Jag har nu inte druckit alkohol sen förra måndagen och jag gör allt för att försöka så över det sug jag har efter att dricka. Snart är det midsommar och de flesta släkt och vänner pratar om vad som ska drickas och ätas. Jag tänkte fira midsommar på egen hand i år, bara för att lyckas undvika att dricka ?. Om jag firar med mamma, syrran och brorsan så vet jag att då blir det fest hela natten och det vore ju ganska dumt nu när jag kommit en bit på vägen i alla fall. Jag bor i en liten byhåla ?och här finns inget systembolag så jag måste in till stan för att handla, vilket kostar pengar och tid/ork som jag egentligen inte har då jag har utmattningssyndrom. Jag hoppas att suget efter alkohol avtar med tiden, jag antar att det är hjärnan som spelar en ett spratt när allt man kan tänka på vissa dagar är vad gott det vore med en öl ?

Klokt beslut att vara ensam på midsommar. Man är väldigt skör i början. Det festandet kan du vara utan, nu när du tagit ett så viktigt beslut för din hälsa.

Mitt tips: Sök på Craig Beck på youtube. Han är grymt duktig på att förklara vilket gift alkohol faktiskt är.

Kram ? (nykter 4 månader)

Välkommen hit, ja skör är rätta ordet såhär i början. Ta 24 timmars löfte till dig själv , så läggs dagarna till varandra och du kommer känna dig starkare. Att undvika a såhär i början är ett klokt beslut. Addera lite erfarenheter som så många delar med sig här inne, ska du se att hjälpen är närmare än du tror. Lycka till och kämpa på. Kram Jullan ( nykter 7 veckor).

Li-Lo

En vecka alkoholfri, bra jobbat. Det låter som att du verkligen vill ge dig själv de bästa förutsättningar för att fortsätta i den riktning du nu satt ut. Utifrån din rubrik gissar jag att du funderat ett tag på alkoholens plats i ditt liv och är nyfiken på ett liv helt utan. Utan att veta vad som lett fram till ditt beslut vill jag gärna säga att dit val att söka dig till ett sådant här forum talar för en målmedvetenhet, nyfikenhet och beredskap att ta emot stöd. Vackert.

Jag ser att du redan fått ett tips om vad som fungerat för en annan användare och jag gissar att du kommer få mer hjälpsamma input om vad som varit hjälpsamt för andra. Kanske har du redan hittat någon tråd som just du tycker är intressant eller tänker kan bli hjälpsam.

Vi är glada att ha dig här

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen