Hej!
(edit) Det här blev rätt långt. Hoppas ni vill läsa!
Jag har under en längre tid, troligtvis sedan jag började dricka alkohol, haft problem att kontrollera mitt drickande.
I väldigt unga år, i 14 års ålders började jag dricka.
De problem jag utvecklade i detta tidiga skede är "att inte kunna sluta" i samband med drickandet. För mig sker detta när jag bestämt mig för att det är fest! När jag festar så ska det vara all-in och kanske mer. Jag kan inte dricka 1-2 öl om jag bestämt mig för att inte göra det.
De unga åren är ändå helt ok! När jag är runt 18 träffar jag en flickvän som jag kommer att leva ihop med i 3,5 år.
Under dessa festas det självklart och jag har några tillfällen då jag flippar ur då med, men inte lika ofta.
När förhållandet tar slut så säger jag till mig själv att jag inte ska dricka för dämpa mina känslor. Detta funkar ett tag.
2007 är året då förhållandet tar slut. Jag börjar dricka efter ett tag.
2008 flyttar jag från min hemstad för att börja ett nytt jobb. Då bryter jag upp min vardag med närhet till familj och vänner.
Här börjar jag dricka mer och mer själv. Kommer särskilt ihåg att bara att städa kunde innebära några liter öl.
2009 så flyttar jag till en egen lägenhet (ej andrahand längre :)) och efter ett tag flyttar en väldigt god vän in och vi delar på boendet.
Denna perioden så dricker jag ibland, men oftast har vi fest och jag dricker alldeles för mycket och stannar sedan hemma när det är dags för utgång. Ibland dricker jag också efter att resten av sällskapet gått, själv.
Tiden går och min vän träffar tillslut en tjej på en utekväll. Vi umgås mycket alla tre men tillslut så flyttar de ihop, och jag väljer att köpa en lägenhet istället för att bo i min hyresrätt (detta var en förlustaffär i slutändan). Ibland kände jag för att vara själv.
Jag dricker ibland ensam i min nya lägenhet, ibland har jag vänner på besök, men det dricks oftast nånting.
Oftast dricker jag på helgerna, helst på fredagen för att fira att veckan är över och då blir det i alla fall en 10 33cl burkar. Ibland så dricker jag även torsdag och lördag och under dessa dagar går det i alla fall ett flak öl.
Jag älskar öl, det är supergott! Dricker väldigt sällan starksprit. Trots att jag samlar på absolut flaskor. Har en rätt grym samling här hemma.
tiden går, och när jag åker hem för att träffa mina gamla vänner blir det självklart fest, och jag brukar bli "fullast" - yeeey.. Jättekul, undrar hur många gånger jag ringt till alla dagen efter och undrat vad jag gjort och om det var en kul kväll. Jag kommer oftast inte ihåg mer än början.
Minnesluckor har jag alltid fått av dricka stora mängder alkohol. Jag får oftast värre baksmällor pga detta med, ältande, ångest, osv...
Många i min omgivning börjar bli oroliga, särskilt mamma, men jag får "gliringar" från andra håll med.
Vid en resa tillbaka till min nya hemstad får jag en riktigt panikångest attack (tror jag) samtidigt som jag var bakis, allt bara blev tyst, blått, och mitt hjärta rusade under några minuter. Helt sjukt. Dock dricker jag som "vanligt" igen rätt snabbt om jag inte minns fel.
2012 efter semestern så har jag en riktigt tung period, jag kommer inte ihåg vad som utlöste detta, men jag tror inte det var semestern där jag drack 20/21 dagar - var skitstolt över detta!!, iallafall, jag får en generell ångest samtidigt som det som oftast fungerat skitbra, jobbet, också började bli tungt.
Jag mådde skit i månader, och insåg till och med att mitt vanliga helgdrickande inte kunde bota denna känslan, det blev inte ens bra då, jag kunde inte slappna av. Dock slutar jag inte helt dricka.
