Ebener

Hej alla tappra själar!
Vad Ni kämpar!
Är ny här och fascineras när jag läser över hur Ni alla var och en kämpar mot demonerna.
Sitter själv i skrivande stund så långt ner i skiten jag antagligen kan komma. Nu finns väl bara en väg och det är upp. Att jag är alkoholist har jag vetat länge och aldrig förnekat det. Nu har jag mist min sambo som tröttnat. Förstår honom. Vill inte mista även min dotter så nu måste jag genom helvetet och ut på andra sidan. Min psykiatriker har sagt att jag inte får sluta tvärt, att det kan vara farligt, utan att jag måste börja med att trappa ner. Idag har jag gått från att dricka två flaskor vin om dagen till att dricka inte riktigt en hel. Känner mig helt misslyckad som druckit nästan en flaska. Önskar att jag bara druckit knappt en halv. Är arbetslös, utstämplad och utan inkomst. Hittat en lägenhet, men vet inte än om jag kan få ekonomiskt stöd från socialen. Packar och söker jobb. Är mitt i en depression och när ångesten sköljer över mig är alkoholen tyvärr det enda som dämpar.
Ni är hjältar som orkar!

AmandaL

Välkommen hit ebener. Vi tar en dag i taget, och om du endast idag druckit mindre än en flaska vin när du brukar dricka två är det ju ett jätte framsteg, fokusera på att du vill göra en förändring och att du har börjat idag! Du har ju minskat ditt alkohol intag med mer än 50% idag! Jätte bra jobbat och välkommen hit till forumet där vi alla försöker hjälpa och stötta varandra ? hoppas allt annat i ditt liv ordnar sig, förstår att det inte är lätt för dig nu,
Men jätte bra att du tagit tag i din alkoholkonsumtion idag, det är ett stort steg i riktningen mot ett värdigt liv ?

Hej Ebener, du skriver insiktsfullt om din situation och följer din psykiaters råd, det låter utmärkt tycker jag. Det finns säkert mycket god information på nätet om hur man går till väga för att trappa ned också . Och det är klart du kommer klara det, du tar dig ur abstinensen och sen vidare en dag i taget, snart kommer alla fördelarna med nykterheten. Ta hand om dig och ge inte upp!

Du är en kämpe som tar tag i detta nu. Du har ju insikten o vill förändra ditt liv.
Depression kan man få hjälp med i form av läkemedel. Kan du be din läkare om det? Då mildras ju den och det borde bli lättare att hitta små ljusglimtar.
Jag vet att det inte är lätt, men prova att gå promenader. Det hjälpte mig när jag hade min depression.
Du kommer dessutom att märka att du sparar pengar på att sluta dricka vin!
Ge inte upp! Du kommer att klara detta. Skriv här och tänk att vi är dina anonyma vänner som vill veta att du mår bra. Det kan kanske vara en sporre för dig?
Kram!