Fyller ångest

518 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Vinäger
Härligt!

Ditt sista inlägg andas så mycket positivitet. Hoppas att det fått hålla i sig. Håller med dig, det är verkligen tidelat att jobba hemifrån.

Kram

Mrx
Tack för omtanken

Vinäger, tack för omtanke. Det går rätt bra för mig nu igen. Jag försöker hålla igång med mina vanliga rutiner under pandemin. Har suttit hemma och jobbat i 6 veckor. Enligt prognosen från min arbetsgivare får vi räkna med att jobba hemifrån till åtminstone midsommar. Har fått koll på min konsumtion av alkohol igen. Hur går det för dig?
/Mrx

Mrx
Igår drack jag öl och vin

Igår drack jag både öl och vin. Vi grillade och hade mat gäster. Höll mig till den mängd jag bestämt. Avslutade kvällen med att dricka vatten. Alltså en väldigt väl planerad kväll. Allt gick bra. Idag ligger jag och funderar om det var värt att dricka. Känner mig seg och magen bråkar med mig. Nej det var inte så här jag vill må. Jag mår bäst när jag avstår helt. En dag i taget 😉

Vinäger
Grattis

Både till att lyckas stoppa i tid och till insikten om att det ännu en gång inte var värt det.

Vi får se hur du väljer att göra i framtiden. Som det är nu klarar du uppenbarligen att ta något då och då. Så länge det inte eskalerar är det ju helt ok. Men samtidigt tycker du sällan att det är värt det.

Fortsättning följer...

Ha en fin helg!

Kram

FinaLisa
Igenkänning 100%

Mrx, funderar på samma som du just nu..🙄 och kommer till samma slutsats; nej, det är inte värt det. Mår mycket bättre utan!
Nu kör vi utan tycker jag!
Kram 💚

Mrx
Jag mår jättebra

Idag vaknade jag med en skön känsla i kroppen. Jag mår jättebra! Drack icas bubbel vatten igår kväll. Smög upp och kokade kaffe. Behövde inte smyga länge för frun var redan vaken. Käkade en lång frukost tillsammans. Nu ska jag strax iväg till gymmet.

Mrx
Ännu en nykter helg

Det blev en vit helg igen för min del. Otroligt skönt att vakna utan ångest och bakfylla. Jag tog en cykeltur i grannskapet igår kväll. Mötte otroligt många människor som var ute och promenerade/joggade. Skönt att se att så många prioritera hälsan.

Mrx
I går blev fel igen. En del lär sig aldrig.

Jag överraskad frun med att grilla igår kväll. Allt var fixa och klart när hon kom hem från jobbet. Idag har vi i princip varit ledig båda två. Jag har dock varit uppkopplad och deltagit i flera Skype möten. Det som inte ska hända när jag dricker alkohol inträffade igår. Jag drack på tok för mycket. Idag har ångesten legat på en konstant hög nivå. Upprepar det jag så ofta kommit fram till. Var fyllan värd dagens dåliga mående, svar NEJ! När ska min hjärna fatta att jag på allvar mår bäst utan alkohol. En dag i taget.

Andrahalvlek
Känns igen

Mot slutet innan jag slutade dricka helt så märkte jag att några dagars uppehåll, typ en vecka bara, kunde innebära att jag drack tokmycket när jag väl drack.

Helt utan hejd. Det skrämde mig verkligen, jag kände mig radiostyrd.

Det är som om uppehållet gör att hjärnan blir vidöppen i jakt på alkohol - och när hjärnan väl får alkohol så finns ingen övre gräns liksom. Creepy.

Upp ur diket igen bara! Ännu en erfarenhet rikare.

Kram 🐘

Mrx
Känner igen mig i det du skriver

Jag dricker inte så ofta nuförtiden. Ofta kan jag hantera och sluta i tid. Men ibland finns det ingen stopp alls och jag tömmer lagret. I går lyckades jag även dricka ur en av fruns flaskor vitt vin. Jag tycker normalt ej om vitt vin. Nu ligger jag spiknykter och glor på tv. Kommer att fortsätta vara nykter resten av helgen. Hoppas att min A-hjärnan inser att jag ska välja bort alkoholen för alltid.

