Eller hur, det är helt otroligt vad man upplever när man inte dricker, förstår precis hur du menar. Härligt med fisketur, denna midsommar blir ett minne för livet för er!
Kram

Har verkligen varit helt fantastisk...på så många sätt och vis, första storhelgen sedan jag slutade dricka som jag har valt att göra saker istället för att bara sitta och tycka synd om mig själv.
Jag älskar det nyktra livet...och jag hoppas att det fortsätter vara lika positivt. .är beredd på att det kommer svackor, men då ska jag plocka fram mina nyktra minnen och fortsätta kämpa för att leva livet som jag vill ha det☺

Det är SÅ viktigt att slänga av sig offerkoftan. Det är inte synd om oss för att vi får dricka alkohol. Det är vårt eget val, vi vill inte dricka alkohol ?

Kram ?

Jag är så glad för att jag inte vill dricka längre...känns som att romantiseringen av alkohol äntligen har släppt taget och jag äntligen ser det för det gift det är.
Tycker också man märker mer och mer hur nästan allt som ska firas är kopplat till alkohol....semester, födelsedagar, högtider...folk handlar sprit i abnorma mängder och lägger ut bilder på sociala medier.
Skulle vara intressant att få se hur många av dom egentligen mår...Hur många som lider, hur många förhållanden och familjer som faller isär.
Jag är iaf glad och tacksam för att jag fick en chans till ett annat liv☺

Precis som du skriver tänker jag också..Ju längre nykterhet, desto mer börjar jag avsky vad alkoholen ställer till med..Blir som ringar på vattnet..Föräldrarna/föräldern dricker, barn far illa får oro, ångest, och behöver själv medicinera eller dämpa ångest med något..Till det kommer det genetiska arvet, att bli beroende..Så bra att många av oss bryter kedjan, och blir nyktra..??

Ja, jag tror att vi som blivit nyktra behövs, för att visa andra som har problem att det faktiskt finns lösningar på problemen.
Nu är jag ju inget helgon...och jag vet att jag måste vara vaksam så att jag inte faller tillbaka, men jag är så tacksam för varje nykter dag och varje nykter upplevelse.

Fibblan

att kunna tänka och känna så! Hur varje cell liksom klickar in detta nya förhållningssätt! Det är magiskt när det händer?! Så glad för din skull att du känner så?! Jag närmar mig det igen och känner igen det, eftersom jag upplevt det förut. För min del gäller det dock också att vara fortsatt vaksam som du säger miss lyckad, för jag vet också (och nu pratar jag utifrån mig☺️) att även det just nu känns självklart, så kan andra tankar smyga sig in..Gäller att han en liten vakt vid porten ??!
Ha en fin dag☀️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Är jag varje dag...vet ju hur fort det kan vända och hjärnan försöker få en att börja dricka igen.
Den här helgen har varit väldigt lugn...fick värmeslag i fredags så jag har fokuserat på att få i mig vätska och att bara ta det lugnt.
Känns lite konstigt att just nu så är jag ensam kvar från min behandlingsgrupp som går på eftervården...är så tydligt att man måste vara helt ärlig mot både sig själv och andra för att det ska funka.
Samtidigt som jag tycker det är tråkigt att dom andra fallit bort så försöker jag att inte engagera mig så mycket i om dom kommer till mötena eller inte...jag tar hand om mig själv, det är så otroligt viktigt för mig att fortsätta jobba med min nykterhet, och livsglädjen jag har återfunnit vill jag aldrig mer bli av med.

Och jag ska få vara ledig en hel vecka, sitter och reflekterar över hur skönt det är att inte behöva känna stressen över att planera intaget över helgen...jag behöver inte stressa ner på bolaget och handla, istället för jag sitta hemma i lugn och ro och bara njuta av att det äntligen är helg.
Känner att det börjar slita på mig att jobba natt...som tur är så ska jag bara jobba till mitten av augusti och sen börjar utbildningen....tänker inte jobba så mycket under tiden jag går skola, jag vill kunna fokusera helt på utbildningen...den betyder så mycket för mig av flera olika anledningar.
Jag hoppas ni andra också får en underbar helg...där ni får njuta och uppleva livets alla nyanser utan ångest, baksmälla eller oro☺

Jag sa idag efter middagen",vad skönt det är att inte vara dåsig och trött efter middagen som det va då jag drack vin "ja vi kan göra vad vi vill"fick jag höra.Du verkar vara stabil Kristina78.Det känns bra för mig att läsa här hos dig och samtidigt bli glad för din skull.
Jag känner också tacksamhet denna fredag?
Från Pilla

AmandaL

Härligt Kristina78 att du har kommit till insikten om vad det nyktra livet har för positiva effekter för dig! Glad över att du är pigg och motiverad, det är fantastiskt skönt att ha nyktra helger! Njut av den ?

