Ajo

Hej! Jag är inne på tredje dagen utan alkohol efter att ha druckit ca 2 år med högst en eller två dagars intervall.
Jag bara bestämde mig för att om jag inte slutar nu så kommer jag inte bli frisk nånsin. Är 27 år och redan helt neralkoholiserad. Känns som om hjärnan är bedövad. Har liksom inte full kontakt med det som sker omkring mig.

Till saken hör att ingen i min närhet vet hur illa det är och jag känner mig inte redo att berätta så jag måste "avgifta" mig själv och är inne på tredje dagen nu. Första dagen var pina, andra dagen sov jag mig igenom och nu har jag lindriga abstinensbesvär som skakningar, ångest och kallsvettningar. Därför vill jag inte gå ut. Vill undvika att stöta på någon jag känner i det här tillståndet. Jag försöker tänka hälsosamt och kör korta yogapass, äter nyttigt och tittar på dokumentärer om missbruk så att jag inte ska börja komma in i fel tankebanor igen.
Har lyckats ta en kall dusch och städat och bytt lakan.
Jag räknar med att vara instängd ett par dagar till och behöver tips på saker jag kan göra. Sånt som är meditativt, typ som att vika tvätt eller sortera tuschpennor. Sånt jag kan göra med händerna.
Ni får gärna tipsa om mat som kan vara bra (vegetarisk) Alkoholen har förmodligen tillfört förändringar i mina värden.
Jag har sagt till mina kompisar att jag är sjuk och att de inte kan komma hit men vet inte hur lång tid detta kan ta. Känns som att det bara blir värre.

AmandaL

Hej ajo och välkommen hit! Så bra att du tagit ett livsavgörande beslut för dig själv om att nu bli nykter, äntligen får du kontroll över ditt eget liv igen. Mycket bra och starkt att ha bestämt dig ?? Jag har själv också varit alkoholmissbrukare och är idag 53 dagar nykter. Det är en enorm befrielse ??? jag tycker att du ska fortsätta att läsa här, skriva av dig när du behöver det och motivera dig själv till att fortsätta hålla dig nykter, det hjälpte mig väldigt mycket i början. Att ha det här forumet och kunna få inspiration och göra annat ? det är jättebra att du yogar och äter hälsosam mat. Det är viktigt att man tar hand om sig. Början är svår och jobbig, håll ut så kommer livet komma tillbaka till dig i takt med att du får fler nyktra dagar. Det har jag fått upplev ?

Hej
Om du bara skall vara inomhus under första perioden....
Går det få frisk luft i lägenheten/huset? Sitta lite på balkongen/öppna fönsterna ibland?

Se om du kan hitta någon bra podcast eller ljudbok att lyssna på?

Tillåt dig sova ordentligt när du är trött. Kanske helt okay vrida runt dygnet några varv.

Det finns massa möjligheter till att träna o svettas hemma, jag är ingen expert men det går ju hitta olika nivåer av det på youtube ganska lätt.

Sen, vika tvätt o sånt... det är nog inte att underskatta att lyssna på bra musik och grovstäda hela hemmet. Rum för rum, eller hörn för hörn.

Duscha, byta kläder så du känner dig fräsch. Också bra för humöret.

Lycka till nu de kommande dagarna ?

Städa noga och på ställen du inte städat på så ofta tidigare. Som sagt ovan. Organisera lådor och skåp och kasta skit. Hårt jobb distraherar bra.
Måla eller tapetsera om kan nog funka också om du inte förknippar det med rödvin.

Köp ett TV-spel om du inte redan har. Eller hitta nån site med javaspel. Lite mer aktivitet än film och tiden bara rinner iväg.

Skaffa en byggsats av något slag, elektronik, pussel, plast och ge dig fan på att få ihop den/det.

Skriv en bok/novell. Går rätt fort att trassla in sig i och tiden rinner iväg igen. Inte så viktigt att ha något perfekt att skriva om. Ta något vardagligt och mata på med ord.

Varva med hemmaträning. Förutsatt att du bara vill vara hemma, annars ut och gå eller spring, helst i skog eller lantmiljö.

Det är väl vad jag kommer på i en lägenhet.