Dendartjejen

Tack! Jag försöker att vara positiv och tänka vad jag kan göra istället för vad jag inte kan eller får göra. Jag skulle lätt kunna tänka att "jag får och kan inte dricka, fy vad tråkigt, jag kan inte ha roligt igen" men jag väljer att tänka "nu drack jag inte igår, nu kan jag ta en lång promenad och njuta av morgonen och jag kan få massa saker gjorda ".

Mindsetet är verkligen så viktigt! ?

Då kommer du att fixa det här, att styra tankar till fördelarna - och styra undan från så kallade frestelser. Med hjärnans, och tankens kraft kan vi förändra allt. Kram.

Dendartjejen

Även denna dag inleddes med en härlig powerwalk längs vattnet i solen och sedan dess har allt bara rullat på, hunnit med så mycket! Städat, tvättat, fixat med odlingen på balkongen, tränat med hundarna och förberett lunchlådor och frukostar för hela veckan ? Jag älskar att matpreppa, så skönt att bara kunna ta en låda utan att behöva tänka så mycket och man vet att man får god och hemmalagad mat ?

Imorgon börjar nytt nya jobb och nerverna börjar smyga sig på, är rädd att inte duga, att det inte ska gå bra och så vidare. Jag försöker intala mig själv om att det är bara tankar. Ska i alla fall unna mig både en ansiktsmask och hårinpackning ikväll så att jag känner mig som ny inför imorgon ?

Hoppas att allt är bra med er andra fantastiska kämpar idag denna fina söndag ???

AmandaL

Det låter så härligt dendartjejen! Jag känner precis samma, man unnar sig saker och uppskattar saker på ett helt annat sätt nu! Jag har tagit en dusch och förundrats över att duschtvålen doftar helt fantastiskt, har den alltid gjort det? Eller hur gått mitt hår doftar efter att ha tvättat det ??‍♀️???‍♀️ Helt otroligt hur man blir klarare i huvudet, sådant som man bara var tvungen att göra tidigare för att man var tvungen känns så befriande och nästan andligt nu ?? så känner iaf jag! Förut kunde jag känna ”gud idag måste jag duscha och tvätta håret för imorgon ska jag träffa kollegorna på lunch, viktigt att jag ser fräsch ut för dem”
Idag när jag vaknade och solen sken kände jag ”jag vill ta en dusch och tvätta håret i ute duschen för min egen skull, ska inte träffa någon alls men vill det för min skull” helt otroligt vad få dagar av klarhet gör med hjärnan ?? Lycka till dendartjejen imorgon, du har fått jobbet av många som sökt så du duger, det tycker iaf din arbetsgivare. Det ska du också tycka ?

Vad skönt att börja på det nya jobbet när du har drygt två nyktra veckor bakom dig. Komma in med ärlig energi och kraft. Det kommer gå jättebra! Lycka till ?

Dendartjejen

Alarmet ringde klockan 5, upp och ut på en morgonpromenad. Jag försöker verkligen behålla rutinen med morgonpromenaderna nu när jag börjar jobba, min kropp och mitt huvud mår så bra av det så för mig är det värt att ställa klockan lite tidigare. Kände mig utvilad och pigg när jag vaknade, ja rent utav stark kanske ?

Matlådorna är packade, jag känner mig laddad och redo för denna nya utmaning ?

Önskar er alla här inne en härlig måndag, ni är så värda det??

Jag hoppas att du får en toppendag på nya jobbet!

Var beredd på en enorm mental trötthet efteråt. Många nya intryck, mycket nytt att lära sig. Rensa skallen efteråt också kan vara ett tips. Gärna med ljudbok i skallen så hjärnan får tänka på något annat.

Den mentala tröttheten är en känsla vi problemdrickare ofta dricker på. Men du kan varva ner på annat sätt. Tar lite längre tid, men är betydligt mer hållbart.

Kram ?

Dendartjejen

Första dagen på nya jobbet bara sprang förbi! Kände mig skärpt och engagerad och kände att jag tog till mig informationen lätt. Efter jobbet var det till att dra direkt på kurs med hundarna i några timmar. Nu har jag landat i mjukiskläder efter en lång dusch med ett leende på läpparna. Är helt slut men åh vad jag är glad och tacksam för mina insikter. Känner mig närvarande i varje stund och det är så skönt ?

Nu blir det snart sängen och uppladdning för en ny dag imorgon. Jag valde att vara nykter idag också och jag är evigt tacksam ??

AmandaL

Där kom det! Heja heja dig! Och så roligt och härligt att det gick bra på första jobbdagen! Det strålar om dig i din text! Lycklig och sprudlande! Så härligt! Och grattis till att ha ytterligare en nykter dag ???

Dendartjejen

Ni är så underbara och stöttande och jag går nu och lägger mig med en varm känsla i bröstet och tacksamhet för så mycket, bland annat den värme jag finner på det här forumet, ni ger så himla mycket och det hoppas jag att ni vet ??

Godnatt från mig ?

Har tänkt på dig idag, med din uppladdning och blandade känslor. Så härligt att höra att allt gått bra, och att du mår fint. Bra måndag. ?

Dendartjejen

2 veckor nykter och så stolt ? Morgonpromenad imorse innan jobbet och jag känner att jag verkligen har hittat en bra morgonrutin ?

Hoppas att alla ni andra härliga människor här får en skön tisdag ??

AmandaL

Underbart den dendartjejen! Så härligt att du går in på två veckor nu! Det händer nått med en själv när man haft nyktra dagar bakom sig, livet strålar mot en på ett annat sätt nu ☀️?? Önskar dig en fortsatt fin insiktsfull dag ?

Dendartjejen

Ännu en jobbdag klar och jag känner mig så skärpt. Jag känner mig trygg i att fråga saker och jag känner mig inte orolig i kroppen för att framstå som att jag inte kan saker. Har accepterat att jag är helt ny och omöjligen kan kunna allt. Jag trivs med arbetet och kollegorna och det känns väldigt rätt ?

Suget är för tillfället helt bortblåst och jag är evigt tacksam för varje minut som det håller sig så. Jag är dock fullt medveten om att tuffare dagar kommer att komma ibland och jag tror att så länge jag har den medvetenheten så kommer det gå att hantera utan att dricka ?

Ett misstag man kan göra är att det går ett antal bra dagar och plötsligt får man en grisdag. Då tror man att ”nu är det kört, nu vänder det neråt”.

Men det är ju inte så. Solen kan inte skina varje dag. Nykterheten är inget vaccin mot alla svårigheter i livet. Men efter regn kommer alltid solsken ☀️

Att skriva här varje dag är ett bra sätt att planera och analysera, se mönster i sitt sätt att tänka, och hitta de triggers som man behöver se upp med.

Svinbra jobbat! Kul att du trivs så bra på jobbet.

Kram ?

Dendartjejen

Fullspäckad dag men inte på något sätt övermäktig. 15 dagar nykter nu och jag mår så bra! Halva veckan avklarad på nya jobbet och nu går jag till sängs med en enorm dos tacksamhet ??