höstlöven

Så är man tillbaks. Efter ett par ok år. En hemsk händelse för ett tag sen och har såklart druckit vin för att slippa ångesten. Och vad händer. Mer och mer ångest... ligger vaken. Mår pyton. Vet inte vad jag ska ta mig till annat än att detta går inte. Måste lägga ner och lägga om.
Börjar idag då. Den 14 juni.

Hej höstlövet, jag är relativt ny här men skulle nog behövt vara det för många år sedan.
Du skriver att nåt hemskt hände som gjorde att du drack vin.
Hände det hemska när du hade druckit, eller var det oberoende av det?
Du vet att du kan sluta, det har ju varit ok ett bra tag.
Ångesten tror jag du ska ta tag i med kanske professionell hjälp.
Ge inte upp!!! Skriv här, det hjälper så mycket.
Kram. Jag tror starkt på dig!

höstlöven

Det hemska som hänt är oberoende av alkohol utan en förlust av en familjemedlem. Det i sig är mycket sorg och ångest och tyvärr halkade jag tillbaks i gamla alkoholvanor. En "fördel" att ha provat förr är att jag vet att alkohol gör allt värre... finns ingen lösning för mig i detta.
Har massa professionell hjälp också men jag vet också att slutar man inte med alkohol så kommer man aldrig må bra. Det är därför det är så viktigt att sluta! Kram å tack för omtanken

höstlöven

Man måste börja (om) nånstans. Dålig dag men ingen alkohol. Sprang också. Iofs bara en km men även där måste man börja nånstans. Klappar mig på axeln och är nöjd. Imorrn blir det tvåan.

Helt rätt. Man kan inte leva på gamla meriter, varken vad det gäller nykterhet eller löpning.

Men du har goda erfarenhet av båda delar, eller hur? Då vet du hur målbilden ser ut ungefär ? En dag i taget så tar du dig dit!

Kram ?

höstlöven

Tyvärr vet jag ju att de första dagarna brukar gå bra och sen blir det jobbigare tills det lugnar sig. Sen gäller det att vara uthållig. Vilket inte är min bästa gren.
Men idag gick det bra. Fick syn på boxen i mina föräldrars kyl och den lille illvillige clownen i hjärnan hoppade igång. Men pang stängde jag dörren och stod emot.
Ingen springtur idag men lite rörelse ändå. Hoppas hoppas jag sover bättre i natt.
Gjorde delen i programmet där man ser vad man dricker i för situationer. Herregud blev så tydligt för mig. Vill undvika obehagliga känslor och fly mig själv. Inget kul socialt för mig inte. Snacka om självmedicinering...