Jag klarade över 100 nyktra dagar med start för nästan ett år sedan. Det var då när jag kände mig trygg i nykterheten som jag valde att "dricka måttfullt" i sällskap. Gick galant några gånger, sedan åkte jag dit igen. Långsamt men säkert. Och nu står jag här igen, med hjärtat i handen och ångrar mig djupt. I dag var jag hos min terapeut. Jag hade stålsatt mig inför att bryta kontakten. Men så skedde något. Han förstod att jag inte klarar av krav och måsten just nu. Mitt mål är att landa i mig själv, vara närvarande och våga känna utan att agera på känslor som kommer. Vara snäll mot mig själv och fylla på med sådant jag behöver och mår bra av. Det gäller nog för många av oss. Det är så lätt att låta invanda, självdestruktiva beteenden ta över. Jag åkte med mina tonårsbarn på en utflykt. Vi hade det mysigt tillsammans. Jag väljer att inte dricka vin i dag, har inte köpt något. Kärleken vågar jag inte riktigt prata med om mitt beroende än, det känns just nu för skam- och skuldfyllt. Men jag vet att han kommer att stötta mig helhjärtat och att vår relation kommer att fördjupas när jag väl tar steget och blottar mig. Att visa svaghet är bland det modigaste man kan göra, tycker jag generellt. Men det är svårt, så svårt att genomföra i praktiken.
Kramar i massor till alla som kämpar?

Vill bara skicka en stor styrkekram till dig???
Du är inte ensam, bara så du vet? Lättare att bära ångesten om man delar med sig av den.
Och skippar alkoholen, för den är inte kul alls?
Nu tar vi nya tag✌️
Kram ?

Du har så rätt. Solen skiner, naturen grönskar.. Det är aldrig försent att börja njuta av livet på riktigt. Nykter & tacksam. Kram!

Det är så svårt att stå emot! Jag vill egentligen bara gråta hela tiden. Hur blev mitt liv så här?
Vi pratar ju ofta om hur underbart det är att vara nykter, känna friheten, slippa den där hatade fylle-ångesten. Jag vill hitta tillbaka till den känslan.
Ska ta itu med mig själv nu, åka iväg på en liten utflykt vid vatten och försöka vara snäll mot mig själv.
Ingen idé att grubbla eller gräva ner sig ännu djupare.
Kramar i massor till alla som kämpar.

Förstår att den kommentaren gjorde riktigt, riktigt ont. Och att den fick dig att sluta dricka direkt. Förstår också att det känns frestande att dricka ”bara lite” när tonåringarna är borta, att tillfället gör tjuven liksom.

Ska du bli och förbli nykter så ska du bli det för din egen skull. Annars är det inte hållbart i längden. Du och din kropp är värd nykterhet, och den läkning det ger dig.

Du måste också ta dig från stadiet ”jag får inte dricka” till stadiet ”jag vill inte dricka”. Enda sättet att ta sig dit tror jag är fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera.

Sök på ”alkohol och hjärnan” på youtube. Professor Markus Heilig har där en entimmes föreläsning om hur alkoholen påverkar hjärnan. En man som heter Wirbing har en del intressanta dragningar på youtube också, bland annat om postakut abstinens.

Craig Beck är min favorit annars. Han har korta youtube-inlägg om vilket gift alkohol faktiskt är och hur man ska tänka och göra för att avstå från att dricka.

Kram ?

AmandaL

Jag är också inne på dag 10 miss Hyde och jag hade också en liten längtan om ett glas vin idag. Men jag började tänka på varför jag gör det här och att jag inte vill hamna i det destruktiva mönster som jag är i med alkohol i kroppen! Härligt att höra att du också valde den nyktra vägen idag! Kul att vi är inne på exakt samma dagar. Så kan vi sporra varandra och kämpa vidare tillsammans dag för dag ???

Det är alltid kul att hitta någon som är på samma antal dagar. Hoppas att ingen av oss kör i diket. I dag var en tuff dag för mig. Men jag stod emot och det är jag superglad för!
Kramar till AmandaL och alla andra snälla själar i forumet/miss Hyde

AmandaL

Toppen miss Hyde! Var stolt över att du lyckades övervinna suget och alkoholdjävulen! Nu har jag precis myst ner mig i soffan, tagit fram massa olika lakritssorter som jag älskar och ställt fram en stor kanna vatten med lime och mynta. Inspirerades av min favorit drink mojito och med mycket lime, mycket mynta och mycket fantasi kan man alltid låtsas ? heja oss miss Hyde! Ser fram emot att påbörja dag 11 tillsammans med dig imorgon ???