Tar kontakt med min chef, som var super. Hjälpte mig att finna rätt väg (tillslut, lång historia bara det), och jag påbörjade en behandling med medicin(antidepp) och KBT terapi i början av 2013. Fick även en karta sobril (kommer tillbaka till den nån gång, finns kvar än idag) kommer ihåg att jag var så orolig att jag ta sobrilen i början, men att jag ändå försökte räkna ut när jag kunde ta en öl om det var fredag. Kanske nån annan dag med. I vilket fall, fortsätter festa, men kan nu ju skylla på att det är medicinen som gör att jag tappar kontrollen!! -yeey igen.
Detta är en tung period, och det tar lång tid innan jag hittar glädjen igen.
2014 går bra, nya året börjar med en minneslucka såklart, men ja, mycket bättre generellt.
Jag börjar även träffa en tjej. För första gången sedan 2007. Vi har dock ingen stadig relation då det är känsligt då vi även jobbar ihop och hon är i en process att avsluta sitt förra förhållande. Detta gör att jag tvekar, tvekar jättemycket. Men jag dricker på!
Jag börjar även dricka alla dagar i veckan nästa då jag även reser till jobbet som nu är utomlands. Långa arbetsdagar, middag och några öl med kollegor, är dock väldigt noga att inte dricka för mycket så jag mår dåligt dagen efter, det hände nog bara en-två gånger.
Jag skäms för mycket för det, jobbet är ju på nåt sätt ett ställe där jag trivs, och har gjort en super karriär. Jag började med den lägst värderade tjänsten och har idag en väldigt fin position!
Till semestern 2014 slutar jag äta min antidepp, går skitbra! Alldeles för mycket drickande, och det där med att det är den medicinen som gör att jag inte kan dricka funkar inte riktigt längre. Har en riktigt fylla med kollegor och även en kollega som är intresserad av mig som bor här med. Tydligen hånglade vi. Kommer inte ihåg än idag. Detta var inte bra för mitt "ej stabila" förhållande... Skäms som fan, och aldrig tagit tag i problemet.
Dricker i alla fall varje vecka, inte varje dag men. Här introducerar jag också min vita dag i veckan, söndag. Det har jag hållit superbra genom åren, inget supande utom i väldigt speciella tillfällen (kommer nog tillbaka till det här med speciella tillfällen nån gång)
2015 - nytt år, kommer inte ihåg alla fyrverkerier vi köpt, va en jävla laddning men ja, kommer faktiskt ihåg tolvslaget, och att jag gick hem nån timme senare.
Är också perfekt att bo i ett land där man kan köpa öl jämt! Lite dyrare på kiosken, men vafan jämfört med hemma är det ju helt ok.
Har en tung period i början av året och självmedicinerar med alkohol och johannesört. Tror faktiskt johannesörten hjälpte.
Semestern är rätt tung, riktig fylla 3 kvällar, med minnesluckor och urspårning som följd. Vissa dagar blir det en öl eller två.
Jag kommer inte ihåg många timmar av min 30års fest. Eller min kompis 40års fest.
Åker tillbaka till mitt nya hem (vet att det blir lite rörigt med vad som är hemma).
Dricker varje helg (mycket), och de flesta veckodagarna (litet). Superkombo= viking drickande OCH kontinentdrickande!! Jag dricker oftast själv, är alldeles för rädd att gå ut o göra bort mig.
Nu i onsdags hade vi avslutning för mitt projekt som startade i början av 2013. Jag brydde mig inte om att göra bort mig. Nu skulle det bli fest.
Och det blev det.
Nu har jag också sedan en tid ett seriöst förhållande med hon jag träffade för ett tag sen.
Blir i alla fall en skön middag, kommer inte riktigt ihåg när den slutade men var nog runt 10 glas vin. Sen gick vi vidare, jag vill bjuda på en barrunda.
