Ja jag får börja sluta dricka nu. Har druckit varje kväll i snart tre veckor. Hur tusan slutar man då? Vinet ger mig lyckokänslor som jag aldrig annars kan känna... Det är vinet som gör att jag blir lycklig? det räcker att jag dricker i tre timmar tills jag blir tillräckligt berusad sen går jag å lägger mig, samma visa varje kväll eller helger när det inte är semester..

DetGårBättre

Det är nog bara att bestämma sig. Sök inte lyckorus. Se om du kan hitta välmående på sikt. Kämpa på. Hoppa över en kväll No matter what och ser hur är det känns.

Även om det inte är så ”bara” förstås. Men det är enorm skillnad på att vilja sluta dricka och att verkligen bestämma sig för att göra det. Är du där? Det är en process som tar olika lång tid för alla. En del är redo direkt.

Kram ?

Du kommer stadigt att behöva mer och mer för samma ”lyckorus” samtidigt kommer du att totalt sett att må sämre och sämre hela tiden. På kort sikt kommer du att ha det tufft och sakna ruset men du kommer samtidigt att behöva det mindre och mindre. Ge dig fan på att sluta och sitt inte hemma och sakna det. Ut och gör något distraherande. Saknaden är störst hemma i soffan.
Kämpa på.

Tack för att ni svarar mig. Jag är där och vill sluta men man tappar tron på sig själv när man försökt Så många gånger å sen trillar man tillbaka för att man tycker man är duktig å hållt upp nån vecka.. jag har till och med druckit så mycket en kväll i våras att jag fick stanna hemma från jobbet. Hände också i höstas en gång.. Det är ofta jag går till jobbet å hoppas ingen ska känna lukten efter mina glas vin kvällen innan. För ca 7 år sen bestämde jag mig för att sluta röka, jag bara bestämde mig för att det var äckligt å det gick. Men spriten det är nåt helt annat ett jäkla gift. Men nu är jag här ska hälla ut min box med rött innan kvällen, å börja min första dag nykter..

Så enkelt är det faktiskt. Du har ett beslut - första glaset. Sen bestämmer drogen.

Har du väl druckit dig till ett beroende kan du inte dricka ”normalt” igen. Och det är tusen gånger lättare att låta bli helt än att försöka ”dricka lite”.

Alkohol är också äckligt. Och gör oss äckliga. Sök på intervention på youtube så ser du hur din framtid blir om du inte sätter stopp.

Kram ?

Om du klarat att sluta röka klarar du att sluta dricka. Nikotin är ju mer beroendeframkallande än alkohol. Jag tror att du behöver läsa på och liksom hjärntvätta dig själv till att tycka att även alkohol är äckligt. Boken Tänka klart av Annie Grace är bra för det, tycker jag. Finns en tråd med massa litteraturtips överst på Förändra sitt drickande. Och Iron Will skriver bra i sitt inlägg tycker jag - lyckan av alkohol blir mindre i samma takt som problemen och skadorna blir större. Och det kommer en ny glädje, när kroppen blir ren. Kan njuta på ett annat sätt nu av vind, träd, skog, blommor.
Ta hand om dig, och var glad och snäll mot dig själv för att att du tar tag i detta i tid!

Jag har klarat mitt första dygn utan vin. I går kväll låg jag och tittade på Youtube på interventioner det ska jag fortsätta med i kväll, allt för att inte vilja ta nåt vin... I dag blir det fiske med familjen ha en fin dag ?

Känner igen mig i de du skriver. Tappar ochså tron på mig själv är där just nu. Men försöker lyssna på vad andra säger till mig men svårt ibland när ångest mm tar över. Hoppas du får en skön fiskedag med god fångst :)

Ibland är det bra att ta till avskräckande metoder för att verkligen få upp ögonen. ”The wet house” är lite på samma avskräckande tema. Sök på ”alkohol och hjärnan” också så får du lära dig viktiga saker.

Kram ?

Vaknade precis går in på min tredje dag. Jag har krypningar i mina fötter när jag ska sova fruktansvärt obehagligt ? Hur länge tar det att rena sin kropp ? I går hällde jag ut min röda box . Fredag å jag har äntligen tro på mig själv att jag är på väg mot förändring utan äckel alkoholen :) Förra veckan drack jag 3 bib? jag har alltid minnesluckor om jag tog ett glas för mycket innan jag la mig. Men jag tycker också min hjärna har svårt att hänga med när jag är nykter snälla säg att det blir bättre?

Min hjärna är väldigt mycket piggare nu efter snart sju månader, men förändringar kom efter bara någon vecka. Stadig, hänger med i alla intriger i tv-serierna som jag knappast gjorde tidigare. Om jag inte somnade...
Jag har fått koll på saker, ordning med packning och handväska, räkningar (som jag alltid betalat men i något mått av röra)
Jag löser en del korsord, passar bra som hjärnträning. Och så ska jag göra nytt försök med pussel i höst. Men som sagt lovar jag att det blir bättre, snabbt. Också detta att faktiskt komma ihåg allt man sagt gör stor skillnad. Heja dig!

Tröttheten är helt normal. Din hjärna behöver lägga all kraft på att läka och rensa ut sista resterna av giftet. Vila på du och låt hjärnan jobba på med sitt!

Kram ?

Jag sov också 12 timmar inatt, heja oss vad vi återställer medan vi gör det. En dag i taget- verkligen- och inte blicka så långt framåt, heja dig!

Skulle aldrig vilja förstöra mina 7 nyktra dagar genom att ta ett glas i kväll. Jag känner hur min kropp å mitt sinne blir bättre. 7 dagar helt otroligt det har inte hänt sen kanske 2 år sen eller nåt sånt.. men jag vet ju också att rätt som det är så kommer tanken ä du har ju inga problem köp en flaska å njut?