När jag tvivlar och längtar, Azalea, så läser jag vad jag skrivit här. Då vet jag, varför jag lämnade.
Vart enda ord och situation, så vet jag hur det kändes, hur han var, hur han såg ut.
Det sitter kvar i minnet.
Så läs, Azalea, när du tvivlar. Läs vad du tidigare skrivit. Då minns du?

Så bra att göra det. Det man skrivit finns ju kvar och mycket av det försvinner ju ur minnet när det är så himla många saker som har hänt. Det suddas ut och man undrar :
Var det så farligt egentligen?
Jag överdrev kanske?
Så bra att kunna gå tillbaka och se hur det varit.
Tack Skrållan ? Ska följa ditt råd och hålla kursen.
Kram Azalea

Nu är bilen packad IGEN, så om en timme flyttar jag tillbaka till min lägenhet. Är så sjukt glad att jag har den att återkomma till.
Det har varit skönt att kunna bo i huset under dessa månader helt utan oro och sköta mig själv.
Det har blivit många timmar i trädgården som jag älskar.
Känns trist att behöva åka härifrån nu när allt är som finast och färdigt i alla hörnor. Jag har typ du är och fix mani när jag måste skingra tankarna. Ha ha?

Mannen kommer hem om ett par timmar och jag ska köra ut i skogen och plocka svamp så jag lättare kan säga nej ifall han ringer och vill få skjuts hem från tåget.
Sorry, jag kan inte köra!

Min magkänsla säger att det troligen kommer att inhandlas lite och en planerad fylla finns i sikte när han kommer hem. Jag har fått "order" om att han behöver vara själv några dagar, enligt lvm hemmet. Bah, tror jag inte ett barr på.......Han vill nog själv ha lite egentid så att säga.
Men sen efter det är jag välkommen hem så vi kan hitta på något tillsammans. Snällt va??!!
Usch, låter jag bitter?
Vågar jag inte tro på att det går bra?
Nej, tyvärr gör jag inte det. Han har uttryckligen sagt att det går inte varit någon behandling där utan bara förvaring och det tror jag faktiskt på. Men att han sen säger att han inte kommer att be om samtalsstöd när han kommer hem pga tusen olika anledningar visar bara att han är fortfarande i förnekelse och tror i sin fantasi att: Nu blir allt bra.

Den som lever får se och jag återkommer med hur det går.

Kram och hoppas ni har det fint?
Azalea

Vilken bra plan Azalea, att du tänker att du ska vara i skogen och plocka svamp ifall han ringer och vill ha skjuts. Däremot så är det inte klokt att du ska behöva ha en plan. Jag säger detta till mig själv. Känner igen när jag inte kunde säga nej, hur jag skapade aktiviteter för att komma bort. Det där är intressant. Idag säger jag precis vad jag vill och inte vill. Jag hade förmodligen inte kommit dit utan mitt tidigare medberoende, så jag tänker att en lär sig något av att leva med det här eländet.

Vilken klok dotter du har!

Såklart att ni skulle få vila ett tag!

Så bra sagt av Skrållan, läs och bli påmind om egen klokskap!

Önskar dig en fin kväll och helg och fortsätt gör det du mår bra av!

Du har kommit långt!

Han ringde och sa att hsn ör hemma nu sen bröts det. Vet inte om det var för att jag var långt ut i skogen men der fick räcka. Jsg ringde inte tillbaka men min magkänsla säger mig att det nog inte är nyktert. Men det hade jag inte räknat med och ärligt talat så orkar jag inte bry mig om vilket. Jag tror på min magkänsla som jag av erfarenhet vet att dem brukar stämma. Men så är det, inget att grunna på denna gången.

Relaxa just nu i soffan i lägenheten och har ändå just nu en skön känsla. Ska försöka hålla fast vid den.

