Blev midsommar trots covid-19 och för att göra det riktigt konstigt var det inte 7 grader kallt och ösregn. Dagarna och livet rullar, någon gång när livet är svårt så tittar draken fram men försvinner snart igen.
Lider och glädjer mig med er när jag följer era resor, läser men kommenterar inte så mkt.
Fick frågan igår om jag aldrig mer kommer ta ett glas och svarade det vet man aldrig, men idag kommer jag inte göra det iallafall.
Jäkla skön känsla i en dag i taget ❤️??
Önskar er en fin fortsättning på helgen// kram Strulan ?❤️?☀️☀️☀️

Fibblan

Det är väl så långt man någonsin kan konstatera, som du säger. Dag för dag är melodin, tänker jag med??! Skönt att dagarna och livet rullar på och vilken midsommar vi fick, som du säger ☀️, värme och sol bara då där, trots allt?☺️!
Om/när draken emellanåt tittar fram i något svårt läge - vad fungerar bäst för dig då? Alltså, vad är det DU gör, tänker, känner då? Tänker att jag kanske skulle kunna hämta upp något tips där..?. Dyker han upp hos mig idag, så ska jag be han fara och flyga och sedan lugnt men bestämt påminna mig om att IDAG dricker jag ingen alkohol, oavsett vad som händet. Som sagt en dag i taget..??!
Kram och fortsatt fin midsommarhelg?!
/Fibblan ?.

Blir så glad av att läsa din uppdatering. Du har imponerat från första dagen. Så glad för din skull. ?

Kram

Vad gör jag när draken vill dansa,
1 Ha aldrig alkohol hemma, men jag lever ju själv så det är lätt.
2 Se till att du har någon som vet hur läget är, för mig hjälper det att prata av mig. Har en fantastisk vän som har gjort resan och han får höra mitt surr när det krisar ❤️
Sen lägger jag mkt tid på att förstå mig själv, varför jag vill fly.
Låter mig inte glömma var jag startade utan att älta, händer att jag läser hela min tråd. Känna med den kvinnan som mådde skit och skulle starta resan.
Sen är ju det som alla mår bra av kost, motion och rutiner ?
Jag har försökt göra det som jag mår bra av och går fortfarande grundkurs i att bromsa innan stressen tar över men lär väl mig till slut ?
Så en dag i taget och ta hand om den viktigaste personen i ditt liv, dvs dig själv ❤️??// kram Strulan

Fibblan

Tack för en superb sammanfattning av vad som varit/är dina trix mot draken?!
Jag är så tacksam att du finns här på forumet - det är till fantastiskt stor hjälp för mig! Både gamla och nya inlägg. Det här med att förstå sig själv och varför flyktkänslan infinner sig, håller jag på att dissikera nu. Höll ju ändå ett bra tag..?. Stress är ju en faktor, stor om någon, och jag tror att det var mkt den som bidrog till återfallet + att när tillvaron känns stressigare så slarvar jag med de basala grejerna motion, mat och sömn. Det är ju DÅ dessa back to basic är som viktigast. Men som du säger, man lär hela tiden. Och denna gång ska jag verkligen inte släppa taget om mig själv, den viktigaste personen i mitt liv. Bara att skriva det känns främmande. Så där har jag nog en springande punkt..?. Förstår ju med förnuftet att jag måste se till mig själv först (a'la syrgasmaskerna på flyget) men i verkliga livet, och ju fortare det snurrar, ju mer sätter jag mig själv sist. Nu är det andra bullar igen, som gäller. Skam den som ger sig, brukar man säga. Och det ligger väl något i det. För varje gång jag gett mig mot draken, så infinner den sig..??. Men jag skäms inte, för jag har inte gett mig??!
Tack än en gång Strulan ?.
Kram
/Fibblan ?.

Fibblan

Ville bara kolla av så allt är bra med dig? Hoppas livet rullar på och att du har en bra sommar, om än lite kall och regnig just nu..?.
Jag tycker dagarna rullar på i fasligt tempo, men nykterheten gör i vanlig ordning dagarna samtidigt längre och mer meningsfulla?☺️!
Önskar dig en fortsatt bra och frisk sommar☀️??️?!
Kramar!
/Fibblan ?.

