vad du vill. Du kan. Du kommer att fixa det här.

Trevlig helg!

Kram

Hur har du det i hamsterhjulet? Har du lyckats få ner farten? Vi saknar dina inlägg - både i din egen tråd och som kommentarer i våra egna.

Kram ?

Äntligen vardag - äntligen jobb!!

Tack alla för ert stöd, tack för att ni tror på mig, att jag kan klara det här.

Nej, jag klarade inte helgen... inte utan "energidryck"... MEN, ja jag vill lägga in ett stort MEN här, jag tror att jag kan kravla mig upp och borsta av mig direkt den här gången. Jag tänker inte ligga kvar i leran, tycka synd om mig själv och fortsätta snutta på flaskan. Nej, jag är faktiskt redan på dag två igen :-) … :-S

Jag kan se ganska klart vad som hände och hoppas kunna dra lärdom av det.
Det är så tydligt - jag har inte problem med alkoholen!
Jag har problem att reglera mig själv, att inte speeda upp till svindlande hastigheter där jag både måste tanka alkohol för att orka och dricka lite till för att sedan koppla av. Alkohol är det enda lösningsmedel jag har.
Så, nu är det "bara" att fortsätta leta efter nya och sundare strategier för att hantera mig själv.

Jag vacklade ju redan på onsdagen för att jag var trött och stressad efter för mycket projektjobb och för lite sömn. Torsdag morgon tog det stopp och jag blev sittande flera timmar på morgonen …. sedan blev det bråttom igen … måste hinna fixa en del innan middagen och sedan fixa själva bjudningen …
Självklart var jag dödstrött när kvällen och gästerna kom och huvudet surrade av alla tankar så att jag inte kunde vare sig koncentrera mig på något samtal eller koppla av och bara vara. Några glas vin löste situationen, middagen blev lyckad, jag sov som en prinsessa på natten och kunde köra på med projektet från tidig morgon på fredag :-). Jobbade hela fredagen och sedan middag igen …. dödstrött, stressad … vin löste situationen, jag hade jättetrevligt och kunde sova gott för att kliva upp i ottan igen för att köra på -jag mådde så bra!!! Jobbade till sent lördag kväll, kopplade av med bara två glas och sov gott till klockan fyra söndag då jag hoppade upp och for iväg och jobbade igen.
Söndag kväll: Jag har hunnit allt jag vill! Själaglad! Kunde koppla av med te :-).
Nu är det måndag och jobbvecka igen - såå skönt! Eftersom jag ska jobba, ja på det jobb jag är anställd alltså och inte mitt eget projekt, så har jag inte planerat in något annat än just jobbet och min hobby. Hobbyn blev ju också åsidosatt när jag hade semester för att jag inte hann...

Jag har alltså framför allt två stora problem:
Jag måste lära mig hitta farthållare och broms för att inte driva mig själv till utmattningens gräns - där flaskan står som "hjälp" att köra på lite till.
Det andra problemet är att jag återigen fått uppleva att alkoholen får mig att må bra... Det lärde jag ju mig dock i februari-mars att det sitter inte i speciellt länge om jag fortsätter att dricka.

Kan jag dra lärdom av veckans erfarenheter? Hoppas det.

Nu ser jag i alla fall fram emot en "lugn" jobbvecka. Den kommer jag att klara nykter, fast bara en dag i taget ;-).

Kram!

