Nu är det skarpt läge för mig. Jag har hängt här inne till och från i några år. Skrivit lite då och då men inte lyckas få någon kontinuitet och heller Inte lyckas hålla mig ifrån vinet. Jag måste ta itu med mitt drickande och rökande NU för om jag inte gör det kommer jag inte leva många år till. Därför skapar jag nu en ny tråd för min Dag 1 som ska starta imorgon 1/11. Min relation till alkohol är inte att jag dricker för mycket utan ofta. Spårar aldrig ur eller gör bort mig och mina ungdomar har kanske sett mig onykter några gånger Mina tankar snurrar hela tiden om att det banne mig inte är värt att dricka vin. Det är inte värt att sova dåligt, få hjärtklappning deluxe, att slita på sina inre organ. Men sen, när jag inte druckit vin på några dagar så kan längta till att få hälla upp ett glas. Min läkare smygtog ett alkoholprov och det visade sig att jag hade ett förhöjt CDT. Detta stör mig så internaliskt men jag kan ju inte springa ifrån det. Hon vill ta ett nytt kolesterolprov och CDT men jag har inte gått dit än. För jag skäms. Skäms så himla mycket

Jag är och känner mig som ett andrahandsval för allt och alla. Ingen tänker på mig och undrar hur jag mår utan det är alltid alltid jag som är omtänksam mot allt och alla. Ser till att alla mår bra och har det bra, familj som vänner. Mig kan man skälla på och tala om precis vad man tycker om saker och ting, som en måltavla. Det är just då som det är så skönt att få hälla upp lite vin och bara vara ensam med tankar och Facebook. Hela flödet på FB en söndag visar hur folk dricker och skålar och ler, det är så förljuget.

Som sagt nu ska jag ta itu med detta och jag ska lyckas också! Det är skarpt läge helt enkelt. Ska också försöka peppa på er andra som är så himla inprirerande. Ingen vet om min plan, bara ni för om jag berättar för min familj är det ingen som tror på mig. De säger att jag inte kommer att klara det för jag har försökt förut och misslyckats. Min önskan är att hålla mig ifrån vin resten av året och jag ska verkligen försöka men även här ifrågasätter alltid folk varför jag vill göra så? Gud så tråkig du är...

Det är aldrig rätt tillfälle att sluta och börja med Dag 1 , tänk hela november som jag har framför mig. Födelsedagar, smokingmiddag, julbord och imorgon middag ute med vänner.

Varje dag utan vin är en vunnen dag! Så får jag tänka...

Fibblan

av att höra ifrån dig??!
Planerar att flytta in snart igen..Det det jag fram emot - saknat dig här?!
Häng på vet' ja, ??? jag har precis snubblat till och är således på station 1 igen☺️.
Stor kram och en glad midsommar ?????!
/Fibblan ?.

Fibblan

Ville bara säga att jag tänker på dig och hoppas på inflytt snart..?!
Men oavsett, är det viktigaste att du mår väl??!

Om vi inte hörs innan hösten vill jag iaf önska dig en härlig sommar☀️???!!
Speciell är den på många sätt detta året. Mest pga av corona, men för egen del också för att den kommer bli helt nykter???! Jag är bara så över den här skiten nu. Men visst, så har jag sagt flera gånger..Men jag kan liksom inte ta mig an detta projekt utan den inställningen?. Jag kommer att hålla denna gång. Jag känner det på mig☺️??!
Hoppas bra med dig som sagt❣️ Och att du är tillfreds med intaget, oavsett hur det ser ut?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

...hade jag högtflygande planer om att göra en stor förändring med alkoholen. Knaskatten, Fibblan var mina startkompisar just denna kommande helg. Sen hade vi alla andra som glatt hejjade på i bakgrunden Jasmine, Vinäger, FinaLisa, Ensam1984, Lennis, Femina, Ironwill och många många fler.Hoppas jag inte glömt någon? Ber isf om ursäkt.

Stigarna har varit småkrokiga, "ups and downs" MEN vi har aldrig gett upp helt iaf. Jag lyckades ju inte hålla i 100% nykterhet särskilt länge som många andra men det är historia nu.

Coronan slog till och världen blev helt upp och ner. Många tog till flaskan men där får jag ändå ge mig en klapp på axeln att jag inte ökade intaget alls. Snarare att jag inte tyckte det var kul att ens dricka vin. Däremot deppade jag över träningen. Jag kan inte träna inomhus eftersom vi är en riskgruppfamilj. Coronan är inte historia utan pågår fortfarande, den kommer vi inte bli av med än på ett tag.

Så jag ser inget annat än att flytta tillbaka hit. Har läst så mycket under våren, många nya har tillkommit. För mig har tiden varit knapp att skriva då vi är i slutfasen med ett husbygge. Orken att flytta och rensa med en vintyngd kropp är ingen bra kombo. Jag ska börja ett nytt liv i nya huset. Sälja en massa skit, rensa, köpa lite nytt.

Måste vara stark i kropp och knopp. Jag välkomnar söndag dag 1!