Andrahalvlek
En process

Det är en process som tar sin tid. Att inse alltså. Den processen får ta sin tid. Jag hoppas i min tur att ditt ”hoppas” till slut övergår i beslutsamhet.

Jag ska skriva ett inlägg om det i min tråd idag eller imorgon. Hur jag tydligt den senare hälften av hösten (med facit i hand) levlade upp min alkoholism ett snäpp - och att det var början till slutet.

Behöver ladda lite till först bara inför att börja skriva det inlägget. Det har skavt inombords länge nog nu - det behöver få komma ut.

Att jag ens skriver ”min alkoholism” innebär att min nykterhet faktiskt har levlat upp ett snäpp! Det glädjer mig oerhört mycket.

Kram 🐘

Mrx
Processen är lite svajig

Jag började hänga här på forumet hösten 2018. Lyckades minska min slentrianmässigt konsumtion rejält. Jag drack ons, fre och lördag varje vecka. Har ett periodvis krävande och stressigt jobb. Alkoholen var mitt bränsle. Jag käkar också SSRI preparat för ångest och depressioner. Har haft flera helt vita perioder sedan jag började jobba med mitt missbruk. Har haft som mål att bli normal drickare. Jo det funkar ofta men jag känner mer och mer att jag vill sluta helt. För mig gäller det att hitta balansen ännu mer och känna efter vad som är bra för mig. En dag i taget har alltid funkat för mig. Förbud och moralpredikningar funkar inte alls.

Charlie70
Provat klart nu då?

Det kanske är så att du har provat på att dricka normalt färdigt nu då? Jag känner igen mig i ditt dryckesmönster. För det mesta går det bra, men sedan rätt var det är ska allt tömmas. Själv tycker jag det känns betydligt enklare att strunta i det helt. Noll är noll liksom.

Charlie

Mrx
Färdig provat

Nu är det färdig provat för min del. Den nya strategin blir att undvika första glaset. Jag vill leva och må bra. Vilket jag gör när jag dissar alkoholen. Jag tror att grunden till mina problem måste upp till ytan. Finns mycket skit inom mig som jag borde jobba vidare med. Gick i kbt terapi för 30 år sedan inte pga alkoholen utan andra problem. Tyckte det var kanonbra. Skulle gärna vilja göra om det igen. Har anmält mig till ett forskningsprojekt inom alkohol och psykisk ohälsa. Hoppas jag blir antagen.

Andrahalvlek
Klokt tänkt!

Både att låta bli första glaset och att gå i terapi. Drickandet är nog ofta ett symtom på andra orsaker. Åtminstone inledningsvis.

Att sluta helt är tusen gånger lättare än att dricka lite tycker jag. Jag har stängt och låst den dörren. Tänker inte dividera med mig själv eller alkoholdjävulen om att låsa upp den igen. Allt jag kan göra onykter kan jag också göra nykter.

Kram 🐘

PS. Forskningsprojektet låter spännande. Håller tummarna!

miss lyckad
Lättare att sluta helt..🍃

För mig också..Har aldrig förstått det förrän jag var utan i typ 4 veckor..Insåg då att jag tänkte på ett helt annat sätt än när jag kämpade med nyktra perioder och svagare sorter, mängder, dagar osv..Jag tycker beroendet ser olika ut..Jag har aldrig druckit för att må bra..Utan det var fester, som blev oftare och tillslut hade jag ett kemiskt beroende i min hjärna,,Precis som vilken drog som helst..Alkoholen tog över mitt liv..Och nu har jag tagit tillbaka mitt liv från alkoholen..Så ser jag på mitt beroende som är kroniskt..Ligger och slumrar i min hjärna..