Här rullar livet på, har varit ett riktigt skitår så mkt sorg och elände. Men mitt i detta är min nykterhet faktiskt stabil och tankar som att tack för att jag är nykter så jag kan finnas för de som behöver mig nu.

Fått sätta mig själv lite i bakgrunden och göra det som måste göras istället, tror att det är både nyttigt och en chans att lära mig hantera sorg och annat.

Månader har blivit 1,5 år och sakta börjar jag lära känna mig själv och tycker faktiskt jag är en helt ok person.

Visst faller jag ibland ned i känslan att inte räcka till, men kan nu prata tillbaka mig själv igen.

Känns som om det är början på ännu en fas i tillnyktring och ser fram emot att möta det.

Så önskar er en fortsatt fin sommar med val som passar er väg, mitt val är idag skall jag vara nykter vad som än händer ❤️??

En sommar vi aldrig kommer att glömma, då inget var som vanligt. Idag är en sådan dag när jag är fått gå i skogen och ta mig en funderare på vart jag skall.
Råd som du måste sätta dig själv först, du är viktigast vad betyder det egentligen.
Mitt i livet av alla måsten stora barn, gamla föräldrar, jobb och vanlig problem är det svårt att ta de råden.
För vissa perioder måste man bara bita ihop och göra det som måste göras.
Om jag någon gång glömmer att jag är alkoholist så brukar jag tänka på hur jag vill dricka vid stress. Ingen frisk människa vill köpa en flaska whisky och hälla i sig tills man slocknar. Det brukar jaga bort tanken på alkohol.
Ibland tänker jag att det är feghet som drivit mig till alkoholen, dvs ta den lättaste vägen och fly ansvar och annat.
Men nu skall jag stå stark i stormen och inte fly ansvaret, men be om hjälp när jag behöver det.
Rörigt, men skönt att skriva ned det.
Så ta kloka val och välj det som passar din väg// kram Strulan ❤️??

Jadu... De där råden har jag aldrig begripit mig på... Fattar inte hur de skulle kunna realiseras, utan att tillvaron krackelerar och rasar ihop. Jag brukar tänka att det finns en tid för allt. Det kommer en tid då man bara har ansvar för sig själv. En sådan period i livet har vi redan genomlevt... Som ungdomar, unga vuxna... Jag kan inte minnas att jag var särskilt mycket gladare eller mer harmonisk då. Snarare ännu mer orolig och neurotisk över allt och inget, framtiden och dåtiden, och allt där emellan. Så här i efterhand inser jag att allt som plågade mig då hade lösts bäst doggy style - Kick some grass over that shit and move on. Det är skönt att bli äldre och klokare. Du är extra klok som tänker ännu ett steg. Be om hjälp när det behövs. Jag ska suga litet på den... Kram

Funderar mkt just nu, kanske ett sätt att sortera i kaoset.
Just tid är ett dilemma, vet att jag mår bäst när jag håller mig till mina regler dvs träning, jobb i lagom dos och hålla mig borta från socker osv. Men livet är ju inte så enkelt och vet inte om det är manligt och kvinnligt som gör det svårare för mig än mina manliga vänner att sätta mig först. Det låter så enkelt när de säger hur de gör och råd hur de tycker jag kan göra.
Är jag på väg till ett återfall som några tror, eller är det så att jag kommer bita ihop och faktiskt är stark nog att klara det.
För kan inte under covid-19 överge varken mina gamla föräldrar eller säga nej till jobbet eller till barnen.
Så till mina funderingar om att våra sätt att fly är olika, kanske är slutet detsamma dvs alkoholen styr men vägen dit är olika.
Så samlar kraft och ork i dag, för att starta en ny vecka imorgon.

Kram Strulan ❤️??

