Dag 18 idag!

Tack för era peppande kommentarer här och på andra trådar! Det betyder faktiskt jättemycket, speciellt när motivationen dippar. Och det känns väldigt skönt att ni förstår hur det kan kännas (även om känslorna är galenskap ibland….)

Igårkväll var jag och min man ute på stan eftersom våra ungdomar hade fest här hemma och vi hade lovat att hålla oss hemifrån tills nästa dag. Jag var lite osäker på hur det skulle kännas med en nykter kväll på stan, men det gick bra. Samtidigt är det klart att det är annorlunda när man är nykter. Vi möttes upp på Medborgarplatsen där det drällde av fredagsglada människor på uteserveringarna och öl och rosé flödade. En del hade nog hunnit sitta där ett tag om man utgick ifrån ljudnivån. Vi tog oss i alla fall därifrån och promenerade in mot stan och hittade en trevlig restaurang med uteservering där vi fick plats. Och efter maten gick vi vidare till ytterligare ett ställe för kaffe och efterrätt. Och sen gick vi hem till lägenheten. En trevlig kväll med bra samtal men absolut ingen festkväll.

Bättre än kvällen var dock morgonen efter. Eftersom vi båda hade varit nyktra och somnat ganska tidigt så vaknade vi utvilade och hängde på låset när gymmet öppnade. Efter en svettig stund där gick vi vidare till mysig brunch (Stockholm brunch club - rekommenderas!) . En väldigt härlig början på dagen, och en början som jag vet inte hade varit möjlig om jag hade hällt i mig vin som jag brukade. Ännu en nykterhetsbonus!

Nu är det lördag eftermiddag och jag har bestämt mig för att även idag ska vara en nykter dag! Hoppas ni alla har en fin helg!

Jag insåg rätt tidigt, eller formulerade iaf för mig själv, att jag byter vinkvällarna mot pigga morgnar, allra främst fredagens vinpimplande och ”avkoppling” mot pigg lördag med kaffe + kaffe i sängen, tidningar, livsnjut.
I början var fredagar rastlösa och ja, jobbiga, som för alla. Jag tyckte överlag att helgerna var värst som ny-nykter. Nu för tiden är helgerna väldigt mysiga, så roliga som de kan bli i corona-tid, och jag njuter jättemycket av fredagkväll också. Lite annorlunda- så som du beskriver er utekväll. Men för min del överlägset i kvalitet, något jag försöker vara lite noga med, men tydligen inte med mitt eget liv tills för rätt nyligen! Bra kämpat. Kram!

AmandaL

Riktigt bra tänkt se klart! Jag byter sena vinkvällar mot pigga och friska morgnar, det har man ju verkligen gjort. Det mindsettet kopierar jag ???

AmandaL

Wow nicka! Grattis till dina 18 nyktra dagar och ännu större grattis till din fantastiska utekväll tillsammans med din man! Det låter bara helt fantastiskt verkligen, kunna äta en god middag, promenera och vara ute i sociala sammanhäng och allra bäst av allt, vakna idag, vara pigg, inte må dåligt och minnas allt och inte behöva skämmas ett dugg för gårdagskvällen! Så glad jag blir över att du hade en så fin fredagskväll igår nicka ???

Hej Nicka! Nu börjar du ju upptäcka fördelarna med att vara nykter på löpande band.? Och du kommer upptäcka många fler, under en lång tid framåt. Både små och stora fördelar. Det gör att man mindre och mindre vill börja dricka igen. Fortfarande efter snart 6 månaders nykterhet så upptäcker jag nya positiva saker. Jag börjar undra om dom någonsin tar slut.?

Kram

Tack för era fina kommentarer förra gången jag skrev, de värmde långt in! ? Konstigt ändå att kommentarer från er, dvs som jag inte känner, men som vet - och FÖRSTÅR - vad jag går igenom, kan betyda så mycket. Tack!❤

Idag är jag på dag nr 25, så mitt mål om att vara nykter en månad närmar sig med stormsteg. Vet inte riktigt vad jag gör sen.

Jag tycker att det var svårt de första dagarna men sen blev det allt lättare, men ca dag 18 så vände det och blev jättesvårt igen. Det var inte eg ett alkoholsug utan mer en ångest/olustkänsla som jag bara ville döva, Tidigare hade jag tagit till vin, men eftersom jag inte såg det som ett alternativ så gav jag mig plötsligt ner memory lane till andra destruktiva beteende jag hade som ung med anorexi och bulimi. Så istället för att dricka vin så tryckte jag i mig mat och spydde upp. Fy f-n, det var så länge sedan så jag hade glömt hur det kändes. Först känslan av att all ångest försvinner och den totala koncentrationen av att trycka i sig mat, och sen kräkningarna när det svartnar för ögonen och slutligen ångesten och självföraktet efteråt. Jag hade glömt hur det kändes, men nu när jag provat igen så vet jag att jag aldrig, aldrig vill dit igen. Om jag trodde att jag kunde parera ångesten som leder till en hetsattack med ett glas vin så hade jag lätt gjort det. Kruxet är dock att det ju sannolikt inte hade stannat vid ett eller två glas utan mer sannolikt en eller två flaskor. Och efter det mår man ju inte heller direkt toppen och mitt självförakt skjuter i höjden.

Så min insikt är att vara nykter inte löser alla mina problem. Däremot är jag som nykter bättre rustad för att börja ta tag i mina problem, även om jag kommer göra feltramp och gå på vissa minor ibland.

Och jag har under mina 25 dgr kunnat plocka hem en hel del nykterhetsbonusar. Förutom allt praktiskt som att kunna sätta mig bakom ratten när jag vill (och alltid säga ja när barnen vill övningsköra), eller att inte behöva oroa sig för vad jag sagt eller gjort kvällen innan för att jag inte kommer ihåg, så kan jag konstatera att jag och min man har fått ett så mycket bättre sätt mot varandra. Tidigare kunde vi tjafsa en hel del och jag tyckte ofta i mitt onyktra tillstånd att han var helt oresonlig och att det bara var jag som ”förstod” hur allt var. Nu tjafsar vi inte alls, har väldigt roligt ihop, är mer som ett team och är tom riktigt kärleksfulla mot varandra. En ganska bra bonus skulle jag säga.

Så just idag, dag 25, är jag nykter!?