Vi gick till baren över gatan. kommer inte ihåg hur detta slutade. Däremot när jag vaknar har jag svaga minnen (trots blackout) större delen av kvällen, att jag och en annan kollega gått på strippklubb. Jag kommer ihåg att jag inte gillade detta, visste att min flickvän inte skulle acceptera det. Jag väljer att berätta för min flickvän att jag inte gick till jobbet på torsdagen. Det var första gången. "jobbade hemma" några timmar och ringde in på möten (helt OK! men inte pga detta såklart.)
Jag svek mig själv. Men jag svek min flickvän. Jag har haft den värsta helgen i mitt liv. Vi har rett ut att inget hänt nu med hjälp av min kollega som hade minnen kvar, och att min spärr för det i alla fall fanns (även om jag var där så blev det ingen hora iallafall). Det känns bra. Men detta är en väckarklocka som jag lyssnar på.
Jag valde att inse att det är att jag inte kan hantera alkohol, är alkoholist, har alkoholproblem, vad som. Jag kan inte leva ett liv där alkoholen skadar mig själv. Och andra. Det finns säkert många som har varit i liknande situationer, har läst som fan här på forumet, tacksam för alla som finns här.
Dock vet jag inte vad som är vägen ut för mig. Den måste jag finna.
Ska träffa en läkare här imorgon så får vi se. Dricka ska jag inte, men hur jag tar mig dit vet jag inte just nu.
Har inte druckit sedan i torsdagsmorse kl (ca) 0300. Därför räknar jag som många andra, att sedan i fredags den 27/11 2015 har jag ikväll varit utan alkohol i 5 dagar. Har avgiftningssymptom. Men jobbade idag. En riktigt skitdag på jobb med, men idag har jag inte kurerat den med några öl!
Nu dricker jag en jättegod julmust.
Jag kommer fortsätta skriva och det blir kanske långa inlägg igen.
Kram på er!

Hej alla,
Dag 97 och midsommarfirande ikväll. Jag kommer var nykter o köra vilket uppskattas. Igår var jag på 40 års kalas - första festen sedan jag valde nykterhet. Det gick bra, va kvar tills ca 22 och sedan körde jag hem. Dom hade fixat ”nosecco” till mig vilket va fint, jag drack Redbull och två alkoholfria öl. Tänker att själva aktiviteten var viktigare än drickande - för mig iallafall ;) mitt mål på 100 dagar närmar sig men det är ingen ursäkt för att börja igen, däremot så känns det bra för mig att ha ett mål och inte bara leva en dag i taget. Sov 14(!) timmar inatt, tror det har med min utmattning att göra, kanske jag äntligen slappnar av? Tack för era kommentarer i min tråd amandal, vaknavacker,andra halvlek och glad midsommar! Om fler vaknar nyktra imorgon så är det fint och jag ska njuta av det iallafall!
Ha de gott,

Hej alla, jag närmar mig 4 månader nykter - känns bra!
Jag har satt ett nytt mål, 5 månader nykter, vilket innebär en nykter semester. Det har hjälpt mig att ha ett mätbart mål, mitt tidigare var 100 dagar.
Var hos en ny läkare via företagshälsovården förra veckan. Fått diagnos utmattningssyndrom samt depression, det känns tungt men skönt på något sätt att veta varför jag mår som jag mår. Var öppen om min alkoholkonsumtion samt historik och läkaren bekräftade att jag druckit för att ”självmedicinera” (dock tycker jag själv att jag har druckit hårt ibland för att jag gillar det). Nu när jag inte druckit på en tid så är min depression inte en direkt effekt av drickande men den har såklart påverkat precis som jobb och annat.
Nu har jag en resa framför mig för att ”må bra igen” och det ska jag göra utan alkoholen.
Det jag har lagt till sedan förra gången är att springa - har inte rört på mig på flera år. Tar det väldigt lugnt och nu på 3e veckan är jag uppe på ca 10 minuter 3 ggr i veckan.
Hoppas alla har det bra i detta väder, antingen för varmt eller för kallt...