Vi är bra även när vi snubblar!
Vi försöker och gör så gott vi kan!?
Jag har insett att jag dricker ofantligt mycket mindre än för 2-3 år sedan tack vare forumet och tror att samma gäller för dig.
Om målet är helvitt så är väl det ändå bra att ha det vitt med några strimmor än helgrått...??
Så tänker jag nu för tiden för jag blir så deppig annars och då dricker jag för det..?

Så upp med hakan Fibblan och fortsätt bara att tänka vitt så blir det bra. Det blir glesare mellan strimmorna med tiden tänker jag.
Stor styrkeKram!! ???

Fibblan

Jag vet ju det egentligen, men var skönt att bli påmind ?! Är en mästare på att trycka ner mig själv och blir både ledsen och förbannad när jag inte lyckas hålla helvitt en längre tid. Men du rätt - tänk så mycket mer vitt det blivit totalt sedan vi skaffade inlog här..?.
Nu finns inget annat än att åter blicka framåt. Ser fram emot en vit midsommar ?☺️!
Tack för du finns??!
Kramar!
/Fibblan ?.

Han som har hand om behandlingen jag går sa att man ska vara extra vaksam vid först 3 månader, 6 månader osv....vet inte riktigt varför, men det blir extra tufft vid dom tillfällena, jag hade det väldigt jobbigt vid just 6 månader, jag är glad att jag hade många att prata med som förstår hur det är.
Men som dom redan sagt, du snubblade litegrann, det är bara att borsta av sig dammet och kliva upp på hösten igen..styrkekramar, Kristina

Fibblan

Jo, visst ligger det något i det..?! Har läst en del böcker på temat att ändra vanor och beteenden och i dessa återkommer också vissa tidsintervall, där man har lättare att falla tillbaka. Och 3 månader, runt 90 dagar är en av dem.. Men sedan undrar jag om det för min del nästan blir något självuppfyllande och kanske en ursäkt för a-?, att slå till..Att jag nästan på förhand nu inte tror mig klara av att kliva över denna "magiska" gräns.. Men jag ger mig inte, det gör jag bara inte. Men givetvis var jag "tvungen" att ta slatten, (ett glas) ikväll..så dumt jag vet, men nu är huset tomt igen
Och så ska det förbli..?. Och i ärlighetens namn, vem vill ha ett glas vin egentligen..Det är ruset jag vill åt, och det är det som den här resan till stor del handlar om. Att hantera livet, dess upp och nedgångar utan att hälla gift på vare sig det ena, än det andra..☠️. Så nu är det slut på självbedrägeriet, en gång för alla??❤️! Jag är redo☺️! Menar verkligen från djupet av mitt hjärta att jag ser fram emot en nykter midsommar. Festande tillsammans, när barnen är med har aldrig lockat mig. Velat ha min stund när hjärnan varvar ner (som den ju inte gör egentligen, jag vet..?) för mig själv. Men även där har jag synat a-? och försöker påminna mig om hur osant det är. Så dumt att jag ändå ska testa emellanåt då. Nä, nu är det bra för mig. En långdragen göra slut process blev det. Men för var gång tröttnar jag mer och mer på att "börja om" också. Så en dag är jag säker på att det var tack och hej för sista gången till denna, inte längre min vän.. Det kan vara nu?! Det SKA vara nu!
Jag är uppe på hästen, men det blir min första helt vita dag imorgon ju..?.
Tack för du tittade inom?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Du behöver kramar och omtanke nu, inte att slå på dig själv.

Varför är tre månader en så svår gräns att passera för dig? Börjar du glömma det hemska och istället tänka ”så farligt var det nog inte”?

För att citera Craig Beck: ”Du har ett val, det första glaset. Sen bestämmer drogen.”

Sök på Craig Beck på youtube. Han är grymt duktig på att förklara missbrukets alla mekanismer. På engelska, men inga problem att förstå.

En-två Craig-klipp några gånger per vecka hjälper mig att repetera, repetera, repetera.

Kram ?

Fibblan

Och stort tack för engagemang och din omtanke?!
Jag har tagit del av en hel del av Craig Becks klipp sedan du tipsade om det i, tror det var Stormenlillas tråd?! De tilltalar mig och som sagt ligger de också bra i linje med Annie Grace tänk. I början av varje nystart lyssnar jag mycket på henne, för att "omprogramera" mig, men sedan är det kanske det att jag slutar när det känns som "jag har det" och glömmer fylla på när jag skulle behöva. Tänker också, precis som du är inne på, att det smyger sig in "så farligt var det nog inte tankar" då..och annat lismande viskande från a-?..?. Att vad gör väl några glas, jag som ju gång på gång visat att jag klarar att hålla uppe. Jag har inte så stora problem kanske egentligen..osv..Allt osant och alltigenom falskt! Jag vet ju det! Därför är det ju så enormt frustrerande att falla dit. Känner mig dålig som inte lyckas få till en långvarig övertygelse om alkoholens fördärv..?. Men det blir väl den där krocken mellan det undermedvetna och det medvetna. Jag vill inte på ett medvetet plan, men det undermedvetna har inte riktigt fått den dos av övertygelse som krävs..?. Jag jobbar vidare, helt klart - något annat finns inte?! Jag ger inte upp?! Nu är det avprogramering och omprogramering som är prio 1?☺️! OCH MINSKA STRESSEN, det är en trigger de'luxe för villfarelser..
Kram och tack - nyktert godnatt☺️!
/Fibblan ?.

