Allterbra

Ännu en fredag avklarat spiknykter!
Noll sug, noll bekymmer denna dag.
Det är inte alls svårt, så länge det är på det sättet. Men det kommer garanterad nya provningar, i morgon eller nästa månad.
Helt enkelt när man minst anar det, så det gäller att va förbered och redo för strid mot dom inre demonerna.
Lite tanker till mig själv och även för er. Vi sitter alla i samma båt och är med i samma krig. På samma sida är vi iaf, med tanke på att vi hänger här ?

Njut av varje dag som känns lätt, men sänk aldrig garden utan var beredd på sämre dagar.

Men de sämre dagarna behöver inte komma, jag har tex inte känt svårt sug alls. Bara flyktiga tankar av typen ”på den här känslan brukar jag dricka vin”, men de tankarna har det varit lätt att vifta bort.

Jag dricker ju inte vin längre, så jag får hitta andra sätt att förhålla mig till mina starka känslor, negativa såväl som positiva.

Kram ?

Allterbra

Jo Andrahalvlek, hoppas du har rätt.
Om att dom jobbiga dagarna inte behöver komma, idag är det iaf inga problem. Har inte ens tänkt tanken.
Läste i en annan tråd i går kväll, när jag skulle sova. Om en som drömt eller sett konstiga saker vid tillnyktringen. Det fick jag hemska Flashback av, det har jag nämligen oxå gjort. Det vill man ju absolut inte uppleva igen, det är mkt värre än vanliga mardrömmar. Som jag iofs aldrig har, så länge jag är nykter och mår bra ?

Man sover inte riktigt bra när man är påverkad av alkohol. Efter en tid som nykter kan man börja drömma desto mer. En del drömmer jättemycket, och det handlar ofta om alkohol. Det är hjärnans sätt att bearbeta och katalogisera. Det håller hjärna på med om nätterna.

Jag var förskonad från att minnas mina drömmar. Man minns dem bara om man vaknar mitt i dem. Men en gång drömde jag att jag drack tills jag kaskadkräktes. Mycket avskräckande ?

Men helt ofarligt, och ett tecken på att hjärnan håller på och läker.

Kram ?

AmandaL

Oh ja andrahalvlek, du lär mig så mycket! Jag har drömt jätte mycket om att jag är full och inte kommer ihåg saker, liksom som att jag vaknar upp dagen efter och inte minns vad jag gjorde kvällen innan. Det är så obehagligt att bara drömma det så jag kan bara inte förstå att det var min verklighet förut, det var mitt liv, att vakna och inte veta vad jag gjort eller sagt, usch det skrämmer mig! Tack för att du ständigt upplyser ???

Allterbra

Jag drömde nog inte, tror jag.
Det va en natt, tror det va dag 3. Inte den här perioden, men för ett par år sen.
Då hade jag druckit länge, varje dag.
Mitt i natten, såg jag en man i rummet. En läskig man, jag blev livrädd. Knep igen ögonen, för jag visste med mig själv att jag såg syner. Sen när jag öppnade ögonen, va han borta. Jag gick på toan och kunde inte sova mer den natten ?
Inget jag rekommenderar för någon, det kan jag lova er!

Jag har varit med om samma sak. Det såg ut som om alkoholdjävulen själv stod i mitt rum. Riktigt läskigt.? Man kan tydligen se sådana syner om man druckit riktigt hårt många dagar i rad.
Sådant vill man inte vara med om någon mer gång.

Allterbra

Torn, Nä inte roligt!
Dom första nätterna, är ju illa. Särskilt när man druckit mkt och länge. Svettigt och ja allt är bara skit.
Dit ska vi inte igen.
Tror inte man kan förklara det, för någon som inte upplevd samma sak.
Det är egentligen bara att lida sig igenom det, alldeles själv och försöka se hyfsat normal ut på dagtid.
Även fast man knapp sovit på några dagar.. usch!

