Tack för att du finns och orkar kommentera ibland. Det betyder mycket att du fortfarande är här. ?

Lycka till på den vita vägen. En dag är vi framme. Det är jag övertygad om.

Kram till dig

Fibblan

Vinäger, FinaLisa och Denhärgången ❤️!
Fantastiska kvinnor, är vad ni är! Och jag hoppas att vi alla finner vår väg till hälsa och tillfredsställelse i dessa våra liv??❤️! Önskar er alla lycka och välgång och en fin sommar☀️?, med mycket av det, som ger just det?!

Varma kramar!
/Fibblan ?.

Fibblan

..gick in på forumet nu, för att HAN ?knackade på..?. Det är NU jag ska be honom att flyga och fara?️..och det har jag gjort 10 ggr nu, senaste 1/2 timmen. Problemet, det som genast väckte den lismande rösten till liv, är att mannen min stack iväg och handla och eftersom han också tog det lugnt igår (dock med alkohol), så finns det några starköl kvar i kylen..
Så länge han var hemma har de bara lockat måttligt och jag har lugnt men bestämt avvisat den där rösten, som tänker att vad gör väl det.. Jag övervägde att säga till min man innan han for att han får ta dem med sig..Har gjort så en gång förr, när vi haft hemma. Men nu så tänkte jag att det inte skulle vara nödvändigt. Har ju så mkt mer nykterhet i ryggen nu. Och ville väl kanske inte riktigt tillstå, hur stark dragningskraft det ändå fortfarande har. Typ, som att det måste jag ju klara av. Och klarar jag det, känns det ju bra inför både mig själv och inför honom. Skulle jag ta någon, skulle jag direkt säga det till honom när han kommer hem igen. Det har också blivit så vid tidigare tillfällen. Med medföljande skamkänslor..?. Och nu har jag alltså chansen att göra både mig själv och mannen (och barnen) en tjänst, genom att avstå. Så länge jag skriver här går tiden, till han är tillbaka och jag kan förströ mig med annat. Det jag måste inse är att det finns inte bara en öl..även om det blir bara en i e.m drar jag ändå igång och håller igång systemet av begär till alkoholen och eftersom det är det sista jag vill, skiter jag helt enkelt i, att ta den ?!
Kram!
/Fibblan ?.

Hoppas du slängt ut draken och är på banan. Jag tror att det du drabbas av är det att man är van att smyga och fånga tillfället, sitter så rotat i de flesta av oss❤️ Skickar kram och kraft till dig ?❤️?

Fibblan

Och stort tack för att du skrev till mig, både här och för de konkreta tipsen och råden i de egen tråd❣️ De där basala grejerna som kost, motion och sömn, är inte att förringa för att hålla motståndskraften stark?☺️. Jag är på banan✅!
Du är guld värd ✨?!
Skönt att med glädje kunna meddela att jag fixade draken både när mannen var iväg och senare vid grillen..? också ett helt bara vanemässigt beteende, som jag, liksom många karlar, har haft för mig..?. Man kan ju undra om det var därför jag blivit så bra på att grilla..alltid en ursäkt till en öl. Men ikväll var jag nykter✅, och det blev förstås lika gott som vanligt..?.
Tack för du finns?!
Kram till en segrare från en annan?!
/Fibblan ?.

Det är viktigt att ha strategier att ta till när suget kommer - något som bryter tanken. Skriva här är bra! Lösa korsord eller sudoku? Kolla några klipp med Craig Beck på youtube? Gå två varv runt huset?

Bestäm innan vad du SKA göra när suget anfaller. Att där och då komma på något är nog svinsvårt.

Kram ?

Bra strategi att gå in här när suget slår till. Jag är väl en knäppis men jag brukar ta det med lite humor. Som någon som hälsar på, ett troll att kasta ut. Funkar bra för mig, är inte rädd för suget utan tar det som en naturlig del av mitt tillfrisknande.
Ungefär som att värkar behövs när man föder barn. Ett nödvändigt ont? Sedan har jag förstått att en del har inte sug alls...

Ha en fin söndag! Kram?

