Så trött/ ledsen/ besviken
Har varit inne och läst både ofta och mycket. Gråtit när jag läst era berättelser och samtidigt känt någon sorts av tröst i att jag inte är ensam om detta helvete!

Min man är alkoholist och med handen på hjärtat har han varit det större delen av vårt gemensamma liv. För ca 2 år sedan var han på behandling och jag var så lycklig över vårt nya liv! Äntligen kunde jag börja andas och fungera normalt igen. Sedan dess har det blivit en del återfall och varje gång har jag kastats ner i det svarta hålet där det finns ångest rädsla tårar och sömnlöshet.. När han nyktrar till sker någon slags försoning, jag tar hand om och tycker synd om.. Vrider ut och in på mig själv för att han ska vara nykter. Trots att han aldrig gör det samma för mig trots att han ser min bottenlösa sorg och hör hur jag spyr av ångesten hans sjukdom ger mig. De senaste 2 mån har han druckit från och till i perioder. Jag har varit vaksam på minsta tecken och ofta fått en lögn serverad rakt i ansiktet när jag har frågat om han druckit! Blir så arg på mig själv att jag ens frågar. Jag vet ju redan innan att jag kommer bli serverad en lögn. När det varit uppenbart har det hetat att idag är sista dagen, jag lovar och tummen upp. För att sedan upprepas om och om igen. Letar och hittar tomma flaskor överallt. Han drack igår. En vän till oss kom förbi och jag ville bara dö av skam. Min alkoholist också vilket blev en bra ursäkt att dricka idag också. Han kom hem tidigare från jobb och jag var på väg till affären. Han har mage att be mig köpa 6 starköl han behöver trappa ner! Jo den har jag också hört X antal ggr. Jag köper ingen öl varpå han själv kör och handlar 6 öl. Efter en öl är fanskapet redigt full. Såklart har han druckit mer innan han vågade sig in. Detta trots att jag sagt att jag kommer flytta om ingen förändring sker. Jag orkar inte bli bortvald och komma i andra hand mer. Jag klarar inte av fler svikna löfte! Han lovade ( också för 100 gången) att nu var det nog och han skulle ta itu med sina problem och ta antabus igen. Nu sover han ruset av sig o i kylen väntar hans andra öl. Vilket gör att antabus inte är aktuellt imorgon heller.. Hur gör man? Hur och var hittar man styrkan att bryta sig fri och inse att man aldrig hade chansen att vinna över alkoholen?? Hur hittar man tillbaka till ett liv utan ångest, skam och skuld? Jag litar inte ett dugg på honom och är rädd att jag aldrig någonsin kommer att göra det igen. Mitt mående går hand i hand med hans och varje gång tilliten och mitt goda mående börjar komma tillbaka så PANG! Det här var inte livet jag drömde om och jag förbannar min egen svaghet. Att jag inte släppt taget tidigare. Var hittar man kraft?

Djävulsdansen

Varit medlem länge men valt ändra mitt anvnamn..
Vi fick ett bra år.. Ett år där mannen druckit socialt i goda vänners lag o tillsammans med mig
Midsommar började bra! God stämning och goda vänner. Men mannens öl tog slut fort och när festen var slut var han inte nöjd. Skulle cykla till X för att kolla läget. Medberoende jag cyklade såklart med för att ha koll. På att han inte drack nåt mer eller gjorde sig illa. Dagen efter vaknade jag först, gick in till värdparet och åt frukost. Mannen kom efter och såg inte så pigg ut. Har han druckit? Ut och kände på mitt vin.. Hm.. hade jag inte mer? Ställde jag det där? Jag visste svaret men det var för svårt att ta in..
Hemresan dagen efter tog lång tid, vi körde på kostigar flera mil för att mannen hade ångest. Väl hemma var han tvungen att döva ångesten med en flaska vin.. Sista dagen! Jo jag lovar! 3 v senare sitter jag här med en påverkad man som intygar att idag är minsann sista dagen.. Jag har kommit en bit på min väg. Jag hoppas och tror inte längre. Tomma ord biter inte på mig. Varje återfall, varje öl och varje lögn sätter spår. Tilliten som byggts upp raserar och byggs inte upp i ett nafs. Varje återfall får mig mer distanserad. Jag orkar inte böna, be, skrika och gråta för jag vet att det tjänar inget till. Jag måste fokusera på mig själv och mitt mående men det är svårt, så svårt
Kram till alla er som kämpar

för din skull ♥️ Bra att du har tagit dig en bit på vägen! Kanske skulle du sammanfatta över tid hur du har det? Du startade din tråd år 2016 och nu är det 2020. Drygt fyra år har sprungit iväg. Är det någon skillnad på ert gemensamma liv? Ytterligare fyra år kommer att gå av bara farten. Hur vill Du ha det 2024? Vår lilla tid här på jorden är inte oändlig! Det där med att "ge upp hoppet" och sluta tro att saker ska bli annorlunda är bra. MEN det krävs att man agerar utifrån det har jag märkt för egen del. Annars blir man bitter och apatisk/ håglös. Att vara kvar i något som man har gett upp hoppet om tror jag skadar ens person. Lider med dig. Vet hur svårt det är! Många kramar