Allterbra

Dagarna läggs på hög, snart en månad tills man når hundra dagar!
Det måste ändå va det ultimata, ja näst efter ett helt år då förstås.
Har nån av er haft magsår?
Har så jäkla ont i magen på kvällarna, eller på natten när jag ska sova.
Inte varje dag, men ungefär en gång i veckan. Mår lite illa och kan inte alls somna Pga smärtan. Det är en enorm smärta kan jag säga.
Sen när jag vaknar, är allt som normalt.
Har googlat, men hittar inget som passar riktigt in på mina symptom.
?‍♂️?

… som finns receptfritt på Apoteket. Om det hjälper så kan det vara magsår... om inte så är det något annat. Men, ännu bättre är förstås att söka upp en läkare ;)

Härligt med dina dagar!?
Inte haft magsår men magkatarr i många år och ätit Omeprazol i typ 10 år. Låter som magkatarr, har du ätit innan läggdags när du får ont? Magsaften åker upp då... tycker du skall kolla med läkare. Har slutat med Omeprazol nyligen. Kram!

Allterbra

Tack för tipsen.
Har inte tänkt på om jag ätit eller inte.
Tror jag tryckte i mig en 100gr marabou daim, sent igår. Eller sent och sent, 22 kanske och smärtan kom vid 01.00. Somnade vid 4 och vaknade 10, då va allt som vanligt. Har aldrig haft ont på dagtid, det kommer efter 23 oftast.
Tror inte läkaren kan se vad det är för fel, eller kanske nåt prov kan visa det. Bestämde mig just nu, om det händer igen så uppsöker jag en läkare dagen efter.

Allterbra

12 veckor, närmar sig ? dagar ??
Nu vet jag iaf varför jag hade ont i magen, så ont att jag inte ens kan sova.
Har även varit yr, mått illa och varit trött.
Har tydligen gallsten.
Började googla symptom osv, kom fram till att det va gallsten. Så Jag och sonen kollade mina ögon, dom är ju helt gula. Har inte sett det tidigare.
Precis börjat nytt jobb, så det kunde inte kommit på en sämre tidspunkt ??

AmandaL

Men gud vad skönt allterbra att veta vad det är så att rätt behandling och åtgärd kan sättas in, skönt att du kommit fram till vad som orsakat dina besvär! Och stort grattis till dina snart 100 dagar nykter. Vilken vinst du gett dig själv, härligt att läsa om och inspireras av ???

Allterbra

Tack, vet dock inte om det är så skönt.
Det är min Google diagnos, så det är kanske inte helt hundra att lita på.
Men alla symptom stämmer helt 100%
Det som är mindre bra, är att ögonen nu har blivit gula. Det är tydligen inte bra, så ska ta mig till läkaren i morgon så fort det går.

AmandaL

Ja jättebra med läkaren, jag menade självklart inte att det är bra med en sjukdom utan bara att det är bra att veta vad det är man har så att man kan behandla det på rätt sätt ??

Allterbra

Jo jag fattade exakt vad du menade ?
Visst är det skönt att veta, men nojar lite med gulsoten just nu. Så är inte på toppen humör.
Men är iaf nykter, tänk om man varit på fyllan. Då hade jag förmodligen inte ens märkt det eller struntat i det fullständigt ??‍♂️

AmandaL

Allterbra. Det tragiska är att du nog har rätt i det där med fyllan, då hade du kunnat missa en sådan viktig grej som att du kanske blivit fysiskt sjuk. Jag hoppas det går bra hos läkaren imorgon och att du får rätt behandling ???

Allterbra

3 månader idag, sen jag drack senaste gången.
Det är helt otrolig och jag är så stolt och glad.
Har för mig att jag läst någonstans, att det tar tre månader att vända på en dålig vana.
Nu är jag där, det känns som det stämmer hyfsat bra faktiskt.
Det har hänt otroligt mkt med psyket och även kroppen.
Hoppas ni alla får en grym söndag, nu kör vi ??