AmandaL

Jag testade att anmäla ditt inlägg nu för att dels få administrationens uppmärksamhet då jag tycker att ditt förslag är bra, dels för att se om det fungerade och jag fick samma error svar som du fick, inte alls bra när det verkligen gäller ??

Det är en dokumentär på youtube som är väldigt tankvärd!

Nu ska jag kolla på ”Britains drink problem” som tydligen är del två. Britterna är illa ute med tanke på sin pubkultur.

Kram ?

Idag har jag cyklat cirka en mil kombinerat med att leta efter hittaut-kontroller i skogen. Lite duggregn, rätt så blåsigt, men så härligt ?

Hittaut-kontroller finns i fyra färger: Grön, blå, röd och svart. Gröna är lättast och de svarta finns alltid högst upp på berg. Mycket klättring blir det, jobbigt som fan.

Hittade massor av blåbär också, men hade inget med mig att plocka dem i. Ska nog köpa mig en bärplockare imorgon och ge mig ut på blåbärsäventyr ? I regnet. Jag är inte gjord av socker så det går bra.

Ett tecken på mitt humör är vilka favoritemoji jag har för tillfället. På senaste tiden använder jag mest ? ? För att jag verkligen älskar det jag gör, även om det kan tyckas vara småsaker. Vid varje enskilt tillfälle kan man välja att verkligen uppskatta situationen, eller avvika.

En svart hittaut-kontroll idag var dock jävligt jobbig ? Men det var snabbt övergående.

Den allra mest använda emojin just nu är faktiskt min elefant ? Så flitig är jag på det här forumet.

Ni som är nya vet kanske inte att jag har valt elefanten som signatur eftersom elefanter är kloka, stabila, tålmodiga och noga med att hålla ihop flocken och hjälpa de mindre och svagare.

Kram ?

Finns i 35 kommuner. Det finns en app, och också papperskartor att hämta på turistbyråer.

Det är som orientering. Man ska med hjälp av kartan hitta kontrollerna. Ett jätteroligt sätt att lära känna sitt närområde.

Intresset har verkligen exploderat nu under Corona. Jag har kanske hittat totalt 70 kontroller i min hemkommun. Det finns ca 120. Nu har jag hämtat karta till grannkommunen också.

Jag brukar leta upp 4-7 stycken per gång. Trevlig stund i skogen. Några kontroller finns i stadsmiljö också.

Dessutom är det ett intresse som min äldsta dotter delar med mig, så det är en trevlig gemensam aktivitet när hon är här på besök.

Min yngsta dotter är inte lika begeistrad, men jag försöker hitta lätta kontroller så att hon också ska förstå hur kul det är med tiden. Om jag lockar med fika efteråt brukar det funka ?

Kram ?

Regn och rusk, jobb och stress. Ingen liksom stoppar dig. Är mäkta imponerad men önskar också och hoppas att du hittar nån liten plätt där andra får lov att hjälpa dig. Och att du förstår att vi inte förväntar oss att du ska vara urstark varje dag- och när och om du inte är det, så finns ett gäng här för att stötta dig. Just you know. Kram.

Din omtanke värmer verkligen ❤️

Jag är så galet inriktad på att komma upp på fötterna igen snabbt. Jag tror att alla år med yngsta dottern och hennes svårigheter har präglat mig.

Kram ?

PS. Råkade skriva hennesz och autocorrect föreslog Hennessy-konjak ? Vad är det ens? Creepy.

AmandaL

Haha ? nej hennessy-konjak, var är det ens som du säger? ??‍♀️ Men på tal om vad det egentligen handlade om, du är så stark, en fantastisk tillgång för oss här med alla dina fina inlägg, kloka kommentarer och positiva energi du sprider! Jag är jätteglad för att andrahalvlek finns här och vill hjälpa andra att komma till just sin andrahalvlek ???

Dokumentären ”Alcohol: Old before your time” på youtube är verkligen effektiv mot suget. Tror jag, kände mig själv inte sugen varken innan eller efter att jag såg den. Jag ”pluggar” bara ?

Utvecklingen i England är verkligen fruktansvärd. För att inte tala om Ryssland ? Finns en del hemska dokumentärer därifrån också.

Men vi i Sverige är engelsmännen hack i häl. Tyvärr. Till ryssarnas nivå är det dock en bit kvar.

Kram ?

Femina

Jag tittade på den idag. Men går man in på Youtube och söker på "alcohol" får man upp en massa dokumentärer i ämnet så det finns att göra... ?

Hejsan! Tack för din senaste kommentar i min tråd och för alla tidigare också för den delen.? Du har hjälp mig med många saker under min tid här, och har alltid en lösning eller ett råd att ge. Och go humor också! Väldigt viktigt i nykterhetsarbetet tycker jag. Man måste kunna skämta lite mitt i allvaret.?

Du har inte funderat på att skriva en
bok om din faktametod? Du skriver ju bra och mycket, och älskar ju att hjälpa människor med problem. Skulle bli en bästsäljare tror jag.?
Och så skulle du ju kunna dra ner på ditt jobb, som jag tror att du i grund och botten vill göra. Kanske t.o.m. skulle kunna lägga ut Youtube-klipp. Det kan man tjäna bra med pengar på. Fast då får vi ju inte nämna dig här mer förresten, inte bra.?

Nä, allvarligt talat, jag tror det hade passat dig. Fundera på saken.

Jag somnade som en stock efter räkmackan, blev en åt helsicke för lång höneblund.? Men det gör inget, för nu har jag semester!

Kram

Bättre start på semestern kan man nog inte få tror jag ? Så skönt att klockan inte ringer imorgon. Du har också verkligen jobbspurtat!

En bok? Nja, en studiecirkel kanske är lagom att leda ? Jag är väldigt folkbildande i mitt tänk, brinner verkligen för att dela med mig av vad jag själv lärt mig. Som ni nog märker...

Ikväll hittade jag en ny bra dokumentär på youtube: ”Club Sobriety”. Helt i min anda! Ett gäng med nykterister intervjuas för att berätta hur de gick tillväga. Helt vanliga människor. Positiv förstärkning - lyfta positiva exempel.

Men ibland tänker jag att jag nog behöver glo på något annat, en Netflix-serie eller nåt ?

Kram ?

Ligger här raklång i tv-soffan och glor växelvis på youtube och skriver med er. Vilsamt faktiskt ?

Jag har badat idag! Svinkallt i havet efter senaste tidens busväder. Solade en halvtimme, sen kom regnet. Verkligen hit- och ditväder idag.

Kram ?

Klämde jag igår kväll, de är bara 30 min. Tänkte att jag ”hört allt” och är rätt trött på ämnet men dokumentären var otroligt bra och välgjord!
Jag tycker också du ska skapa en bok. Varva dina personliga inlägg med mer strategi/faktadelar.
Jag tror på den! ✍?✍?✍?