Jag lever just nu i en mardröm som består av sorg och en viss del hopplöshet. Försöker dämpa ilskan som finns i mig emot alkohol och narkotika, i min närhet har mammor mist sina barn, barn mist sina mammor i dessa saker. Kanske inte själva dödsorsaken men den har bidragit till att slutet blivit så tragiskt.
På ytan har ingen märkt något, dvs missbruk som skötts utan att någon noterat det.
Kommer fortfarande ihåg känslan av viljan att bara få fly bort och aldrig återvända, när livslusten var helt dränkt och varje uppvaknande skapade känslomässig panik.
Kan fortfarande komma i känslan av att vilja stilla min oroliga själ, men ännu så är minnen av hur det var att hålla mig borta från att se det som en lösning.
I dag använder min vilja för att göra kloka val, för jag vill inte bli en siffra i statistiken över kvinnor som dricker sig till ett självmord.
Kanske är det så att det alltid kommer finnas en kamp inom mig och jag får lära mig leva med det. Hitta alternativ att dämpa den oroliga själen och rastlösheten som dyker upp. Idag använder jag träning, yoga i den mån jag hinner och det funkar för mig.
Så kramar till er som kämpar och önskar er kraft och mod att välja en väg som passar er väg ❤️??

Ditt inlägg gav mig lite kraft att lyfta en bit för idag har jag varit låg och neråt..?
Det kunde vara värre tänker jag.
Det är ingen katastrof att känna sig ledsen.
Kram ???

Fibblan

Låter kämpigt med känslor av sorg och hopplöshet ?. Önskar också dig mer kraft och mod i det du behöver gå igenom nu❤️! Vad bra att du finner lite tid för sådant som stärker dig, träning/yoga?! Och även om det inte låter så uppmuntrande, så tror jag också att i mångt o mkt är det ett livslångt projekt att hitta andra sätt att handskas med sin oroliga själ och rastlöshet. Tycker du är enormt stark och fin förebild, som gör just det ?! Du tillåter inte dig falla in i det gamla osunda beteendet, att dämpa med alkohol. Det är starkt gjort! Heja dig?!
Stor kram ?!
/Fibblan ?.

Det rullar på här och accepterar att livet är jobbigt ibland.
Hade ett kul samtal med en man igår om just detta att jag inte fallit ännu och hur jag tänker runt det. Min rädsla för återfall, har räddat mig många gånger. Att påminna mig om var jag startade är en sak som är viktig för mig.
Att våga vara ledsen och att känna, svårt men tränar på det.
Inte hänga mig fast eller oroa mig för allt och alla är ännu svårare, men tränar på det med.
Tillsaken hör att jag tror han har blivit beroende av tillnyktring, dvs de dagarna när dimman lättar och man tycker man är starkast i världen. Han tar återfall och sen nyktrar till och då är han så lycklig. Vet inte om man kan bli beroende av det, men han verkar vara det.
Belöningssystemet är skumt och verkar som man kan bli beroende av det mesta i livet.
Kul ibland att diskutera men någon som gör på ett helt annat sätt, för alla väljer vi olika vägar för att komma till samma ställe dvs lugn och lycklig.
Men i mitt fall så väljer jag att vara nykter idag vad som än händer// kram Strulan ❤️??

Jag har inte heller haft något återfall.

Jag kan förstå känslan av njutning när man blir nykter igen. Men då får man ju aldrig uppleva de ännu starkare känslorna som kommer senare i nykterheten.

Oavsett är jag inte ett dugg frestad att ta ett återfall. Det vore inte värt det.

Kram ?

Fint namn jag fick av dig;
Flitiga Lisa ?? ja, det passar bra de senaste dagarna då jag varit just extra flitig?

Egentligen valde jag Fia Lisa allra först när jag började skriva här som medlem. Men autokorren måste ha ändrat för något blev fel så det blev Fina Lisa i stället.
Sedan visste jag inte hur jag skulle redigera så då fick det vara så...
Lite självgod riskerar jag att verka med ett sådant namn men det är jag inte...? Tvärtom, väldigt självkritisk...
Men flitig kan jag känna mig ibland när jag fått gjort saker som jag samlat på min Att göra lista?

Din vän som tar återfall och blir nöjd med sig själv när han kämpar sig tillbaka till nykterheten känner jag igen från en bekant.
Som du säger så blir han också euforisk och lycklig av att hålla sig uppe ett tag men sedan river han ner sig igen och börjar supa...för att återigen efter ett tag ta tag i sig själv för att bygga upp självkänslan ....

Men vi gör inte så, vi lurar oss inte själva att tro att ett återfall skulle vara något att längta efter.
Eller hur?
Mod och styrka, heja oss!???

Kram ???