Nu har jag bestämt mig för att de närmsta tre månaderna så SKA jag vara utan alkohol! Jag kommer säkert behöva stöd på många sätt. Så det är väl därför jag skriver här. Jag vet ju så otroligt väl vilken skillnad på livskvallite jag kommer få. Tänker vara en pigg och påhittig pappa i fortsättningen. För nu har jag mest sovit bort helgerna. Tips, stöd och hjälp mottages med stor tacksamhet! Kanske någon vill göra denna resan tillsammans med mig?

är indelat i 3 delar :

Före

Under

Efter

Perioden "Efter" är den ojämförligt bästa perioden i mitt liv så här långt. Jag har återfått barnets nyfikenhet och upptäcktslusta och har ett väldigt sjå med att hinna med allt jag vill uppleva. Samtidigt med barnets naiva inställning till livet så blandas mina erfarenheter från perioden "Under" till ett mycket rikt liv, ett liv som bygger på erfarenhet och kunskap och där jag ser framemot en rikedom av upplevelser som väntar på mig.

Som en stolt, nykter, alkoholist idag har jag fått ett nytt liv att förvalta !

viktoria

Jag blev väldigt berörd av ditt inlägg Färdig. Känner så igen mig i "filmstjärnekänslan" då jag druckit, och skammen efteråt. Vi bär alla på våra innre barn, dem vi en gång var, och vi måste ta ansvar för dem - precis som vi måste göra för de barn vi föder till världen.
Önskar dig lycka till Färdig, och välkommen hit.

Färdig

Tack Viktoria. Men aldrig kunde man väl tro att man skulle hamna på ett sånt här ställe där bara andra hamnar? Jag har aldrig förnekat mitt problem utan varit väl medveten om var jag hela tiden varit på väg, men ändå struntat i det. Det är det som gör mig mest arg. Inte bara att jag har druckit utan också, kanske ännu mer, att jag valt att ignorera det och fortsätta. En vuxen människa med sådan liten ansvarskänsla. Det är mest det som gör mig rädd. Mycket rädd.

Efter att ha läst igenom min text vill jag omformulera mig. Alla som "hamnar här" måste ju ändå ha en stark ansvarskänsla för det är ju trots allt så att ingen bara hamnat här. Vi har alla VALT att komma hit. Det måste ju ändå betyda att vi alla tar ansvar för våra handlingar och fortfarande är villiga att ta ansvar för våra och närståendes liv!

Heja oss!

nubaskemig

Verkligen skönt med responsen man får här - peppande ord gör mer än vad man tror! =)
Dag 2 för mig och jag har haft en mer eller mindre sömnlös natt - som alltid när jag inte druckit. Men det är det värt såklart. För nu ska jag inte ha uppehåll några veckor bara ju. =)
Viktoria - Tack! Du har så rätt så rätt! Det är sinnesron jag strävar efter mest av allt.
TP - Eeeeeeh.... jag behöver inte gå ner i vikt, och latare kvinna än jag får man leta efter så jag brukar aldrig få sådana "ryck". Fast..... jag hade satt mig för att sluta med snuset nyårsafton också, men jag litar på dig nu och fortsätter med det. haha (ja, jag jag behövde VERKLIGEN en ursäkt att slippa sluta snusa *fniss* )
Färdig - *kram*
Adde - väldigt kloka ord, tack.

Kram på er
/S

DryMartini

Det var värst vad alla verkar ha sovit dåligt i natt! Så var det också för mig. Kände mig rastlös och lite, men bara lite, sugen på att gå upp och ta mig en whisky så att jag skulle somna gott. Låg och tänkte på alla gånger jag somnat berusad och på den trötthet jag kunde känna när jag vaknade tre-fyra på morgonen. Så blev det inte i morse, som tur är. Pigg, nyter och nykter istället. Nåja, hyfsat pigg iaf. I morgon är det Nyårsafton i glada vänners lag. Inte en droppe alkohol för mig, hur gott och trevligt det än skulle kännas just då.

Lycka till alla ni andra som tänker vara nyktra. I morgon är en viktig dag! Spännande också att vara helt nykter en Nyårsafton. Det var nog 40 år sedan för mig!

Hillbilly-67

Har inte druckit på 2½ vecka, julen var helvit på många sätt i år !! ;-) , nyår ska firas på samma sätt !!.
Kommer sitta här vid nyår och önska er alla ett gott nytt (nyktert) år !!!!.

Tvåbarnspappan

Sitter och läser om era liv och kan bara ställa bakom det ni beskriver. Inte trodde väl jag att jag skulle hamna på ett sånt här ställe och i en sådan här situation. En situation som jag helst av allt hade velat skylla på någon annan, men tyvärr så kan jag inte det. Men jag kan säga att jag känner mig så tacksam för att jag hittade just hit. För den värme och de kloka ord som jag hittat här gör så mycket för mig. Tack alla!

Idag är en tung dag för mig. Jag är ledig i morgon så "fredagssuget" har infunnit sig med en enorm kraft. Har precis kommit hem från jobbet och jag mötte många med lila kassar på vägen hem.
Kom på mig själv att jag var riktigt hånfull i mina tankar... dumma jäklar som lägger pengar på något som gör att man mår skit dagen efter!

Även att suget finns där så är jag fast besluten om att jag SKA klara denna helgen till att börja med!

