Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Jag har fått en personlig kontakt på riddargatan. Jag har valt att lägga in ytterligare en högre växel för att komma till rätta med min konsumtion. Jag har minskat min konsumtion rejält och lärt mig att hantera alkoholen på ett nytt sätt sedan jag började hänga här inne på forumet. Nu vill jag försöka förstå varför jag har druckit som jag gjort och gå till botten med de underliggande problemen. Har lämnat nya blodprover och alla värden vara OK. Jag hade dock en aning förstora röda blodkroppar. En dag i taget. ;)

Min inställning har hela tiden varit att dra ner på konsumtionen men inte sluta helt. Jag är nog kanske lite dum men för mig verkar det funka. Alla vita dagar, veckor och ibland månader gör att jag vet hur bra jag mår utan alkohol. Jag väljer i alla fall att dricka ibland. Jag är ej periodare. Jag tror verkligen fullt ut att ett riskbruk kan omvandlas till ett normal bruk. En dag i taget ?

Jag har samma inställning som tidigare och i framtiden kanske jag blir helvit. Just nu får jag vara nöjd med min konsumtion. Jag vill leva och må bra. Gammalt skit måste upp till ytan. Jag har en plan som jag tänker följa. Den planen innefattar mer KBT terapi i höst. Just nu är det semester period och psykologen är ledig. Det kommer att bli bra på längre sikt. Jag är tacksam för att forumet har fått upp ögonen på mig. Jag har betydligt fler vita dagar, veckor och månader sedan jag började hänga här för 2,5 år sedan. Vad har det blivit med mig om jag fortsatt i gamla hjulspår. En dag i taget ?

Corona tider! Jag jobbar hemma och ska göra det året ut. Frun har opererat en sönder värkt tumme. Gipset togs bort Idag... Vi Sitter isolerad i våran kåk 10 km söder om sergels torg. Vi kan inte umgås med nära och kära pga folkhälsoinstitut rekommendationer. Senare i veckan har vi fullt upp i kalendern med aktiviteter som Inte innebär alkohol. Ja ok! Alkohol på en tisdag? Inte bra! Vi har levt ihop i 35 år. Vi har gått igenom igenom det värsta tillsammans och kommit ut starkare. Just idag valde vi alkohol. Just nu dricker jag Arvid Nordqvist sommar kaffe. Otroligt bra kaffe.

Det blev en skvätt i kväll och. Allt gick bra. Dricker kaffe nu. Helgen kommer att bli alkoholfri för vi har barnbarn på besök. Min resa mot lagom konsumtion är på G. Jag har väl aldrig tänkt att bli en suput! När jag var ung var jag oftast chaufför. Har väl aldrig tänkt att bli beroende av alkohol. Jag har gjort felsteg och druckit för mycket. Nu ser jag framåt och tänker dricka mindre mängd. Jag kommer att lyckas för jag har bestämt mig och vill. Det blev 18 standard glas förra veckan. Semestern börjar om nån vecka. Jag lovar att dricka mindre än de tidigare semestrarna. Jag skriver upp allt jag dricker och skriver ärligt här vad jag håller på med

Vaknade 06 och känner mig pigg och utvilad. Blåste 0.00 i alkohol mätaren när jag vaknade. Nu ska jag strax iväg på en timmes promenad. Lite senare idag kommer barnbarnen hit. De ska bo hos oss hela helgen. Jag dricker aldrig alkohol när jag är tillsammans med barnbarnen.

Gårdagens alkohol intag gjordes för att bryta tristessen som råder under pandemin. Vi grillade och jag drack mina två grillöl sedan röttvin till maten. Kvällen avslutades med kaffe. Jag kände inget sug efter mer alkohol.

Jag har kommit fram till att alkoholen gav mig tid att tänka och reflektera. Alltså samhället vi lever i är så stressigt att vi måste ta droger för att tänka och reflektera. Jag har fått extra mycket tid under pandemin. Jag jobbar hemma och slipper åka med SL två timmar varje dag. Jag jobbar bra här hemma. Hinner med livet på ett bra sätt. Känner mig väldigt harmonisk och mår bra. Det nya normala blir inte som det gamla normala. En dag i taget ?

