Dendartjejen

Ännu en nykter dag ? Jag känner mig pigg och klar i både kropp och huvud och framför allt mindre orolig i själen. Just nu laddar jag inför ett träningspass och efter det ska jag ta en riktig skön och varm dusch som jag verkligen ska njuta av ??‍♀️

En dag kvar av min första arbetsvecka och jag ser fram emot en helg fylld av massa roligt med familjen ❤

AmandaL

Heja dig dendartjejen! Det är ju helt fantastiskt att du har mer än två nyktra veckor i ryggen! Du verkar inte ens tänka på alkohol längre vilket är både motiverande och häftigt att höra! Jag tror på dig, du går i skorna framför mig så kommer jag efter dig i dina tappra steg! Tack för att du stakar vägen framför mig! Heja heja dig, underbart att få läsa och ta del av din glädje och styrka i ditt nyktra beslut! Jag känner din glädje genom telefon ?

Dendartjejen

Tusen tack för dina ord fina du! ? Just nu känner jag mig väldigt stark och lugn och det är en härlig känsla. Självklart slår mig tankar på alkohol ibland och visst finns det en saknad av det. Jag försöker samtidigt fokusera på det positiva som nykterheten ger mig för helt ärligt, alkoholen har inte gett mig något positivt på länge.

Ha en fin fredag fina du! ?

Dendartjejen

Inte så mycket nytt här, snart en vecka avklarad på nya jobbet och ikväll ska jag och sambon fira min första vecka. Blir till att köpa hem lite gott att äta och bara njuta.

Ha en fin dag alla ni fantastiska kämpar där ute och kram till er alla! ???

Dendartjejen

Sitter i soffan, njuter av en kopp kaffe med hundarna som busar runt. Vaknade vid 6.15 och gick en lång promenad. Ingen ångest, ingen oro utan snarare en känsla av frihet. Igårkväll hade vi sällskap över och vi satt länge och pratade över lite rabarberpaj och alkoholfri cider och bubbelvatten. Ingen rädsla att göra bort mig eller så utan jag kände mig riktigt bra. Och känslan att vakna utan bakfylla och känna att man ser fram emot dagen och att faktiskt ha energi är fantastisk ??

På jobbet börjades det prata om midsommarplaner. Jag och sambon planerar att åka ut till en stuga som tillhör släkten och bara vara där med hundarna, grilla och bara ha det bra. Sambon har hittat lite alkoholfria öl och skumpa som han vill testa som vi kanske ska köpa med oss ut dit. Så det kommer bli en helvit midsommar för oss båda. Även om min sambo är oerhört måttlig med alkohol överlag så är det oerhört skönt att ha hans stöttning i detta ❤

Önskar er alla en fin lördag. Ni är alla kämpar och jag sänder er all styrka. Kram ??

Peter på landet

Spumante... just avnjutit en sån flaska mousserande på altanen i hettan, riktigt gott alkoholfritt...

AmandaL

Vad kul med alla dessa alkoholfria tips, jag måste börja skriva ner alla tips så jag kommer ihåg, jag har ju en hel sommar på mig att testa alla goda alkoholfria alternativ ??

AmandaL

Stort grattis dendartjejen till din 18onde nyktra dag! Det känns som att det går lätt för dig nu och som att allt bara rullar på, så skönt och härligt! Underbart att vakna utan ångest på att man gjorde bort sig inför sitt sällskap föregående dag! Jätte roligt att läsa att du känner dig så pigg och frisk och bara verkar ha positivitet och mer energi sedan ditt beslut. Själv kan jag forfarande tycka att det är lite svårt. Speciellt idag när det är lördag och fint väder och jag känner att jag behöver isolera mig för att hålla mig nykter. Det är tråkigt att förlora sitt sociala liv som jag tycker om att ha. Men försöker också fokusera på det som kan bli positivt längre fram med att hålla sig nykter. Bra kämpat iaf dendartjejen ???