Och om jag inte missminner mig var du en av de som välkomnade mig hit! Det tackar jag för! Välkommen åter. Tror det kan ligga lite i det där med en nystart med ett nytt hus där inga (dåliga) vanor är etablerade ännu. Nu när du har möjligheten är det ju bara att köra på det tänker jag. Har själv funderat över om hur det varit om jag bott kvar i vårt förra hus. Tror det hade varit svårare för mig att bli nykter där faktiskt. Inte på något vis omöjligt, men svårare. Lägenheten jag bor i nu var ännu inte så inbodd att mina dåliga vinvanor hade trängt in i lägenhetens själ liksom.

Kram!

Vi följdes ju åt ett tag som sagt... Jag är på min Dag 3 så vi kan hänga ihop igen ?.

Jag förstår precis vad du menar med träningen! Det är otroligt jobbigt att inte kunna upprätthålla sina träningsrutiner. Jag har varit skadad sedan maj och kan inte göra någon endorfinhöjande träning utan måste hålla mig till simning och vad jag kallar "tantövningar"?. Det har varit mentalt påfrestande... men, du vet ju att alkohol inte hjälper som tröst...haha..

Men, söndag Dag 1? Du menar att du inte börjar idag utan behöver landa i beslutet först?

Stor kram!❤

Jag är också tillbaka men är mest i rummet Det vidare livet.
Höll drygt fyra månader men sedan blev det återfall.
Positivt att jag ändå minskat på intaget under denna tiden men ändå....
Hursomhelst så har jag gjort en omstart nu och hoppas verkligen att hjärnan är med på det tåget?
?
Så det är dag 1 för mig idag ?

Som du säger är det många nya som kommit till under året och det är omöjligt att följa alla.
Men några räcker ju och det är kul att vi kan peppa varandra igen?
Kram ???

Visst skulle du hänga på oss igen?
Jag har haft en bra sommar o semester o klarade 70 dagar vitt innan jag i torsdags bestämde mig för att lite vin sista helgen på semestern var ok. Nåväl är nu tillbaka på tåget igen - dag 3 idag o fler tänkte jag att det skulle bli ??man mår sååå mycket bättre då! Har det i så färskt minne nu så tänkte köra på där o tuffa vidare på tåget ☀️☀️ Visst hänger du på!! Vi kämpar tillsammans - Fina Lisa du ligger någon dag före men vi kan åka på samma tåg alla tänker jag ? du får vara lokföraren som leder lite!! Kram på er o ta hand om er!! ?? nu kämpar vi!!

Förra hösten med er här var så underbart.. för mig. Min första nyktra period.

Jag hoppas att du kan få en bättre start i ditt nya hus än jag fick i min nya lägenhet. Flytt är hemsk och hantverkare är värre (enligt mig) så stressen gjorde att jag började dr... NEJ! Jag gjorde att jag började dricka då jag inte hade lärt mig hur jag skulle hantera stress av den magnituden.

Var snäll mot dig själv fina Pellis. Kram

...att vakna på morgonen med känslan av energi och hur fräsch man blir av att inte dricka vin. Jag klarar alltid några dagar på raken och sen blir det sociala ett problem.
Mina vänner äter ute på restaurang varje kväll och dricker vin till maten varje kväll. Jag försöker verkligen äta nyttigt, hålla igång träningen så gott det går och inte åka till stan och dricka vin. Lyckas ganska bra men inte 100%

Coronan håller på att ta kål mig, hantverkarna jobbar inte på som de ska och huset ska vara klart för inflytt om 5 veckor. Jag "får" inte träna inomhus för min man eftersom han är livrädd att få Corona/Covid19 (riskkrupp).
Försökte förklara för honom att jag kan också bli sjuk av att inte träna inomhus. Deprimerad, knäpp "what ever".

Tack alla underbara som kommer ihåg mig och skriver i min tråd. Jag har ganska mycket omkring mig men försöker kika in så fort det går!

Morgonsvammel

Kram på er!

Fibblan

Herregud, vad längesen det var..! Här kommer en stor bamsekram?, om än digital..☺️! Såg först nu att du kikade in och gjorde ett avstamp där i slutet av juli. Jag har inte varit inne här så mkt på sistone..?. Fullt upp med annat helt enkelt. Vilket jag förstår att du också har. Vad spännande med flytt och nystart?! Och då är det typ i detta nu då som det sker..?? Räknar 5 veckor från 6 augusti..
Förstår att det är mkt o stå i nu, men hör av dig när du vill och behöver..?!
Och fortsatt lycka till med allt?!
Hoppas vi kan höras vidare snart ?!
Stor kram!
/Fibblan ?.

...så underbart att få en hälsning Fibblan! Jag saknar verkligen att kunna hänga härinne men tiden har inte räckt till.

Husbygget? Ja alltså mitt tips är att bygg aldrig hus om ni inte vill gå rakt in i någon slags vägg och stånga er blodiga mot elektriker och hantverkare. Lägg därtill att man förlorar sitt liv lite grann. Nåväl jag är inte helnykter, dricker vin men det är mycket mer sansat än förut. Inga fester, ingen semester att tala om...
Dock, ska jag tillägga att jag ändå känner att jag måste göra en omstart på massor av punkter och det blir väl lägligt när flytten är gjord.

Tack för påhälsningen! Jag stannar här inne på "Förändra sitt drickande" och ser att många nytillskott har kommit! Ett kollektiv HEJ till alla nya som jag önskar Lycka till av hela mitt hjärta! Hör av mig snart igen! Kraaam