Mrx
Måndagsmorgonen börjar bra

Det är skönt att vakna för klockan. Dricka sitt kaffe och plöja nyheterna på paddan. Idag ska jag välja att må bra. Jag bestämmer själv över hur jag vill leva mitt liv. Väljer jag rätt kommer jag garanterat att må bra. Ingen alkohol för mig sedan sista tillfället. Det tog extremt lång tid att bli kvitt ångesten den här gången. Det har varit störande tankar i hjärnan hela helgen. Nu verkar det mesta av dessa tankar klingat av. En dag i taget 😉 blir dagarna många kommer jag att må riktigt bra.

Pianisten
Härlig gnista

För några få förunnat så verkar de mesta ordna upp sig när man väl ger nykterheten en ärlig chans men för fler av oss så är det bara början där problemen slutade sist. Jag har fått lite känslan nu av att livet faktiskt kräver lite mer som nykter, det kräver att du tar hand om dig. Med alkohol verkar många kunna leva ett liv med att bara köra på i vardagen med huvudet i sanden för sen går allt att glömma för en stund med en fylla. Nykter så behöver både vecka och helg vara hållbar i längden för det är samma värld oavsett där inget jobbigt bedövas.
Det är aldrig försent att möta sina demoner. Mina kommer fortfarande till attack med jämna mellanrum. Man blir lite rädd, förtvivlad, men man överlever och kommer ut starkare för varje attack.
Härligt att höra att det finns en ny gnista, jag hoppas du blir antagen till projektet. Kan ju vara en väldigt bra motivation!

Mrx
Jag tillhör inte forskningsprojektets målgrupp

Jag passade inte in i forskningsprojektets målgrupp. Det kom fram vid den inledande intervjun igår. Det kan ju tolkas på lite olika sätt. Jag tolkade det som att jag hade för bra koll på mitt drickande för att passa in. Jag berättade att jag varit medlem här sedan hösten 2018. Fick svara på diverse frågor om min konsumtion. Jag loggar allt jag dricker här inne och vet rätt bra vad jag konsumerar. Jag kunde därför ge en bra bild av mitt dryckesmönster. Jag kände mig glad över att min plats i projektet kan gå till någon som behöver den bättre. Dessutom har jag för mig själv bevisat att jag lyckats komma en bra bit på vägen själv genom att hänga här på forumet. En dag i taget 😉
/Mrx

IronWill
Trist

Att du inte kom med för det lät som en intressant studie. I alla fall få reda på deras vinkel, för det känns ju ganska självklart att droger och psykisk ohälsa ofta hänger ihop. Jag har kört KBT till och från men eftersom att jag aldrig riktigt ändrade B:et utan mer gick dit för T:et så blev effekterna inte så långvariga. Du är väl en grubbeldrickare som jag kanske? Nu är jag bara en grubblare men det är svårare att sluta med tydligen. Synd att terapi ska vara så dyrt. Har råd att gå men då blir det ändå grubbel över hur mycket annat kul jag kunde lagt pengarna på, vilket i sin tur lägger press på att det måste ge resultat fort. Dum ekvation, jag vet.

Mrx
En nykter midsommar helg

I år väljer jag och frun att fira midsommar helgen utan alkohol. Det känns väldigt bra. Tidigare år med tradionellt firande har inneburit öl och vin i stora mängder. Det gäller att bryta gamla vanor och tänka i nya banor. Det går bra att jobba heltid hemifrån. Jag har fått in bra rutiner. Vi har fått besked att vi ska fortsätta jobba hemifrån året ut. Firman går bra och effektiviteten har ökat sedan vi flyttade hem våra jobb. Det nya normala kommer inte att se ut som det gamla normala när pandemin är över.
En dag i taget 😉

Vinäger
Härligt

Vad skönt med en nykter midsommar. Tycker att du går från klarhet till klarhet. Du vet vad du vill, precis som jag.

Ha en fortsatt fin helg.

