NiZet

Sitter ute i solen en varm söndagkväll, tänker tillbaka på de stunder jag suttit själv. Idag med iskallt vatten o klar blick och tankarna håller på att renas från det onda och det som inte ska få plats mer.

Tills den dag jag träffar kvinnan med stort o varmt hjärta så ska jag fylla livet med kärlek till barnen istället. Att leva själv är jag kanske ganska usel på, behöver någon om utmanar både intellektuellt och ger kärlek tillbaka.

Hör hur barnen kivas då de spelar spel, men de är ganska gulliga ändå.

Jobb en vecka till, kanske blir det lättare kommande vecka, då förra veckan var ett enda stort töcken. Jobb hemifrån även nu, så att jag inte behöver förstärka min redan svåra ångest.

Sedan två semester veckor, vilka jag hade lovat barnen en mini semester med bil, får bli något annat istället.

Jag har läst igenom din tråd och säger välkommen hit och grattis till 8 dagar! Jag har aldrig kört medvetet onykter men har garanterat kört flera gånger när man trott att man hade 0 promille. Jag är numera otroligt tacksam för att det aldrig hände något då, och då menar jag inte att jag aldrig åkte dit, utan att man tex inte körde ihjäl någon annan, tex ett barn. Se det som positivt att du åkte dit. Nu har du chansen att bli kvitt alkoholen innan det hände något som kunde förstört ditt liv för all framtid. Böter och sånt är en skitsak i sammanhanget. Fokusera på nykterheten, resten fixar sig tids nog.

Bra kämpat!?

NiZet

Du har helt rätt i det du skriver, kanske därför min ångest är så fruktansvärd. Ja genom att tänka på allt som kunnat bli så mycket värre, Så visst är det skönt att det finns poliser som håller ordning och som du skriver hade jag inte blivit stoppat denna, den första gången så har det kanske kunnat bli en annan gång och då kunnat bli tiofalt eller tusenfalt värre.

Ja, det känns som jag inte kämpar mot A, utan mer kämpar med mitt samvete och själv förebråelse och det är bara hemskt.

Tack för ditt stöd.

NiZet

Skönt att sätta sig framför datorn en stund och kanske kunna fokusera på arbete istället för självförakt. Har gått ok i ett par timmar nu, en kaffe i solen ska bli skönt. Sov hyggligt inatt men känner mig oerhört trött o sliten, men det är bara att kämpa på, tankar kommer o går, försöker att mota dem, ibland går det o ibland inte.

Ta bara en enda dag i taget, en timme ibland om det är nödvändigt. Sakta men säkert tar du dig igenom ångesten och tröttheten. Den senare är helt naturlig eftersom hjärnan behöver läka.

Bra att du kan distrahera hjärnan med lite jobb också ?

Bra kämpat!

Kram ?

NiZet

Vissa stunder på dagen känns precis som vanligt då tankarna för en stund inte gör sig påminda, så befriande och skönt. Tyvärr går mycket av tiden åt att älta det jag gjort. Det är svårt att förlåta sig själv och jag har svårt att se att jag kommer att göra det. Kaffet i solen var mysigt. Nu mera jobb sedan frukost till barnen.

NiZet

Vaknade tröttare än vanligt, en snabb städning av hemmet och en cykeltur till affären. En kaffe ute i solen och ångesten är kvar men en del av den har förvandlats till ilska. Känner att jag måste reda ut detta och bli en än bättre pappa till mina barn. Nu är det bara att svara på några Mail och ringa några samtal, sedan har ytterligare en dag förlupit.

En sak som jag har gjort mitt liv så mycket bättre nu är att jag inte lägger någon energi på att vara arg på saker som inte går att påverka. Tex saker som man gjort förr. Gjort är gjort och går inte att få ogjort. ? Bara att släppa. Eller om man råkar ha sönder något som inte går att laga. Inget att hetsa upp sig över.

Kan man däremot göra något åt saken så kan det vara bra att vara ilsken, fast inte göra något förhastat. Utan lugnt och sansat tänka ut en lösning. Då fixar det sig på ett bra sätt och man blir nöjd.

Förstår att det är svårt att tänka så nu, men det kan vara värt att prova.

Ha det bra!

