Jag skäms över mig själv. Jag blir alltid kanon full. Nu äter jag antidepressiva också och då blir jag ännu fullare och så tar jag indiral för att inte bli så hetsig när jag dricker måendet gör bara att jag dricker ännu mer. Jag måste få ett slut på detta. Jag är kvinna, 41 år och har fem barn. Jag är lärare och har sommarlov nu vilket har resulterat i alldeles för mycket dricka. jag gjorde bort mig igår inför grannarna. Vi satt och drack öl och hade trevligt men sen blev jag plakat och minns inte ett skit. Min ena son har en kompis här och de fick lägga sig själva. Min granne hjälpte mig att lägga minstingen. Sjukt pinsamt, jag vill bara dö. Vet inte hur jag ska kunna ta mig ur detta eller hur jag ska kunna göra allt bra igen. Jag måste sluta dricka alkohol, inte en droppe kan jag dricka för suget blir för stort efter mer, tills jag däckar. Inte ens det gör jag som andra, jag bara fortsätter och fortsätter. Idag ska bli första nyktra dagen på ett långt och nyktert liv för mig. Men jag vet att det blir svårt, är rädd för att aldrig dricka igen. Men jag vill aldrig mer se mig själv så här misslyckad och ynklig. Jag vill aldrig mer ha sån här ångest, jag vill aldrig mer må såhär illa och ha såhär ont i huvudet och sova såhär dåligt. Jag skäms och jag ångrar mina val gällande alkohol så djupt. Nu gör jag ett nytt val som jag kan vara nöjd med. Stolt kommer det ta lång tid att bli, all skit jag utsatt alla runt om mig för måste först försvinna på nåt sätt. Jag kanske kommer säga till grannarna att jag bestämt mig för att bli nykter och be om ursäkt för att jag blev så full igår. Säga som det är att jag inte tål alkohol. Men inte idag, om någon vecka eller så.. Vill bara säga att det har betytt mycket för mig att vara inne här och läsa, det är det som gett mig hopp om att det går att sluta med alkohol. Jag har anmält mig till programmet också. Ska bli spännande att se vad det är för något. Ska berätta för min sambo idag att jag återigen bestämt mig för att sluta med alkohol. Kram till alla er som kämpar ❤️

Bra beslut. Du får ditt liv åter. Så klokt att skapa en tråd här?
Det, plus att läsa om varför alkoholen har så stark dragningskraft på oss och vad som händer med oss, våra signalsubstanser i hjärnan och varför vi fortsätter att dricka fast vi egentligen inte vill hjälper mig fortfarande efter nästan 6 månaders nykterhet.

Heja dig!?

Skriv här och få stöd! Läs på om alkoholen också?

...att vakna och inte minnas slutet på kvällen är fruktansvärt och själva bakfyllan gör ju också skammen ännu värre.
Låter klokt att prata med grannarna och dina barn och sedan starta programmet här.
Och skriva och läsa!
Du är inte ensam - vi är många här som kämpar med alkoholism.
Här finns igenkänning - och hopp!

Och tänk en dag i taget, sen när det gått ett tag och man märker hur bra man mår så är det inte så dramatiskt längre att tänka sig alkoholfritt i ett längre perspektiv. Är själv förvånad över att jag har lika trevligt utan alkohol på middagar och fester, bara man håller ut den där korta stunden när andra slår upp första glaset så funkar det fint med alkoholfritt alternativ. Och lättnaden i att veta att man inte kommer tappa kontrollen, så skönt. Du klarar det här, och jag hoppas att du, liksom jag, kommer överraskas av hur lite det känns som en förlust. Har läst på mycket om hur alkohol funkar och skadar, det hjälper mycket också tycker jag.

Hög igenkänning på det du skriver, det är hemskt att inte minnas och att utsätta sina barn för att se sin mamma i det tillståndet. ? Bra att du ändå hittat hit, vi är ju på samma dag eller hur man ska säga. Vi kanske kan stötta varandra?

Jag tror på dig, du kommer fixa detta! ???

Tack för den här sidan, tack för att ni svarat på mitt forum inlägg, tack för att ni delar med er och att jag får möjlighet att dela med mig. Tack för att jag klarat att inte dricka denna helg.
Jag är 100% säker på att jag är bäst helt utan alkohol. Jag klarar inte en droppe för då vill jag bara dricka mer. Jag är helt fantastisk utan alkohol. Jag måste hitta något annat sätt att ta itu med mina känslor. Med hjälp av den här sidan, programmet, med hjälp av psykiatrin och med hjälp av min fantastiska sambo.
Tack för att jag fortfarande har kvar mina barn och min sambo och att inget fruktansvärt har hänt. Jag ska göra allt för att behålla dethär livet. Men jag vet att motgångarna kommer att komma. Därför tänker jag inte slarva, jag tänker kämpa varje dag så att jag ska klara av att möta dem. Kämpa med kost, motion och psyket. Jag har fått köplats för adhd utredning och det gör att allt känns ännu mer hoppfullt. Ett år utan alkohol är mitt första mål. Sen får jag se vad nästa mål blir. Just nu 7 dagar.
Utan alkohol är jag fri

Vad bra du är som varit nykter i 6 månader. Har du haft långa uppehåll förut? Vad har du för mål? Jag har varit nykter under långa perioder förut då jag varit gravid och en gång för länge sedan i ca:2 år. Men Så fort jag börjar dricka lite igen så börjar upptrappningen till ett jäkla kaous. Jag vågar inte riktigt säga det men aldrig mer i mitt liv borde jag dricka alkohol. ☀️

Så för många av oss! Många tar en dag i taget. Det kan du göra, beslut om att sluta för gott växer fram för man mår så bra!

Tack! Det här är första gången jag slutat för gott. Tidigare har jag försökt dricka mindre, det går bra ett tag och sedan är jag på ruta noll igen. Inte ens ett!

Tog beslut på det den 30 dec som jag håller, vill inte dricka. Vill disponera mitt liv själv, inte styras av alkoholgiftet. Så skönt, det är ett sådant lyft.

Du fixar detta! Läs på! Få och ge pepp här på ah. Heja dig!! Kram??