Adde: Du ska verkligen vara stolt över dig själv! Du skriver på ett vackert och målande sätt som får mig att bli ännu mer sugen på att börja leva på riktigt!
Färdig: Var inte ledsen över att du har svikit den lilla flickan, utan var stolt över att den vuxna flickan är så klarsynt. Det är en seger bara att inse att du är färdig med den delen av ditt liv. Blir djupt berörd av din beskrivning!
nubannemig: jag borde få procent från tobaksindustrin för att de fick behålla en snusare till ;)
Mr dry: Du är verkligen stark som tagit det här steget! Är säker på att du kommer vakna upp på nyårsdagen, hoppa ur sängen och med stolthet skriva på datorn YES! Jag klarade det! :).

Kram på er alla goa och varma människor :) /TP

Tvåbarnspappan

Fasen va starkt av dig! Du är så välkommen att hänga på :). Kommer fira nyår med god mat, dricka pepsi samt jobba vidare med min skiva :)

DryMartini

Vad är det för musik du skapar, TP? Jag har som många andra, intressen som sträcker sig längre än vin och dryor, exempelvis musik. Därför kul att höra vad det är för typ av musik du skriver? Rock, pop, visor eller…? Text och musik?

Kul att du Hillbilly hittat vårt lilla gäng här. Inte bara en helvit Nyår (snart) utan även Jul. Starkt jobbat!

Mr Dry

Tvåbarnspappan

Skriver lite utav varje. Men blir väldigt mycket ballader :). Skriver både text och musik både på engelska och svenska. Kanske lämnar ut ett smakprov framöver ;)

Hillbilly-67

Jag känner en gemenskap här då vi alla slåss mot samma demon !!!.
Visst känner man sej som man vunnit över hela världen när man klarat ett litet delmål ?!!.
Nu är det "bara att fortsätta" på samma linje !!!.

Vill vara samma stöd för er som jag känner för mej själv av er !!!!

DryMartini

Det vore intressant om vi som finns här i TPs tråd kunde berätta om hur allt förlöpte i Nyår. Hur kändes det, var det enkelt eller nästan omöjligt, undrade eventuella medfirare varför ni inte drack eller tyckte de att ni var duktiga, hällde ni upp ett glas i smyg och nästan drack (eller tom drack), kändes det bra när ni vaknade dagen efter osv.?

Vi hörs!

Mr. Dry

nubaskemig

Välkommen till "de nya vilsna" Hillbilly =) Här verkar det bli ett fint gäng som set fram emot en vitare framtid. Vissa tar sönder sängar och andra har för tillfället HELA överläppen full med portionssnus - jag vet det låter sjukt men det dövar faktiskt suget. ;) (och ja TP, viss procent borde du ju få haha)

Ja det här med ledighet är en mara. Jag har varit ledig sedan en vecka och är ledig en vecka till - tyvärr ger det ju en tillfälle och man tycker att man gott kan unna sig (och lägger till : för FY som jag har slitit idag! städat , skottat, handlat, lekt med barnen osv osv). Nej idag har jag varit igång och handlat mm inför morgondagen, och gjort det andra nödvändiga man har att göra i hus och idag ska jag BELÖNA mig med att jag somnar nykter. :)

Ses vi inte imorgon så önskar jag er alla en riktigt fin nyårsafton - med klart sinne och en nyårsdag man kan tillbringa utan baksmälla. =)
Kram

DryMartini

Är ledig själv och nyss kom min dotter och hennes familj och ska äta lite julbord. Direkt kände jag festsuget, speciellt som jag hämtade ett par öl och snapsflaskan till min svärson. Men, men…No go.

Ha ett fint Nyår, alla booze fighters!

Mr. Dry

Tvåbarnspappan

Känner mig som en komisk seriefigur just nu. Har en god och en ond fan på vardera axel! Ursäkta mitt taskiga ordförråd.... Men fy satans ända in i helvete vad jobbigt det är just nu! Skulle vilja fly långt ut i ödemarken. Där åtkomsten till alkohol är lika med noll!

DryMartini

Usch vad jobbigt! Kände lite av det du nämner tidigare idag, men det har gått över helt just nu. Hoppas att det det blir bättre för dig snart. I morgon när du vaknar känner du dig säkert helnöjd om du inte hänger dig åt den "onde fan".

Kämpa på och ge inte upp, det är en ny bra dag i morgon!

Förresten, tack för kortnamnet till mitt nick du hittade på till mig.

Dr. Dry

nubaskemig

Från en väldigt stolt kvinna just nu! Firandet avklarat och nu på väg hem. Fyyyy bubblan vad jobbigt det var när öl och vin avlöste varandra på bordet... Jag hade mest lust att slå alla på käften för att DE fick men inte jag. Men två påsar snus och säkert 2 liter cocacola senare så lugnade det sig.

Ingen reagerade förresten när jag tackade nej för att jag tyckte det blivit för mycket över jul. Kändes lite konstigt. :)

Jag hoppas att alla kämpar bra, fan vad vi är värda detta. :)

Kram på er

DryMartini

Grattis nubaskemig!!! Härligt att det gick bra för dig.

Här flöt det också på som det skulle. Jobbigt, jobbigt, jobbigt som tusan när man stod där i sin mörka kostym och drack kolsyrat vatten när andra drack immig blandning av gin och vermouth. Men det gick. Sedan gick det fantastiskt bra vid själva middagen och vid avecen. Dock drack jag kopiöst med vatten. Hade jätteångest när jag skulle somna, men jag somnade av ren utmattning till slut.

Ingen hade konstiga synpunkter på att jag, som alltid brukar dricka ikapp med andra, avstod. Tvärtom, de tyckte att jag var duktig eller att det var lite synd om mig som inte kunde dricka. Jag sa till några att "jag redan hade druckit min ranson för 2010".

Hoppas att det gick bra för er andra! Om det inte gick som ni planerat, är det en ny dag idag - Nyårsdagen. Det är en mycket bra dag att vara nykter på. Tänk på det och lycka till alla.

Mr. Dry