Ha en go kväll ni också?Azalea

Mannen har nu varit hemma i en dryg vecka .
Han bad uttryckligen om att Han skulle lämnas i fred i 4 dagar när han kom hem för att landa. Det skulle vara bra enligt vårdhemmet sa han. Trodde jag inte ett dugg på men han fick vara ifred.
Förra gången han kom hem så spenderade jag några timmar med honom varje dag i trädgården och på golfbanan. Det hjälpte inte, på 8: e dagen börjar han sola och blir skickad tillbaka till hemmet.
Provade nu att låta honom vara ifred......Det gick sådär.
Han har supit sen han kom hem, varje dag.
Måste erkänna för er att mitt kontroll-jag har varit ute och kollat läget. Lätt när vi har ett enplanshus....
Han har legat och druckit och sovit och däremellan skickat hemska sms om vilken usel människa jag är för att sen skicka god morgon sms.
Jag tar inte åt mig av hans elakheter, det har jag vant mig vid och kommit förbi.
Men det irriterar mig att jag nu lägger alldeles för många timmar av dagen på att fundera och oroa mig.
Till exempel: jag var och hämtade vår extrabil igår för att sonen ska låna den i helgen och han vill inte träffa sin pappa för han mår så himla dåligt av det.
Han var givetvis full vid 22 ungefär.
Idag blev suget för stort och bolaget nästa. Han tar då inte cykeln utan vår andra bil som är anställd och har dubbdäck. Men värst av allt är att han kan inte varit nykter kl.10 på morgonen när han var full kvällen innan i h har supit i 1 vecka i sträck.
Han har redan smällt em bil och jag bävar för bad som kan hända nu
Axalea?

Skilsmässa är på väg och betänketiden är förbi nu.
Fast jag måste skicka in ett papper till och det har varit en ångerst-boll att göra det så jag har skjutit på det dessa 2 veckorna.
Förstår inte att det kan vara så svårt egentligen, kärleken är ju slut och jag vet att han kommer inte att ändra sig och kapitulera.
Kommer bara att fortsätta vad som än händer.

Det är för mig obegripligt att förnekelsen kan vara så stor efter alla konsekvenser han fått pga alkoholen, jag fattar det inte!!
Han har ju varit inlåst på LVM i 6 månader, bevisligen nykter då.
Att inte hjärnan då kopplar ihop sambandet och han väljer att strida för sin nykterhet eller en möjlighet att behålla fru och hus.
Nej, han köpte sprit direkt och soc och alla andra instanser bryr sig inte. Hans behandling är över och nu återstår frivilliga åtgärder.

Usch så tradigt allt är idag, hoppas på en bättre dag imorgon.
Kram till er?Azalea

Vad kämpigt du har Azalea. Tänker på dig och hoppas du kan ta dig ur allt detta för ett liv där du kan vara lycklig.
En stor styrkekram från mig?

från mig också! Du klarar den här sista delen också sen har Du ditt egna liv fullt ut! Du har gjort ett enormt arbete med dig själv, verkligen använt dessa månader på bästa sätt! Imorgon får du en bättre dag. Det går lite upp och ner. Önskar dig massor av styrka att slutföra det hela. Kram ♥️

Du har rätt, jag har kommit långt och det blir att rycka upp sig igen.
Blir bara lite tungt när jag påminns om hur allt varit under åren. Då kryper det på mig en sorg över att han låter sitt liv gå till spillo och jag eller hans familj inte kan förhindra det.
Det känns bara så sorgligt idag.

Men imorgon är en ny dag och den kan bli annorlunda.

Är så glad för att ni finns❤❤

Jag kan själv känna en slags frustration när jag läser hur det går för din man. Jag ringde mitt ex idag och sa att jag behöver en tid utan att prata med honom, då jag förstår att jag dansar djävulsdansen utan att ha läst just djävulsdansen. Jag har följt en process som ingen annan vet hur illa det är. Jag har stått bredvid och hört allt under lång tid. Kände att jag borde vara ett stöd, eftersom ingen annan kan vara det. Så slog det mig att det finns en massa vårdgivare som kan ta över, om han vill. Mitt uppenbarliga fortsatta medberoende påverkade min nattsömn under en tid och därför så sa jag till honom, att "nu behöver jag skärma av dig en stund. Jag vet inte hur länge. Men jag börjar nu. Jag vill inte blockera dig längre, eftersom du är en viktig person i mitt liv. Men jag vill inte ha kontakt nu och jag vet inte hur länge det ska vara så. Jag är glad att vi har pratat igen pga corona men nu behöver jag gå vidare och ta hand om mig själv bättre."

Jag har mött en man som är sund och fin. Han har väckt min nyfikenhet och jag sa till mitt ex, att "du får inte störa mig när jag behöver ta reda på vad detta är och vad det ska bli. Eftersom både han och jag är noga med corona så slarvar vi inte. Det kommer att ta tid för oss att lära känna varandra och det är som det är. Ingen vet hur det ska bli, när det är ok att umgås nära varandra. Vi håller avstånd, utomhus"

Mitt ex respekterade min vilja. Han har inget val. Jag behövde säga det rätt ut och ju mer jag övar ju bättre blir jag.

För min del blir det "nya tag" igen! Jag vill inte dansa djävulsdansen mer.

Jag tänker och tycker att du ska sätta dig själv i första rummet och sedan dina barn.

