30+ familj jobb och företag. Nykter söndag till torsdag, fredag lördag är det ju helg och gott med ett glas vin eller en kall öl och gott käk. Problemet blir alltid att det blir okontrollerat. Börjar alltid trevligt med hacka lök och Spotify och härlig feeling och slutar med att man somnar tvärt mitt i ruset och vaknar upp sliten. Dessutom så har mängderna ökat. Igår 5 öl och 2 flaskor vin.. har pågått flera år så här och det måste få ett slut, har provat sluta flera gånger och ha vita perioder men när fredagen och feelingen kommer så spricker allt som vanligt...
nu har jag tänkt göra det på riktigt, även slutat snusa fr.o.m idag och använda det som ”icke svepskäl”

Jag vet inte om jag ska ta ett uppehåll eller sluta för alltid, min hjärna och kropp vill helst sluta för alltid men jag blir skräckslagen av tanken på det Sjukt nog... Men min dröm vore att aldrig någonsin ta ett glas igen för jag kommer nog aldrig att kunna kontrollera intaget igen som förr.

Här har vi alla kommit olika långt på vår nyktra resa. Läs och skriv mycket här så ska vi stötta och peppa dig.

Ett tips i all välmening är att inte sluta med snus samtidigt. En drog är tillräckligt i taget att göra sig av med ?

Kram ? (som varit nykter i 5 månader men snusar fortfarande)

Spännande att det är din dröm att inte dricka mer, för mig var det ett mardröms-scenario när jag startade min tråd här med målet att vara nykter tre månader. Jag var livrädd att jag hade druckit mig till ett beroende som inte skulle kunna bli ”lagom” igen. Nu har jag varit nykter sex månader och har inte tänkt dricka mer i livet. Jag lever mkt nöjd i min tidigare ”mardröm”.
Det är bland mycket annat en mäktig frihetskänsla. Välkommen hit! ?

Det låter lite som det var för mig innan jag slutade. Har under tre nyktra månader lärt mig att den där trevliga helgkänslan uppstår även utan alkohol. Trevligt sällskap, god mat och något gott alkoholfritt i glaset gör susen. Förstår att du blir skräckslagen av för alltid-perspektivet, tänk istället att du provar i tre månader, så kan du utvärdera sen. Då kommer du troligtvis ha upptäckt en massa fördelar med att vara nykter, så att det inte känns som en förlust att avstå längre.. Och alkoholen är medskyldig till att bygga upp ångesten över att sluta dricka, när man inte dricker längre försvinner mycket av de känslorna av sig själv.