Kram

Mrx
Jag lägger in en ny växel och ser framåt

Jag har fått en personlig kontakt på riddargatan. Jag har valt att lägga in ytterligare en högre växel för att komma till rätta med min konsumtion. Jag har minskat min konsumtion rejält och lärt mig att hantera alkoholen på ett nytt sätt sedan jag började hänga här inne på forumet. Nu vill jag försöka förstå varför jag har druckit som jag gjort och gå till botten med de underliggande problemen. Har lämnat nya blodprover och alla värden vara OK. Jag hade dock en aning förstora röda blodkroppar. En dag i taget. ;)

Mrx
Jag blir mer och mer övertygad

Min inställning har hela tiden varit att dra ner på konsumtionen men inte sluta helt. Jag är nog kanske lite dum men för mig verkar det funka. Alla vita dagar, veckor och ibland månader gör att jag vet hur bra jag mår utan alkohol. Jag väljer i alla fall att dricka ibland. Jag är ej periodare. Jag tror verkligen fullt ut att ett riskbruk kan omvandlas till ett normal bruk. En dag i taget 😉

Vinäger
Tankeöverföring?

Skrev precis ett inlägg i min tråd angående att förändra sitt drickande. Och så läser jag det här...

Ha en fin sommar! //Kram

Charlie70
En liten reminder

Om du läser ditt inlägg #495 från 16 maj. Hur tänker du om det nu?

Mrx
Tack för remindern

Jag har samma inställning som tidigare och i framtiden kanske jag blir helvit. Just nu får jag vara nöjd med min konsumtion. Jag vill leva och må bra. Gammalt skit måste upp till ytan. Jag har en plan som jag tänker följa. Den planen innefattar mer KBT terapi i höst. Just nu är det semester period och psykologen är ledig. Det kommer att bli bra på längre sikt. Jag är tacksam för att forumet har fått upp ögonen på mig. Jag har betydligt fler vita dagar, veckor och månader sedan jag började hänga här för 2,5 år sedan. Vad har det blivit med mig om jag fortsatt i gamla hjulspår. En dag i taget 😉

Mrx
Det blev öl och vin ikväll

Corona tider! Jag jobbar hemma och ska göra det året ut. Frun har opererat en sönder värkt tumme. Gipset togs bort Idag... Vi Sitter isolerad i våran kåk 10 km söder om sergels torg. Vi kan inte umgås med nära och kära pga folkhälsoinstitut rekommendationer. Senare i veckan har vi fullt upp i kalendern med aktiviteter som Inte innebär alkohol. Ja ok! Alkohol på en tisdag? Inte bra! Vi har levt ihop i 35 år. Vi har gått igenom igenom det värsta tillsammans och kommit ut starkare. Just idag valde vi alkohol. Just nu dricker jag Arvid Nordqvist sommar kaffe. Otroligt bra kaffe.

Mrx
Idag blev det öl och vin igen

Det blev en skvätt i kväll och. Allt gick bra. Dricker kaffe nu. Helgen kommer att bli alkoholfri för vi har barnbarn på besök. Min resa mot lagom konsumtion är på G. Jag har väl aldrig tänkt att bli en suput! När jag var ung var jag oftast chaufför. Har väl aldrig tänkt att bli beroende av alkohol. Jag har gjort felsteg och druckit för mycket. Nu ser jag framåt och tänker dricka mindre mängd. Jag kommer att lyckas för jag har bestämt mig och vill. Det blev 18 standard glas förra veckan. Semestern börjar om nån vecka. Jag lovar att dricka mindre än de tidigare semestrarna. Jag skriver upp allt jag dricker och skriver ärligt här vad jag håller på med

Mrx
Vaknade tidigt och mår bra

Vaknade 06 och känner mig pigg och utvilad. Blåste 0.00 i alkohol mätaren när jag vaknade. Nu ska jag strax iväg på en timmes promenad. Lite senare idag kommer barnbarnen hit. De ska bo hos oss hela helgen. Jag dricker aldrig alkohol när jag är tillsammans med barnbarnen.

Gårdagens alkohol intag gjordes för att bryta tristessen som råder under pandemin. Vi grillade och jag drack mina två grillöl sedan röttvin till maten. Kvällen avslutades med kaffe. Jag kände inget sug efter mer alkohol.

Sidor