Jag tror verkligen på ”faktametoden” som jag kallar den, den som både Annie Grace och Craig Beck förespråkar.

Fakta, fakta, fakta och sen repetera, repetera, repetera. Det är repetetionen du måste få till - med en extra hög dos vid tremånaders-sträcket.

Det finns en del skräckfilmer på temat om du söker på ”intervention” på youtube. Ibland vill man bara gråta när man ser förfallet.

Alkoholism ÄR en progressiv sjukdom. Att sätta stopp för den nu när jag är 50 år känns otroligt skönt.

Kram ?

Fibblan

Som du säger Andrahalvlek, det ÄR en progressiv sjukdom och jag har ca 10 år minus dina, i ålder, men det spelar verkligen ingen roll i sammanhanget☺️. Ingen vet hur länge man får leva, men vi VET med säkerhet att alkoholen inte gör oss yngre, utan snarare förkortar livet..

NU är tiden att stoppa! Det är ALLTID rätt läge att STOPPA! Oavsett NÄR poletten trillar ner, oavsett HUR långt man gått in i fördärvet/missbruket/riskbruket -whatever, man väljer att kalla det..! Är man här och skriver är det väl en signal att ta på allvar om något. Varför hålla på att stöta och blöta, älta och välta huruvida man kan dricka sig eller så..hur länge man "behöver" hålla uppe för att någon annan gång i framtiden kunna dricka mer normlat (tidigare förhoppning, från min sida när jag började skriva här..?) Nä - UT med skiten, så slipper man lägga tankemöda och energi på det ÖVERHUVUDTAGET?! Som sagt, vi vet ej hur lång tid vi har här på jorden och istället för att tänka att summan av lasterna är total och att man därför lika gärna kan unna sig lite berusning då och då, så är det väl desto större anledning att leva denna odefinierade tid, med alla sinnen skärpta och i behåll, denna stund vi fått äran att uppleva livet, som människa, som mamma, som vän, som fru, som dotter, som syster etc etc..
Så tänker jag nu..☺️ och hoppas vid moder jord och all kraft och gudomlighet inom- och utom mig, att jag ska få behålla denna tanke och känsla, levande i mig, för resten av mitt liv??❤️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

..för du skriver Andrahalvlek ?!
Inte världsbäst på att ge tillbaka just nu. Har rätt mkt att stå i med mig själv..Kostar på att vända en skuta av denna kaliber..?..?. Men jag "roddar" med det, och ni som varit med mig ett tag och följt min resa, vet att det är en kapten med rättså mycket erfarenhet..??, vid detta laget. Jag fixar det??☺️!
Kram!
/Fibblan ?.

Du kan det här! Du behöver bara bli duktigare på att repetera, repetera, repetera regelbundet.

Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Viktigast först - vara nykter!

Kram ?

Fibblan

..såg på ett avsnitt av det där, "Intervention", återigen då när du rekommenderade någon annan, i någon annans tråd. Det var förfärligt och gav verkligen en stark och sann inblick i hur illa det kan gå..?. Som sagt, ännu en påminnelse om vikten av att stoppa i tid, medan tid finns..

Fibblan

Aldrig första glaset ✅!
Repetera - komma ihåg det ✅!
Prio 1 - nykterhet ✅!
Kram!
/Fibblan ?.

Jag har spårat lite precis som du, men är nu också på banan igen. Jippi!

Du har så många sanningsord - älskar att läsa din tråd. Ville bara säga det och skicka lite positiva vibbar :)

Fibblan

Skrev tillbaka i din tråd ☺️!
Men tackar med de varmaste kramar för pepp även här?!
Tycker DU är grym - tänk 3 veckor..Det är fan ta mig bra gjort ?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

Läst hos dig också och kan bara säga detsamma ?! Tiden går dock, och vet inte när jag senast skrev hos dig..
Glad för att du tittade inom och tog dig tiden att skriva dessa peppande rader?! Och det glädjer mig att höra att du är på banan igen☺️?! Själv har jag tyvärr tagit två glas vin idag..?. Någon slags göra slut grej igen, antar jag.. Skäms lite för det,.men var ska man vara ärlig om inte här..

Min tråd heter ju nykter till midsommar and beyond men eftersom jag bestämt mig än en gång, en gång för alla så passar Nykter FRÅN midsommar and beyond, bättre nu..

Hursomhelst, jag kör på fr.o.m imorgon. Skönt o höra, som sagt att du är på banan igen?! Jag hänger på ??!
Stor kram och glad, nykter midsommar ???!
/Fibblan ?.

Har också haft lite "fusk" för mig men orkar inte bry mig så mycket..? det är för varmt ?
Men nu är det vita dagar som gäller??
Glad Midsommar ???☀️
Kram ???

Fibblan

NYKTER ✅!
Så väldigt nöjd över mig själv för det☺️!
Tack för hälsningen FinaLisa ?!
Nu fortsätter med fler vita dagar
?????!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Gott att höra ? Du är en kämpe och kommer tuffa vidare på vägen ?️???
Min midsommarafton var också nykter och det är så skönt ?

Men nu stannar jag en stund vid denna station? och tar en paus från forumet.
Jag skrev några rader om det i min tråd.

Lycka och välgång till dig fina Fibblan? må kraften vara med dig???
På återseende??

Kramar ???