Det är svårt att hålla sig positiv när man har pms...märker av den mycket mer nu när jag är nykter.
Första månaderna efter jag slutat dricka blev jag superdeppig just runt pms och jag förstod verkligen inte vad det handlade om.
Men nu har jag lärt mig att det bara handlar om några dagar, så jag lyssnar på kroppen och matar den med godis..jag är glad för att alkoholsuget är borta.
Det stör mig också att jag har väldigt svårt att vända tillbaka dygnet efter jag har jobbat natt...kan ta flera dagar innan jag lyckas och då är det ju dags att jobba igen.
Tänker som så att nu när det är sommar och barnen har sommarlov och själva sover länge så gör det inte så mycket.
Blir bättre till hösten när skolan börjar...då ska det införas fasta rutiner igen☺

Deppig och omotiverad har gjort att det här med att vara nykter inte direkt är en självklarhet.
Får jobba extra hårt med mig själv just nu...och jag är glad att jag har några nyktra månader i ryggsäcken, och att jag har människor runt mig som jag kan prata med när det blir jobbigt.
Tror att mycket handlar om nervositet för skolan till hösten...och min förmåga att leva i framtiden istället för här och nu.
Det är som att min hjärna alltid ligger några veckor före i planering och tankar, så nu ska jag ta några dagar och verkligen fokusera på att vara närvarande.
Jag tänker fortfarande inte lyfta första glaset...min nykterhet betyder så oerhört mycket för mig...och jag vill inte tillbaka till ångest, depression och självmordstankar...nej en dag i taget! !

AmandaL

Ibland är det svajigt! Men precis som du skriver, påminn dig själv om varför du valt att vara nykter! Ångest, depression och självmordstankar låter inte som något man vill utsätta sig själv för, och vet man vad som orkar dessa och det är alkohol, låt det vara! Precis så som du resonerar, du är stark ?? ??

För att jag har ännu en nykter helg med mig i ryggsäcken.
Har tänkt väldigt mycket på en sak jag läste som handlar om att beslutet att ta ett återfall ofta börjar långt innan själva återfallet.
Man tänker och gör saker som påminner om hur man tänkte förut, och att man måste lära sig att vara uppmärksam på signalerna.
Tror att det är viktigt för mig att stanna upp när jag börjar känna av stress och ångest....släppa alla krav och vara i nuet.
Har så lätt för att slå ner på mig själv så fort allt inte känns på topp.
Men den här helgen verkligen fantastisk på alla sätt och vis, har bara haft ett barn hemma i helgen...det har varit jättemysigt att få umgås med honom.
Vi har ätit mycket för mat och påbörjat ett projekt....sen idag kommer äldsta dottern hem, det ser jag fram emot.
Det nyktra livet ger så mycket på så många nivåer...skulle inte byta bort det för en kväll i dimman.

Har mått sisådär ett längre tag och bokade tid hos läkaren för att höra om jag kunde få bli sjukskriven.
Kvällen före jag skulle dit låg jag och funderade på om jag verkligen ville vara sjukskriven...kunde inte komma på en enda sak som skulle motivera till att sjukskriva mig.
Kom då på att jag betedde mig på exakt samma vis som när jag drack, jag tyckte synd om mig själv och jag ville att folk runt om mig skulle tycka synd om mig.
Så jag valde faktiskt att avboka läkarbesöket..för att kunna leva mitt nya liv så måste jag ju lära mig att handskas med problem på andra sätt än dom som jag är van vid, och det kändes faktiskt som ett väldigt bra beslut.
Jag blir stolt över mig själv när jag lyckas med något nytt, och det känns bra att se och känna att jag faktiskt har förändrats en hel del☺

Det är så värdefullt att läsa dina inlägg, fulla av insikt.
Du uttrycker dig jätte bra.Det är som att läsa "hjärtats öppna bok".Ärligt och rent!
Modigt att prova en ny väg.
Jag behöver själv jobba med "visst är det synd om mig "ibland
Ha en fin dag
Kram Pilla

Att tycka synd om sig själv, kan vara ett ärvt beteende? Eller att man som barn fått uppmärksamhet när man mått dåligt, och visat det? En slags sjukdomsvinst..Alltså man får favörer för att man mår dåligt och visar sig svag...Vad bra att ni Kristina och Pilla upptäcker sidor hos er själva att jobba med..Vi har ju alla sidor som är bra och dåliga..Framhäv personlighetsdragen som ni gillar och mår gott av på riktigt..Det gör att man får bra självkänsla och att omgivningen också mår bra..???

Är ju jätteviktigt, men sen här gången kändes det som att gå hemma och vara sjukskriven inte var det jag behövde.
AA-gruppen där jag bor är väldigt liten, och i perioder är det ingen som går dit.
Jag var helt själv där igår, och jag tycker det är jättetråkigt, för jag behöver mina möten.
Att få sätta ord på sina tankar och funderingar och höra hur dom andra gör för att leva ett nyktert liv är så himla viktigt för mig.
Min drogterapeut är också jätteduktig...men det som är viktigast för mig är att få prata med människor som har erfarenhet, som vet hur jobbigt det kan vara ibland när suget slår till.
Så jag hoppas att det börjar komma mer folk dit snart.
Men i övrigt så känns det bättre idag, jag ser fram emot en nykter helg☺