Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

Jaha, tillbaka på ruta 1 efter ett antal glas vin tillsammans med en vän jag inte träffat på länge. Det är bara att börja om igen... Det här är en del som är svår för mig när det gäller att sluta med alkohol- de flesta sociala kontakter jag har involverar att "ta ett glas vin tillsammans". För att kunna "räkna dagar" behöver jag alltså avstå sociala kontakter, något som inte är särskilt roligt i sommartider. Men, det ska gå såklart- jag behöver bryta mina destruktiva mönster.

Vinäger❤️. Klart jag minns! Fibblan, Jullan65- tack för pepp.

Nu ska jag ta itu med Dag 1... igen...

Kram till er alla därute!

❤️❤️

Hej
Det är ju svårt just i början med vin-kontakter men alkoholfritt är ju ett alternativ till att sitta hemma. Men då ska man ju känna sig mogen för detta beslut. Ja, i början var det många hemmakvällar för mig trots att jag ville leva som ”vanligt”. Det är lite väl hårt kan jag tycka i efterhand. Men en dag i taget gäller ju, oavsett. Lycka till!

Jag har saknat dig här på forumet Jasmine. Läste att yngre personer mer och mer avstår aklohol, kan du rida på den vågen? Jag vet ju att du är hälsosam och yogar mm.
Go for it girl! <3
Kram

Tack för era kommentarer!

Jag tycker det är svårt i början med alkoholfritt när andra dricker... men, sen går det såklart bra! Tänker att jag behöver 1-2 veckor innan det blir aktuellt (Hjälp- hur ska jag som är så social kunna vara ensam i två veckor.. och inte ens jobba!). Se klart, hur många kvällar blev det för dig innan du tog dig ut och drack alkoholfritt?

Rosa-vina, jag har liksom inte hunnit med forumet under våren- har haft det stressigt både på jobbet och privat. Men, nu är det dags att ta itu med det här igen.. Ja, yngre personer dricker mindre... men mina vänner är ju inte så unga;) Yogan har varit en "tillflyktsort" för mig och hade det inte varit för att jag nu har en skada så hade jag åkt på något retreat under min första nyktra tid. Tyvärr har jag nu för ont för att kunna yoga som vanligt.

Kram till er!

Tror det tog ett par veckor. Minns att jag också ”förvarnade” att jag hade vit månad, mkt konstigt i efterhand, som om det var ngt att förklara. I efterhand, och sett till det stora projekt som nykterheten är, hade jag väntat. Överlag hade jag svårt att sitta still nån längre tid den första månaden. Du kan ju det här Jasmine. Jag tänker att det är fokus- en enda (så viktig!) sak att koncentrera sig på, tills det är hyfsat stabilt. Först då utsätta sig för onödiga risker. Kan också förstå att det inte är lätt att ta sats på sommar/semester, men ärligt talat tror jag det inte har så stor betydelse. Det är en ynnest att få de nyktra dagarna och lägga dem till varandra. En dag i taget är det som krävs. Heja dig!

Man renoverar badrum, kök, vardagsrum etc, men när hörde man talas om en renovering av sig själv? Det ska bli mitt fokus tillsammans med nykterheten. Jag ska renoveras från topp till tå ;). Tänker mig en sak per dag och jag har börjat med frisör och ansiktsmassage. För insidan blir det nyttig mat, vatten och läsa böcker (något jag inte har kunnat koncentrera mig på sista tiden)

Idag har jag även simmat och tränat för min skada. Ont som f-n, men jag är nykter i alla fall! Inte så mycket tankar på a, men fruktansvärt rastlös och en känsla av meningslöshet...

Kram till er alla där ute!

Jag svarade dig i min tråd men ville även göra avtryck här eftersom jag gick in och läste! Ser att du nyligen gjort en omstart, heja heja! Jag väljer bort en del sociala sammanhang de dagar jag inte vill dricka (som du kanske fattat är jag inte nykter utan väljer att begränsa mitt drickande) för jag tycker det blir svårare då, i alla fall om det involverar uteträffar/middag osv. Det är trist och på lång sikt vill jag ju kunna hänga nyktert när som helst, men jag har tyckt det underlättat i början att ha min egen rutin. Även att bo borta tycker jag "stör", det funkar bäst när jag får sköt min kväll själv på något vis. kram!

Dag 2 har passerat och jag är inte sugen på att dricka alkohol. Men, jag skulle gärna ha träffat vänner istället för att sitta hemma ensam och se Netflix.. vi får se hur länge det här kommer att fungera. Just idag är jag nykter iaf!

Obstinat, tack för ditt svar både här och i din tråd. Det är precis som du säger- enklast att vara nykter när inget "stör".

Kram till er all där ute

AmandaL

Jasmine, du kan ju träffa dina vänner ändå och vara nykter, du bestämmer över dig själv och börja med något lätt, ni behöver ju inte ses ute på krogen utan bjud hem dina kompisar, middag där du bestämmer själv vad du har lust att dricka. Nykterhet betyder inte isolering som någon så fint sa till mig när jag liksom du var osäker på hur man umgicks nykter, men dina riktiga vänner bryr sig inte om om du är full när ni träffas, och dom som helst bara vill dricka i ditt sällskap dom är inte det sällskapet du vill vara med, eller hur? ??? Jag tror på dig, jag har också en mys fredag hemma i soffan med pepsi Max lime, jättegod ??

