kan jag tillägga att på de öppna AA-möten jag deltagit i har jag hört flera dela om vikten av att hålla sig påmind. En nära vän, nykter sen länge, säger att det gäller att aldrig sänka garden. Jag tror också för egen del att det är viktigt att hålla sig / mig påmind om sköra sidor. Det är ju verkligen inte värre än att ha t.ex diabetes och vara beroende av insulin. Ge sig tiden, en stund varje dag, till påminnelse om att jag behöver ha omsorg om mig själv.
Bra jobbat så här långt och Stort Lycka till framöver / mt

Ja jag sänkte garden och blev golvad så in i helvete. Jag är uppe på fyra och snart på två.

Körde på som vanligt med mina intervaller eller ja rättare sagt en intervall sedan var jag helt slut. Lungorna skrek efter syre och hjärnan skrek sluta. Grrrr ahhhh jag är så irriterad på mig att alkoholen förstört även min kropp. Att jag kan tillåta detta... Nu tar vi tag i kost och träning....

Nu är jag igång med träning och kontrollerad kost. Känns skönt. Min trötthet är nästan bort men jag sover illa har en del drömmar om mitt drickande. Jag mår dock mycket bättre nu.

Magnus..Jobbiga nätter har vi nog alla varit med om..Men du vet ju att sömnen blir bättre med tiden??..Bra jobbat både med träning och nykterhet..?✨

Nu har det gått tre veckor... Min kropp är tillbaka på det normala. Jag tränar minst 4ggr/vecka. Äter bättre, rör mig. Tröttheten är borta och jag sover bättre. Vi har kört vättern runt med bil. Hjo, Askersund, sov över i Örebro. Vadstena slott, Gränna, Jönköping. Underbart att bara kunna göra så. Inte behöva tänka på den där jävla alkoholen. Kunna sätta sig i bilen kl 6 en morgon och köra om man vill. Inget bråk, inget fifflade/smusslande. Ja livet är FAN SÅ MYCKET BÄTTRE UTAN ALKOHOL!!!!! Läs detts ni som funderar på att ta det där enda glaset.

Bestemor

Jag är imponerad över att du vänder din motgång så totalt till framgång!!!!
Vilket steg du har tagit!
Jag är fortfarande den instabila typen, som emellanåt överskattar mej själv och faller.

På 10 dagar har jag nu gått ned 2kg. Känns bra. Träningen är igång, lite lat i helgen dock. Min fjärde vecka nykter nu. Jag börjar återfå mitt normala jag.

Löpte för första gången på 26 år 4km. Helt slut, satans dålig form man är i. Cykling och crosstrainer så tränar man inte dessa muskler. Måste styrketräna mer. Inne på min femte vecka nu känns bra. Har gått ned 4,1 kg på två veckor nu med balanserad kost och träning. Blir bra detta.

Ja jullan65 tack. Kämpe, nja jag försöker rensa upp spillrorna av mitt liv. Rensa bort skiten och fokusera på det viktigaste, mig och min familj. Kommer inte orka en runda supande till, ja och inte min familj heller.

7v nykter nu. Tränar 5 gånger i veckan. Blivit en del löpträning faktiskt. Lämnat leverprov. Det första i början på juli allt ok då hade jag ätit antabus i 2v. Idag ringde dom från vc. Mitt P--laktatdehydrogenas (LD) var 3,5gräns 3,4 samt P--ASAT var 0,98 gräns 0,75. Detta gör mig orolig. Läst att KD kan vara cancermarkör och ASAT är ju kopplat till leversjukdom. Läst att en del som tränar hårt får sämre lever änden pga proteinitag. Jag känner mig frisk och stark och min träning känner jag ger kraft. Har gått ned 4,8 kg sedan juli ingång. Väger ju för mycket än....

Be att få ta ett nytt prov i närtid, för att eliminera att det är felprov, och att få prata med läkare som kan förklara siffrorna. Om inte annat kan ni resonera ihop, två hjärnor tänker bättre än en.

Har svårt att tro att sju nyktra veckor och träning fem gg/vecka skulle försämra läget för din lever jämfört med när du drack. Det vore helt orimligt.

Kram ?