Precis som jag säger till mig själv att sätta mig själv i första rummet.

Det är lätt att gå i fällan igen. Upptäckte jag nyligen. Genom detta forum. Bryter mönstret igen. Övar igen. Övar varje dag.

En kram till dig

Clara

När jag skulle skicka in pappret om fullföljande av skilsmässa var jag så skakig att jag skrev "Tingrsätten" istället för Tingsrätten på kuvertet. Det är ett stort steg att ta. Jag ville inte heller. Men alternativet var ju inte att fortsätta ett lyckligt äktenskap, alternativet var att jag också skulle gå under. Och det hade jag möjligen kunnat ta, men barnen...där gick min gräns. Det är ungefär fem år sen min man flyttade ut och jag har inte ångrat mig en sekund. Inte en sekund. Och han har inte blivit frisk. Möjligen har han slutat supa, men de galna, arga, anklagande sms:en fortsätter dimpa in, så frisk är han ju inte.

Skicka in det där pappret nu. You can do it! Ditt liv kan faktiskt bara bli bättre nu. Det är en puckel du måste över, men sen så. Han är inte ditt ansvar. Jag förstår att det känns så, men han är inte det. Han är sitt eget ansvar. Och att soc släpper honom - jag förstår din frustration, men vad ska de göra? Det går inte att bota nån som inte vill. Bli din egen huvudperson nu. Stor, stor kram!

Clara

När jag skulle skicka in pappret om fullföljande av skilsmässa var jag så skakig att jag skrev "Tingrsätten" istället för Tingsrätten på kuvertet. Det är ett stort steg att ta. Jag ville inte heller. Men alternativet var ju inte att fortsätta ett lyckligt äktenskap, alternativet var att jag också skulle gå under. Och det hade jag möjligen kunnat ta, men barnen...där gick min gräns. Det är ungefär fem år sen min man flyttade ut och jag har inte ångrat mig en sekund. Inte en sekund. Och han har inte blivit frisk. Möjligen har han slutat supa, men de galna, arga, anklagande sms:en fortsätter dimpa in, så frisk är han ju inte.

Skicka in det där pappret nu. You can do it! Ditt liv kan faktiskt bara bli bättre nu. Det är en puckel du måste över, men sen så. Han är inte ditt ansvar. Jag förstår att det känns så, men han är inte det. Han är sitt eget ansvar. Och att soc släpper honom - jag förstår din frustration, men vad ska de göra? Det går inte att bota nån som inte vill. Bli din egen huvudperson nu. Stor, stor kram!

Tack Clara.❤
Ja det är sjukt hur svårt ett rackarns papper kan vara men det är väl för att nu blir det skarpt läge och ingen återvändo, inte för att jag någonsin skulle vilja tillbaka till det liv jag haft.
Kommer ihåg hur darrig jag var när första pappren skulle in och jag tom skickade dom från en annan stad......Hur knäpp är man?

Men nu jäkla är jag arg idag!!!!!!
Min son ringde i helgen och mår så himla dåligt av sin pappas supande och all den oro som det ger. Han har mycket ångest och detta har gjort att han mår ännu sämre.
Min dotter har varit deppig 1 vecka nu och hon är vanligtvis stark och positiv. Känner sig långt borta i LA och kan inte resa hit.

Men sen han kom hem från LVM, nykter där såklart i 6 månader, så från första minuten har han varit stupfull. Handlade brännvin på väg hem från behandlingshemmet.
Så dessa 9 dagarna han varit hemma har han varit full alla dagarna och har forfarande brännvin kvar.

Så idag bestämde jag mig att om jag inte kan tänka på mig själv helt och hållet utan mesar omkring så här jag ansvar för att mina barn ska må bra och då måste jag ta tag i ett avslut.

Ska ringa advokaten och fråga vad jag måste göra nu plus skicka in pappret. Kommer att tänka på dig då Clara?

Självomhändertagande❤ det är bara upp på hästryggen igen för djävulsdansen är du för dig med. Du vet vad som är bra för dig och dina meditationer och skogen mår du väl av.
Du har kommit så långt med dig själv och det är bra att du säger ifrån att nu är det jag som gäller.

Kramar i massor ?Azalea

Behandling eller inte, här ingen aning om hur det funkar där men det har inte ramlat ner nån polett hos min man ivf.
Så idag ringde jag in en ny orosanmälan och hans pappa gjorde det också.
Vad som kommer att hända med det vet jag inte men känns ändå som vi lägger bort vårt ansvar till dem istället.
För han kommer att supa ihjäl sig och det kan vi inte stå bredvid och se på.