Vaknar och känner mig nöjd med att jag stannade hemma med Netflix istället för att gå ut och dricka vin med vänner- man ångrar som sagt aldrig en nykter dag ;).

AmandaL, jag träffade en vän och åt lunch igår, det är alkosafe…. Men, jag är ännu inte i tillståndet att jag kommer att kunna gå på en middag eller vara i ett annat socialt sammanhang utan att dricka alkohol. Jag är inte i tillräckligt bra balans, något som inte bara har med alkohol att göra utan hela min livssituation. Jag vill egentligen bara flyta bort i dimman och inte alls stå kvar här och ta itu med allt som har hänt i mitt liv på sistone, då är det väldigt lockande med ett glas... eller två.

Men, idag är jag nykter!!

Kram på er alla där ute!!

Dag 3 är snart slut och allt känns bra! Tänk vad skönt att ha en lördag kväll vid sina sinnes fulla bruk... istället för att vimsa omkring i dimman... Enda nackdelen är som sagt att jag saknar sällskap..

<3 <3 (hjärtan på dator utan emojis :))

AmandaL

Grattis Jasmine till din tredje nyktra dag, bra jobbat ??? du kan ju alltid ringa och prata med någon vän, man kan umgås utan alkohol och här är vi många som hänger en lördagkväll ???

Nu på dag fem- inget sug efter alkohol, bara efter sällskap :). Och visst kan man umgås utan alkohol, men det har inte varit så för mig på sistone. Vi umgås inte och dricker mycket (det sköter jag själv hemma i soffan ;)). Men, det är alltid ett eller två glas vin till maten eller på en bar och det är inget jag vill göra nu.

Önskar er alla en fin måndag!

… trots värk, avsaknad av sällskap och ett brustet hjärta. Vet inte alls var glädjen kommer ifrån, dök upp när jag gjorde yoga idag. Har tränat (lugnt), kollat Netflix och fixat hemma idag. Trist, javisst! Men, somnar nykter i sängen med borstade tänder och i pyjamas...

AmandaL

Det var ingenting i ditt inlägg som lät trist Jasmine, jag fick en känsla av ro och lugn i kroppen när jag läste det! En helt perfekt måndag skulle jag uttrycka mig! Och grattis till din femte nyktra dag ???

låter som du haft ett par stabila dagar sen jag kikade in sist, så skönt! känner igen ensamheten och tristessen, att leva ensam mitt i juli kan räcka vanligtvis men nu är det ju extra allt, färre som vill umgås bara som ett exempel..

Såg att någon kommenterade att man kan ju umgås nyktert på sina villkor men jag tycker även det är svårt. Alltså jag vill inte bjuda hem någon heller för en nykter middag utan jag äter hellre en nykter middag ensam, det är enklare för mig. Kanske helt enkelt pga man har vanan inne att middagssällskap = alkohol? Allt sånt där får man ju betinga om i sin takt tänker jag.

Det där med plötslig glädje har säkert att göra med nykterheten, eller vad tror du? Värk, ensamhet, och hjärtekross är ju också så mycket värre med alkohol involverat så kanske lättar en del av det automatiskt? Jag har mycket problem med ångest och har också ett bagage som jag just nu försöker hantera och jag märkte att det blev flera snäpp lättare när jag tog kontroll över drickandet. Till o med en del konkreta känslor av just hjärtekross, avsaknad av någon eller ångest över tidigare händelser, visade sig vara till viss del kopplade till alkoholen. Nykter var det inte lika jobbigt, även om andra saker också blir jobbigare nykter (sånt man får syn på men missat innan osv.).

Anywhoo - hoppas du får en fin dag idag! Jag har inte ens varit ute än, känner mig väldigt långsam men samtidigt rastlös. Ska försöka springa lite, eller imorgon..

kram

Det är svårt för mig att ha en middag utan att bjuda på vin... Jag kan tacka nej på större tillställningar, men såna finns ju inte i Corona-tider... så jag sitter ensam hemma. Idag avslutade jag kvällen med yoga och klassisk musik.. grät, men känner mig ändå tacksam. Det är så skönt att vara i verkligheten och inte i dimman! Så, jag håller med om att nykterheten säkert bidrar till att jag känner mig glad (stundvis). Att dricka är förknippat med känslor av skam och värdelöshet (i alla fall för mig). Nu slipper jag det :). Vi får se om det dyker upp andra jobbiga saker efter lite längre nykterhet... sånt jag inte märkt i dimman..

Hoppas du kom ut på din springtur- endorfinerna från löpning höjer alltid humöret!!

Kram och god natt!

Tänker på alla kvällar jag druckit vin, gjort helt meningslösa saker och somnat i soffan... När jag hade kunnat umgås med barnen (aktivt), läsa en bok, yoga eller göra något annat vettigt (städa?). Jag får väl trösta mig med att jag aldrig har druckit på dagtid, då har fokus varit på jobb eller barn så det är väl bara "halva" tiden som försvunnit de dagar jag druckit vin.

Nu njuter jag av en kopp kaffe i mitt perfekt städade hem (sådant man orkar när man inte dricker vin) och ser fram emot ett pass på gymmet. Ingen huvudvärk, inget svullet ansikte, inget magont. Livet är rätt fint ändå :)

Kram till er alla där ute- önskar er en fin dag!