Hel

Stresshantering=vin. Känns igen.
Jag hittade yoga, meditation. Meditation med mantra då det är lättare att fokusera och hindra tankarna från att fara iväg åt alla håll. Enklare yogaövningar anpassade efter min kropps rörlighet :)
5 minuter eller en halvtimme spelar ingen roll , bara ge sig själv lite tid och omtanke varje dag.
Ta hand om dig, en dag i taget så klarar du det
Kram

Rosa76

Att dricka för att orka, den känner jag igen. Det kände jag faktiskt av också i helgen. Jag var trött på lördags eftermiddagen och jag hade påbörjat massa småprojekt i hemmet men orken tog slut. Jag hann tänka: Om det hade varit som innan så hade jag blandat mig en vodka cola och sen hade energin bara sprutat...Men det lyckliga ruset stannar inte där, det vet jag, det har jag lärt mig...
Sen fortsätter drickandet och jag är tillbaka och promenera på stigen som leder mot ångest, bakfylla och kontrollförlust.
Jag går hellre på den stigen jag går nu, det är kanske inte så mycket att titta på hela tiden, där jag promenerar, men med jämna mellanrum dyker det upp något väldigt vackert som jag får studera och vara med om. Det jag ser är äkta, jag kan ta på det och mina känslor är närvarande! Kram på dig Soffi!

Har inte hunnit skriva på några dagar, men den här gången betyder det inte att jag ligger kvar i diket, jag traskar på på stigen och mår fint - nykter :-).

Tack Hel! Ja, jag borde lära mig meditation, mindfulness, yoga eller liknande... Men jag har så svårt att komma förbi den där "oöverstigliga" stressen som kommer först när jag sätter mig och försöker: paniken att behöva känna efter hur kroppen mår och den intensiva impulsen att snabbspola avslappningsbandet osv... Vet ärligt talat inte hur jag ska göra.

Tack Rosa! Javisst är den nyktra stigen vackrare! Gäller "bara" att inte samla för många måsten framför sig så att "energidryck krävs".

Reflektioner från de senaste dagarna:
Det har inte varit några problem, jag har inte haft minsta lilla sug att dricka, efter lördagen. För ett år sedan fanns det inte på världskartan att jag skulle lägga mig nykter på kvällen. Inte en enda dag på nästan tio år, tror jag, har jag varit helt nykter. Visst har jag kommit en bit på vägen i alla fall, trots att jag vinglar, snubblar och faller emellanåt. De nyktra dagarna är ingen plåga - de är härliga! Det är ju en fantastisk vändning, eller hur?

Nya jobbuppdraget är krävande, men jättekul :-), och jag får liva på jobbet igen :-). Det innebär att jag åter har väldigt långa dagar då jag åker hemifrån kl 6 och är hemma tidigast 20 - trött! Men tröttheten är ingen fiende längre, den är skön. Det är trötthet plus en massa måsten kvar att göra som är farlig.

Igår träffade jag några vänner ute, ja inte ute på krogen alltså utan ute i naturen. De ringde mig strax innan jag skulle åka: "Vi glömde öl, tar du med dig?". Javisst kunde jag fixa det. Handlade åt dem utan att känna mig sugen att ta en själv. Kom hem och konstaterade att: "Jaha, de tog inte alla, jag har tre öl kvar med mig hem" satte på te för en stunds avkoppling i soffan. Tänkte på de där ölen först nu på morgonen igen - de ger mig inte minsta sug, vad har egentligen hänt? Jag kom hem jättetrött och behövde koppla av - och te var en självklarhet framför öl. Det var inte duktighet som "tvingade" mig att låta bli … !!!

En dag i taget.

Kram alla!

Vad bra att det går bra!? Skönt att
Inte ölen lockade, det är ju svinsvårt för många i början att låta bli att öppna en, om man har hemma.

Kram

Skönt att du mår bra, blev lite orolig. Du gör helt rätt som fokuserar på fördelarna med nykterheten. Då hamnar du i läget ”jag vill inte dricka” och det ger bäst förutsättningar att klara av det i längden. Tror jag.

Kram ?

På tal om hamsterhjul, hur mår du? Snurrar ditt hjul fortfarande i 200 knyck, eller har du till och med ramlat ur hjulet och ner i diket?

Vi saknar dig ❤️

Kram ?

Nu har det varit tyst från dig för länge. Det bådar inte gott ? Skriv oavsett! Vi finns här i med- och motgång ?

Kram ?