Dendartjejen

Och idag unnar jag mig att bara ligga och dra i sängen nu på morgonen. Kroppen och huvudet kändes lite trött när jag vaknade så då lyssnade jag. Mår dock väldigt bra och känner mig ändå utvilad. Gårdagen spenderades ute i solen med familjen och sedan god middag och en film på kvällen med en iskall Cola Zero till ? Jag är så tacksam att jag inte har upplevt något direkt sug under helgerna utan tankar på dryck har alltid gått åt alkoholfritt än så länge. De tuffa dagarna kommer ju komma men just nu uppskattar jag dessa lite lättare dagar och njuter av dem.

Peter på landet, Oddbird Spumante är just det bubblet som vi hade tänkt testa till midsommar, har hört mycket bra om det ?

AmandaL, tusen tack för dina alltid lika varma och peppande ord! ? Självklart är det olika från person till person och jag har nog haft det ganska lätt än så länge. Men självklart tänkte jag också igår en tanke lite snabbt om hur gott det skulle vara med en kall öl i solen. Tanken försvann dock ganska snabbt ? Som du säger måste du fokusera på de positiva sakerna som kommer med nykterhet. I början är det nog svårt att umgås i grupp, speciellt om det är med de man tidigare druckit med. Du kanske har några vänner som tycker om att göra andra aktiviteter än att dricka? Ta en fika, en långpromenad eller nåt liknande. Du är så grym och jag blir så glad av att höra om dina steg framåt ??

Nu blir det en kopp kaffe och sedan köra till affären och handla för veckan (ännu en fördel, jag kan KÖRA till affären. Förut fick alltid sambon göra det på helger pga jag=bakis). Sedan blir det till att preppa matlådor för veckan och sedan massa hemmafix.

Ha en fantastisk söndag alla kämpar, vi klarar det tillsammans, en dag i taget ??

Kram

Dendartjejen

Och kan inte säga så mycket mer än wow, vad bra jag mår! Nyss hemkommen från hundkurs, skrattat och verkligen känt mig så engagerad. Så hade det inte varit för några veckor sen, vilken känsla ??

Grattis till 20 dagar! Det där med att kunna köra bil när som helst på dygnet är verkligen en stor vinst. Tänker fortfarande på hur skönt det är, särskilt på helgkvällar och nätter.?

Kram

Dendartjejen

Jag är så himla tacksam för varje timme som går där alkoholen inte har övertaget i min hjärna. Jag är tacksam för att det hittills har gått relativt lätt och samtidig är jag ödmjuk och medveten inför att tuffa dagar kommer att komma då jag kommer sättas på prov. Men än är inte de dagarna här och jag lägger mig därför med ett leende och tänker att jag vann ytterligare en dag mot alkoholen. Jag såg till att ha en bra dag och alkoholen tog inte den dagen ifrån mig. Små segrar varje dag, en dag i taget ???

Dendartjejen

3 veckor utan gift i min kropp ? Mycket nytt på jobbet fortfarande men jag känner mig ändå lugn i sinnet med hela situationen. Det vet jag att jag inte hade gjort för några veckor sedan.
Märker även kroppsliga förändringar, byxorna sitter inte lika tight, mina ögon är piggare och min hy börjar se klarare ut ?

Hoppas att ni har haft en fin dag alla medkämpar ?

AmandaL

Fina du! Jag håller med dig, jag går en vecka efter i dina fortspår men känner av samma effekter som du gör! Idag har jag beställt massor av alkoholfria alternativ som jag ska ha i sommar solen, ser fram emot att testa både alkoholfritt vin, bubbel, öl och cider. Beställde lite av varje så jag hittar mina nya favoriter ?? Heja dig, kul att läsa om alla dina positiva förändringar och håller med dig om att dem finns och är många ??

Så härligt att följa din resa. Njut av euforin du verkar känna, det kommer säkerligen svackor men ta detta som du har just nu och lägg i ryggsäcken, skriv om det så mycket du bara kan här för när svackorna kommer så kan du gå tillbaka och läsa. Det hjälpte mig förra gången.

Kram