Fibblan

kommer till användning igen..skriva här. Tack Andrahalvlek och VaknaVacker, för fler tips?! Och det fungerar förstås att sysselsätta sig med annat också. Det kan vara lite av varje, det som för stunden behöver göras. Ett läge som ofta kan väcka suget till liv hos mig också är när man ska gå från ett läge till ett annat. Hemma nu efter häng i naturen med familjen. Trött, lite söndagsångest, vill inte jobba. Tankarna går till lite vin..starta-om-bränsle, så man orkar med middag, fixa sig själv och barn redo för morgondagen, fästingkolla, dusch/bad, natta etc..
Och naturligtvis hade prio 1 varit att inte ha något hemma. Men nu har vi det eftersom mannen inte drack upp sin öl på midsommar..Good for him, men mindre bra för mig ?. Och dessutom, alldeles oavsett, har jag tyvärr alltid vin tillgängligt inom cykelavstånd..
Så mitt största vapen är beslutsamheten. Jag vet att jag klarar detta, jag har gjort det förut, men jag hör också rösten (a-?) som tycker att jag varit så duktig nu hela midsommarhelgen, (tackat nej till alkohol vid ett flertal tillfällen✅?), så jag kan väl ta ett glas eller två. Det påverkar ju inte morgondagen jobb negativt. Denna midsommar skulle ju ändå totalt inneburit minimalt med alkohol. Och du kanske skulle ta tag i nykterheten på semestern istället..en massa sådana dumma tankar susar förbi, så jag sätter dem på pränt här och hoppas jag får ur dem ur min tankeloop på så vis.. + att jag vet att sug är som vågor längs stranden?. Det kommer in med kraft, men ebbar ut. Står jag bara ut med att finna mig i känslan nu, så kommer den klinga av ganska snart?☺️!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

vill jag också påminna mig om!
Jag menar, om jag skulle ta två glas vin idag, vad skulle jag vinna på det i längden?! Ingenting, eftersom jag inte vill dricka. Jag ser något annat och bättre för mig och mitt liv, och där ingår inte alkohol. Så varför i hela friden skulle jag vilja skjuta upp det beslutet till morgondagen? Så länge jag tillför giftet underhåller jag beroendet, så ÄR det bara. In med det långsiktiga perspektivet och ut med det kortsiktiga..?!
Kram!
/Fibblan ?.

MajaS

Inget vin för varken mig eller dig! Vi klarar oss bättre utan ?? Jag har börjat tänka att min insida som ett vackert, glasklart vattendrag omgivet av orörd exotisk natur. Så rent att man skulle kunna dricka vattnet och se fiskarna på botten. Om jag skulle dricka alkohol så vore det jämställt med att backa in sopbil i min oas och dumpa hela containern i den. Det lämmar en avsmak när jag tänker så och ev. sug efter ”ett” glas vin försvinner lika fort som det dök upp.

Två glas vin tillför inget. Absolut ingenting. Men att stå emot två glas vin, trots att det känns enormt lockande, betyder massor! Det stärker din självkänsla ❤️

Kram ?

Fibblan

Tack för pepp❣️
Det betyder mycket när man är på väg att förlora fotfästet, så är väldigt tacksam för att ni tog er tiden och skrev några rader?! Jag såg din liknelse framför mig Maja, och jag kan också se botten på denna porlande bäck, så nu ska jag undan för undan njuta av hur mer och mer kristallklart det blir för var dag???!

Och som du säger, Andrahalvlek; Det tillför inget - absolut inget! Snarare sänker det självkänslan än mer, och det är det sista jag behöver. Nu ska jag bygga upp den igen??! Och jag ska verkligen påminna mig varje dag om att när vinet rinner in, rinner självkänslan ut. Och för varje dag utan, stärker jag den mer och mer?❤️?!

Jag vågar säga att jag klarat denna dagen med??! Lite kvar att göra innan läggdags, men känner mig mycket lugnare igen nu.
Tack än en gång?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Jag kikar in här och tänkte bara säga att jag gillar det du skriver. Helt rätt inställning och trots lite svaj nu det sista, så slutar du inte skriva, utan tvärtom ökar på.? Det är så många som blir dödstysta direkt när det råkat gå lite fel. Väldigt synd tycker jag, det är ju verkligen då man behöver forumet.

Känns som du kommer fixa det fin- fint nu.?