NiZet

Min ilska avspeglar inte ätt jag är arg på annat än mig själv, alltså hur kunde jag vara så korkad,

NiZet

Vaknade och kände mig lite piggare, dock inte på topp. Hmm funderade igår på hur lång tid det tar för energin att komma tillbaka och även om ångesten finns där så har jag ändå mer energi. Har gjort det sista klart på jobbet och har nu två veckor ledigt. Fick igår papper från transportstyrelsen, körkortet indraget 2 år, kommer att ansöka om alkolås och hoppas det går bra.
Ha en bra helg alla som kämpar på.

Den värsta perioden vad det gäller nykterheten har du bakom dig, och energin kommer att visa sig snart. Plötsligt är du igång och städar vinden eller förråden ?

Kan du få tillbaka körkortet tidigare om du installerar alkolås? Är det katastrof för dig att vara utan?

Usch vad ovant det skulle vara utan bil och körkort för mig. Ingen katastrof, jag hade anpassat mig, men otroligt ovant efter drygt 30 år som bilkörare.

Kram ?

NiZet

Tack andrahalvlek,

Om jag får godkännande av alkolås så kanske jag kan ha ett nytt körkort med villkoret alkolås under två år och skulle kunna få det i slutet på september. Ja, jag är beroende av bil då barnen har aktiviteter och matcher som de behöver skjuts till, så att vara utan körkort i två år skulle hindra mig som vårdnadshavare att se till att barnen får det de behöver för att må bra.

Jag hoppas att energin snart är tillbaka på en högre nivå än nu så att jag kan ta tag i allt som behöver fixas med huset.

Bra du fått ”domen” så du kan ”ta nästa steg”. Måste iofs vara rätt jobbigt bli av med körkortet; men väldigt bra det finns möjlighet ansöka om alkolås. Jag gör som andrahalvlek och håller tummarna för det!

Att du inte har jättemycket energi än, är nog inte konstigt , det måste ju tärt extremt mycket på krafterna att tänka, grubbla och slå på sig själv för det som hände.

Energin och glädjen kommer nog ska du se.

Grattis till två veckor ! ☕️ Fira det med gott kaffe! ?

NiZet

Tack Andra och Villju.

14 dagar går fort och så som det känns nu är tankarna på A endast ett blekt spår från tidigare. Om jag blir beviljad alkolås så kommer jag att ha en nykter period på 1 eller 2 år och kommer inte att ta risken att sabba det, bil är viktigt för mig o barnen.
Idag har jag klippt gräs, rensat hängrännor och cyklat 1 mil. Härligt väder dessutom. Kämpar på med låg energi och till kvällen blir det grillat till barnen.

Trevlig lördag till er som kämpar.

NiZet

Ytterligare dagar har passerat och energin kommer så sakta tillbaka, var på soc i veckan och fick återkoppling idag och de väljer att starta en utredning. ”Jobbigt” men har inget att dölja och sköter jobb och barn. Hade det som hände inte hänt och jag känns denna oro så hade det förmodligen blivit vin redan nu en härlig fredag em, men jag fortsätter att vara utan A och det känns bra. Kändes lite konstigt med soc att när jag var där då skulle det inte bli någon utredning och så denna kovändning, för att jag berättade att jag inte kände mig berusad och blåste över en promille och deras oro är att jag är beroende, klart att toleransen ändras då jag drack i princip varje dag i veckan innan och före det folköl på helgerna.
Ja så jag fortsätter med en dag i taget.

NiZet

Tack för era kommentarer, klart att det känns jobbigt med utredning, frågade också om det finns samtalsstöd att få och det skulle jag kunna ansöka om.

Finns ingen annan väg än att vara nykter under en mycket lång period framöver, har mycket att bearbeta sedan skilsmässan och det blir förmodligen mycket bättre av att vara nykter än att fly in i en dimma som för mig blev okontrollerbar under en kort tid.

Nu blir det grillat till mig o barnen och ett stort glas isvatten, har cyklat 2 mil idag vilket känns skönt.

Ha en trevlig kväll.

NiZet

Sommar värme och MTB i skogen kändes bra, vaknade dock kraftlös efter en orolig natt med massor av sjuka drömmar. Har googlat massor idag gällande nyttig mat, kommer inte bara upphöra med A utan också äta sundare. Efter att ha läst mycket idag så förstår jag också mer om vad jag inte ska äta och vad som gör att jag på sikt ska må bättre.

Klart att jag grubblar en del på utredningen och tingsrätten, inget jag kan göra något åt, bara att hålla tummarna att inte mina värsta scenarion besannas. Har i vart fall slutat googla på straff, där inget fall egentligen är det andra likt.

Ha en skön lördagkväll.