Jag har druckit alkohol ikväll. Är extremt uttråkad pga pandemin. Frun och jag kunde inte åka till Italien i maj som planerat. Vi åker alltid utomlands två gånger per år. För sommaren i södra Europa. Vintern till sol och värme.
Det funkar ju inte nu att boka. Vi rustar huset men känner oss uttråkade. Är alkohol enda möjligheten till lite avbrott i vardagen? Eller har ni några andra tips?

Vad gör ni när ni är i Italien?
Finns en massa att upptäcka här. Gör utflykter, börja med en ny hobby? Hjälp någon annan? Satsa på hälsan, öka dopamin och endorfiner. Ge varandra fotvård? Åk och plocka bär... eller jordgubbar.
Kram!

Vi saknar dock mest att kunna umgås med nära och kära som vanligt. Flera av våra anhöriga tillhör olika riskgrupper vilket gör det svårt att träffas. Vi lever för övrigt aktiva liv och har många olika intressen. Hälsan prioriteras med promenader, gymbesök, sund mat, m.m..

Har förstått att jag inte är ensam om att svaja i nykterheten. Jag mår kanon bra efter nån bira och några glas rött. Jag går på gym och yogar. Jag vill helst vara nykter. Jag jobbar heltid har tre barn och två barnbarn. Vad jag förstår består många preparat inom medicin av torkad alkohol. Morsan jobbade på apotek och har berättat detta för mig.

Har förstått att jag inte är ensam om att svaja i nykterheten. Jag mår kanon bra efter nån bira och några glas rött. Jag går på gym och yogar. Jag vill helst vara nykter. Jag jobbar heltid har tre barn och två barnbarn. Vad jag förstår består många preparat inom medicin av torkad alkohol. Morsan jobbade på apotek och har berättat detta för mig.

Mrx slutade röka år 1993. Det var ett lätt beslut. Det gick super bra. Jag slutade bara att köpa cigg. Tog nån rök när jag träffade päron som rökte båda två. Nu är päronen döda men jag tar i alla fall en rök då och då. Har alltid ett paket cigg hemma. Förbrukningen är typ 2-3 cigg per månad. Jag mår bra av den förbrukningen. Jag snusar portions snus till vardags. Jag fick ett påpekande om att tandköttet är lite påverkat av tandläkare pga snus. Alkoholen och jag ska bli lika bra kompisar. Vill kunna unna mig ett eller två glas rött ibland. En bira är aldrig fel. Respekt för risker med dessa droger ska alltid finnas i min skalle. Jag skulle aldrig vilja röka ett paket om dagen igen. Det gjorde jag innan jag slutade år 1993

Jag vet hur jag vi ha det med drogerna i mitt liv dvs alkohol, snus och cigg. Jag väljer att använda dessa droger fast jag vet att de har negativa effekter på min hälsa. Varför svajar jag och gör dessa dåliga val? Vad är det som triggar? Eller är det så enkelt att jag är en njutnings benägen människa. Kanske jag känner efter för mycket och funderar helt i onödan. Vad vet jag. Hur som helst är det viktigt för mig att ha balans och kontroll på min alkohol konsumtion. Även om jag inte just nu strävar efter att avstå helt.

Första semesterdagen börjar med lite trist väder. Jag har ett spinnig pass kl 17.45 ikväll. Jag fick en tanke på att skippa spinningen och dricka öl/vin istället. Det är ju semester och då kan man ju unna sig det. Hum, är det verkligen värt att skippa spinningen för lite rödvin och bärs? Svar = NEJ! Systembolaget finns kvar längre fram i veckan. Jag kan välja en annan dag att dricka på. En dag i taget ?

Jag har druckit. Har skött det bra utan fylleri. Vi renoverar ett badrum. Jag är skit trött på hantverkare. Jobbet skulle ta max 25 dagar. Nu är vi inne på dag 40 och de är inte klar med jobbet. Tur att vi har fast pris.