Vissa saker i början får bara vara..Det viktigaste först..Relationer kan läkas, men kan må bra av att ”ligga i vila” ett tag..Allt tar tid..Små steg i början..Bara göra allt som måste göras.Annars se till att vila, och gör saker du får energi av..En dag i taget..

Leffe

Du har nog helt rätt i det du säger.

Man får nog helt enkelt låta de vara besvikna ett tag och sen får man visa dem att man menar allvar.

Det blev ett två-timmars träningspass idag i denna hetta och sen en klassiker med köttbullar och makaroner. ?

Det hjälper enormt mycket att skriva av sig här och jag kommer så småningom att läsa lite andra trådar också. Mycket bra folk här!

Ha en fin kväll

Tristess och för mycket grubblande ska man passa sig för..Framförallt i början..Många som tränar eller gör annat bra..Fördelarna med att vara nykter är ju många..Bra att börja tänka på det..Även kroppen börjar läka..Det är ju färgade och smaksatta gifter vi har hällt i oss..Blir du svajig, så fundera på vad som kan hjälpa.Vad som helst men inte alkohol och droger..Även vila är jättebra..??..

Leffe

Har jag nu fått, och det känns bra.

Dock ska jag erkänna att suget är enormt idag, och nu har vi en kommande helg också. Jag som va så beslutsam för nån dag sen har nu redan fått dessa tankar ”varför skulle inte jag kunna när andra kan?” ”Ska jag aldrig mer få ta ett glas vin tillsammans på en middag?” Etc.

Sorry för min självömkan men jag kände att jag verkligen ville skriva av mig mina tankar, jag tror det hjälper att prata om det istället för att begrava dom.

Jag är fast beslutsam att det ska gå vägen, men det är fan i mig rena döden det här.

Hur som helst, det blir inga alkodrycker eller substanser idag heller. Jag ska va stark. Imorrn har jag varit nykter en vecka.

Trollen i ljuset, då spricker dom..Skriv om vad du vill..Det är din tråd..Klart att din hjärna är sugen på sin substans, som den fått länge nu..Det är ju det som ställer till det för oss..Jag läste mycket om vad som händer i början av avhållsamhet från alkohol..Läste vissa trådar i början som klarat sig..Fundera ut själv vad som är bäst för dig att göra..Allt utom alkohol och droger..Styrlkekram???

Ta all hjälp du kan få... Droger har jag inte tagit men alkohol. Se till att få antabus utskriven så kan du inte dricka och behöver inte tänka på det.

Grattis till nyktra dagar!??

Hela signalsystemet i hjärnan är upp och ned när man dricker och det tar lite tid innan det kommer i balans. Hjärnan vill ha sina starka dopaminkickar som alkoholen gav och känsligheten för naturligt dopamin är satt ur spel. Läs på om detta, googla på hjärnan beroende t ex. Gör saker du tycker om också. Andas och lev nyktert. Kram

Leffe

Och jag har varit nykter ända sedan midsommarafton. Första 10 dagarna var hemsk men det känns faktiskt lite lättare under den här veckan som varit.

Jag har varit ute och ätit på restaurang och drack då coca cola, jag har också varit bland folk som druckit men då såg jag till att ta bilen dit.

Det känns skönt detta, målet nu är att försöka vara nykter hela semestern sen tar man och sätter upp ett nytt mål efter det.

Ja det är viljan och inställningen som är viktig. Försök att slå bort tanken på att kunna ta ett glas till maten.

Tre viktiga råd på vägen:

1) Aldrig glömma hur illa det var.
2) Aldrig ta första glaset.
3) Viktigast först - vara nykter. Alltid.

Kram ?

Vad bra kämpat, och hoppas du läser runt bland andra trådar, här finns många att känna igen sig i (även i Förändra sitt drickande) där många ”nybörjare” som jag hänger (mig kvar). Jag tyckte att hela livet var enormt svårt att greppa i början, så jag har kört en dag i taget, men från början med siktet inställt på tre månader. Det har varit jobbigt, tråkigt ibland. Men fördelarna går inte att mäta. Det är svårt att sätta ord på något så omvälvande som att uppleva att det inte bara är uthärdligt utan snarare ett nytt liv som vecklar ut sig lite i taget. Ha tålamod. Med dig och med nykterheten. Håll i, håll ut, en dag i taget. Detta fixar du!