Kram

Fibblan

Ja, jag har då verkligen ökat på de senaste dagarna..?! Men precis som du säger, det är ju då som man behöver forumet som mest! Svajjade till rejält framförallt i de psykologiska processerna av beroendet. Och det är så lätt hänt att ett återfall glider in i ett, jaha, nu har jag ju ändå brutit linjen och det här med att "passa på", när man ändå misslyckades.. Jag har gjort det förut, senast förra sommaren, och jag tänker då fan inte göra om samma misstag igen??! Så nu är jag all over the place. Utifrån hur jag fungerar och mina egna erfarenheter är det också tuffast i början av "nya-tag-tagandet". Som sagt, även om mängden är liten och inte dagligen, så vet jag ju att det dels inte är så jag vill ha det och dels att det leder bara åt en väg, d.v.s än djupare ner i fördärvet..??.

Och jag är så oändligt tacksam, från djupet av mitt hjärta för alla er som fångar upp och finns där o stöttar då❤️! Så stort tack till dig också Torn, som valde att skriva dessa stärkande ord! Jag SKA fixa det fin-fint???!
Kram och godnatt!
/Fibblan ?.

AmandaL

Duktiga fibblan! Heja dig! Det är alltså ingen lätt match att motstå ett sug! Jag har hållit på att bli tokig idag, men precis som du skriver, så mycket det betyder med det här forumet där man kan få gå in och läsa. Berätta vad man känner och få motivationshjälp när det behövs! Bra jobbat idag! Sååå skönt att vi klarade det fibblan! Yes jag är så glad för dig, heja ❣️?

Fibblan

Den är viktig..?:
Mängden VAR liten skulle det ju vara. Jag är nykter som en spik för 3e dagen i rad nu, och så ska det förbli!
?.
NU godnatt..??

Fibblan

Ännu en dag av nykterhet börjar gå mot sitt slut. För min del har det gått bättre idag. Huvudet fullt av jobb-tankar, så inte mycket plats till annat då. Lite sug i brytpunkten. Det där, som jag var inne på, från ett läge till ett annat. Alltså vid hemkomsten. Åt mat direkt och sedan godis och choklad som blev över från helgen..?! Vill jag ju helst inte heller..?, men det gjorde vad det skulle, för nu är mannen iväg och ölen står där lika kalla i kylen, som häromdagen. Men suget är 0 ! Yey ??! Belöningscentrat processar socker nu istället ?! Som sagt, inte optimalt kanske. Men för nu får det va ok. Allt är bättre än alkohol, så just nu får jag vara tillåtande och snäll mot mig själv☺️. Och jag är ändå lite både förvånad och glad, att inte "smyg-passa-på-reflexen" , kickade in?! Så här i början igen, får man verkligen vara glad för det lilla✨☺️!
Kram!
/Fibblan ?.

Fibblan

Nu gäller det att hålla ett fast tag om rodret, som så många gånger förut..
?️? På 1 och 1/2 timme skiftade vädret förrädiskt och det blåste upp till storm..?️.
Jag påminner mig om att sitta lugnt i båten. Det går över. Det är ok. Jag är ok. Jag är en van seglare. Jag har ridit ut värre stormar förut.
Djupa andetag. Snälla tankar.
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Myrkryp i benen känner de flesta till, så även jag i perioder men nu kryper det i armarna utav bara helvete, rent ut sagt. Själsligt känns det lite lugnare. Känns som det satte sig i armarna och händerna istället. Tagit min sedvanliga magnesium till kvällen, inte mycket annat o göra antar jag..(?)
Hoppas jag kan somna ifrån det här och vakna på ett bättre sätt både kroppsligt och mentalt/känslomässigt. Vet ju att de här "svallen" hör till, men återigen förvånad att det känts så kraftfullt, trots mitt ringa intag..Nåja, försöker tänka som sig bör, att det är för bra sak. Giftet ska ur och det tar tydligen längre tid än man tror, så det är bara att bita ihop och hänga i ??!
Kram och godnatt från en nykter men något spattig katt ?!
/Fibblan ?.

Har hört det tidigare, att beroendet kan bli starkare och abstinensen svårare för varje gång man tar ett återfall. Obehagligt fenomen.

Kan det bero på att mottagligheten i belöningscentrum först växlar ner och sen upp, så att kicken blir starkare efter ett uppehåll och därmed också abstinensen?

Förstår att du lider. Men det finns inga genvägar. Inom två veckor är du helt ren igen. Kämpa!

Kram ?