NiZet

Kan återigen konstatera av de 7 poliser jag mött den senaste veckan var det bara en som jag uppfattade som mindre medmänsklig.
Idag pratade jag med en Polisman som verkligen gjorde allt för att kolla om min historia stämde och även om jag känner att jag inte behöver medlidande så känns det ändå så skönt med någon som valde att förstå.
Tack Polismannen.

NiZet

När vi hjälpspråk att städa blir det en MTB tur i skogen. Så lite skoj blir det även för barnen. Hmm jag kanske skulle skaffa hjälm.

NiZet

Tänk att det finns personer som kan få en att både bli ledsen, upprörd och nästan helt uppgiven. Känner att jag behöver ingen mer skit nu. Åkte och handlade nyss och ytterligare ett paket cigaretter. Hade detta hänt för en månad sen hade jag köpt ett 6 pack men jag är bestämd o står fast, inte nu o kanske aldrig mer.

NiZet

Så kan jag äntligen krypa ned i soffan med chips o ett glas mjölk. Ytterligare en dag har förflutit, med både gott och ont, ja som en helt vanlig vardag. Märklig känsla att ångesten i vissa stunder bara är borta till o med så att hjärnan har slutat att brinna.
God natt

Härligt, en ganska ”normal” dag, även med tanke på omständigheterna. Skönt du har normalitet runt omkring dig.

En dag i taget, två nu i helgen som du kanske kan få leva lite. I bästa fall utan allt för mycket fokus på trasslet.

NiZet

Ja, dag sju av resten av mitt liv.
Det som är så underligt är att det är som ”vanligt” barnen här och städar, lagar mat, handlar och kommer ut i skog o mark. Ändå är det inget som är normalt sen en vecka tillbaka, hur mycket kan man ångra något som borde vara oförlåtligt? Finns inga gränser känner jag, kan inte ens gråta då jag sista halvåret gjort slut på mina tårar gör det som var ett skönt äktenskap. Nu bara tomhet, skam o längtan efter en riktigt fin vän där det går att prata om det hemska mörka. Ja katastrofen som på nått vis slutade utan några skador förutom i mitt inre, men en dag i taget eller timmar. Ja sju dagar av pina ångest, det bästa är ändå att jag inte ens fundera på A, även om det hade varit så enkelt att kliva in i dimman och lulla på.

Även om det är oförlåtligt kanske det till slut kommer ut något gott, just nu har jag svårt att känna eller tro att det finns något bortom rättegången.

Nu blir det cykel till affären.

NiZet

Ja, även om jag gjort trevliga och för barnen roliga saker så känner jag gråten i halsen och ögonen överfyllda. Kommer aldrig att först varför.
Nu blir det film.

Du ska vara ledsen efter allt du varit med om. Det är det normala.

Livet som nykter innebär att man känner alla känslor mycket starkare. Ovant som fan i början, men samtidigt så berikande.

Den glädje jag känt idag på dotterns kalas har varit så stark att jag trodde att jag skulle spricka ett tag. Helt fantastisk känsla.

Inte bara ledsenhet och ilska blir starkare, även glädje.

Sätt på en sorglig film eller en låt som du förknippar med gammal förlorad kärlek så får du hjälp att gråta, lätta på trycket. Det känns så mycket bättre efteråt.

Kram ?

NiZet

Söndag och solen skiner, ska ta mig en skogspromenad med barnen o grilla om vi hittar någon bra grillplats. Ledsenheten sitter i liksom ångesten o tankar på hur obotligt korkad jag var för en vecka sedan. Socialen på onsdag och det är klart att det känns jobbigt att förklara hur jag kunde vara så tanklös, men ändå skönt när det är gjort.

Hoppas ni har en skön dag.

AmandaL

NiZet, det är precis det alkoholen gör med oss. Vi tar felaktiga beslut, beslut som man trodde man aldrig skulle fatta. Men så fort man börjat dricka glömmer man bort vad som är rätt och viktigt i livet. Antar att titeln på ditt inlägg ”dag 8” är antalet nyktra dagar, så stort grattis till att ha varit nykter i över en vecka. Den första veckan är jobbig då man så nyligen haft en jobbig eller pinsam fylla som gör sig påmind med ångest. Men ju fler nyktra dagar du får desto längre bort kommer den här fyllan och man börjar bli glad och lycklig igen. Jag tror på att du vill och kan. Njut av dagen tillsammans med barnen i skogen och grillning. Det nyktra livet är vackert ?

NiZet

Det som känns skönt att det går bra att vara utan A. Ja dagarna går och ”redan” nu en vecka sedan. Hmm, inte endast ett felaktigt beslut utan det dummaste jag kunnat göra. Oavsett hur det blir så hoppas jag att det känns bättre när all ovisshet är borta och jag slipper fundera på om, men eller kanske. Målar naturligtvis upp en bild av de värsta scenariona som finns och det spär också på ångesten och trycker tillbaka självkänslan. Lätta att bli dömd på en händelse när jag i hela mitt liv varit skötsam.

AmandaL

Nizet, det är en jätteviktig lärdom. För jag antar att du inte hade tagit det här beslutet om du varit nykter? Det du beskriver är en konsekvens av att du drack alkohol, och när man kommer till den insikten känns det plötsligt lättare att göra nånting åt det. Jag antar att du inte vill fortsätta med att göra ”det dummaste beslutet någonsin” igen, och det kommer du inte göra när du förblir nykter. Ta det som den viktigaste lärdomen i ditt liv hittills, och du har redan fattat ett livsavgörande beslut nu när du slutat dricka! Väldigt bra och starkt gjort, av med den hemska upplevelsen och börja leva mot vackrare och nyktra minnen ?

NiZet

Du har helt rätt, om jag varit nykter hade det inte varit något konstigt, skillnad på att känna dig nykter och inte förstå att det är helt galet och, ja en lärdom som svider in på bara märgen.
Nu får jag starta om och försöka höra allt så bra det går för mig och mina barn, antar att det är en lång process att läka och förlåta sig själv.
Återigen tack Amanda.

AmandaL

Det var det lilla nizet! Fortsätt att skriva och läsa här för att samla kraft och motivation. Jag tror på dig, ångesten blir mycket mindre i takt med att alkoholen försvinner ut ur ditt liv, det har jag fått uppleva, all min ångest är helt borta och då med jag av svår panikångest och oro förut. Heja det nyktra friska livet ???

NiZet

Inte är lika jobbig, vet inte hur lång tid det kommer att ta men kanske efter rättegången. Tar en dag i taget fram tills dess. Nu blir det att cykla och hämta pizza.

AmandaL

Förstår att en rättegång inte gör det så lätt för dig att slappna av ännu, men att dricka på den ångesten gör ingenting bättre iaf. Man måste börja någonstans att nysta upp ett stort garnnystan ? om vi börjar dra i alkoholtråden kan ångesten bli lite bättre iaf. Jag hoppas att det går bra för dig att njuta av dagen i skogen med barnen, man får ta en dag i taget när man börjar förändra, mycket av ångest, skuld och skam sitter i tanken. Jag hoppas du kunnat se det fina i den här dagen med grillning och barnens närhet ???

NiZet

Samtidigt som det gör så ont att se på dessa oskyldiga underbara barn o veta att jag gjort något så korkat, kärleken till dem vet nu inga gränser och jag vet inte hur många gånger jag säger att jag älskar dem.