Lillasyster_n

Det är jobbigt ikväll. Min kropp kan inte vara still. Mina fötter dansar i soffan. Jag försöker hitta på något projekt men faller hela tiden tillbaka på att tänka på det som jag inte ska göra. Det har gått så bra. Snart 3 veckor nykter. Vad är det som händer? Det är ingen speciell situation. Det är inte det att det är fredag, eller att jag går på semester eller att folk runt omkring mig dricker. Det är som vanligt. I soffan. Torktumlaren är färdig. Suget hugger tag så det nästan gör ont. Jag frågar igen, vad är det som händer? Är det abstinens, eller har jag bara sänkt garden?
Det är jobbigt. Jag kommer inte dricka. Jag behöver bara få ur mig frågan.

AmandaL

Ta en promenad, rensa tankarna, gör nått åt dom där hoppande fötterna, det är skönt att ta en kvällspromenad och göra nått annat, bryta en negativ känsla. Det låter som att suget slagit till för dig, det hade jag också runt tre veckor så känner igen den där konstiga känslan, man trodde man kommit över suget men tyckte också det var som värst vid tre veckor när man kände sig säker.. men ta en promenad, andas, tänk på varför du är nykter så tror jag att du kommer känna dig bättre när du kommer hem igen ??

....känns det.
Det är väl vanan ...vanans makt är stor! Att år efter år dricka när det blir tråkigt, eller sorgligt eller hemskt eller för den delen roligt, glatt.
Det skapar djupa fåror.
Och dopaminer och andra viktiga substanser är i obalans.
Man blir orolig, rastlös, låg.
Det är segt!
Men drick inte...bara genom att inte dricka blir det långsamt bättre.
Läste en intervju med Björn Ulvaeus som var lite fånig men en sak var bra - han beskrev hur han tog sig ur alkoholism. Och för hans del tog det trekvarts år ( minns att det stod just så...trekvarts år) och sedan öppnade känslorna upp sig...som små spröt...började växa.
Livet fick färg igen och mening. Blev mkt bättre ( ja nu är det mina ord:-)
Så håll ut vid torktumlaren.
Vi är väl mitt inne i den förresten ...vi tumlar oss torra.
Det tar tid.