Vi är en liten klubb vi som tycker att kaffet numera är godare än dyraste årgångsvinet (om det nu är gott...?) Har druckit några koppar i mitt liv men de nyktra är något nytt.
Jag kan redan tidigt på kvällen bara längta längta efter morgonen och mitt kaffe. Sån vardagslyx!

Ja, dagens första kaffe är väldigt god ?

Igår hade jag en riktigt slappardag, så skönt att inte göra något ibland! Idag står svampplockning på agendan.

Passade igår på att läsa lite om alkoholromantik eftersom jag märkte att ? gärna ville romantisera. Tycker det blivit väldigt vanligt att förknippa lycka, ledighet och avslappning med alkohol, nästan som det inte går att bli avslappnad utan. Jag ser det nog mer sen jag slutade dricka men jag har uppmärksammat det tidigare med.

När blev man så insnöad på alkohol? Jag inser att jag måste omprogrammera mig att hitta andra saker att förknippa med ledighet och avslappning. Kanske skulle köpa klippkort på massage!

Ha en riktigt bra dag ❤️

Har märkt att jag på sista tiden, tre senaste dagarna, har behövt kämpa med ”en dag i taget ”.

Började nästan omärkligt med planering av en resa som jag ska göra. All planering, rolig som tråkig, verkar som någon slags utlösning av depressiva tankar hos mig. Huvudet blir liksom fullt och jag börjar slarva med mig själv och blir på allmänt sämre humör. Det är också PMS-tider vilket har varit de perioder jag brukar dricka mest tvångsmässigt, kanske är PMS det som fått bägaren att rinna över många gånger då mitt humör blir hetsigare. Detta är farligt!

Tänkte prova strategin med långa promenader dessa dagar för att se om jag kan förekomma ? attacker nu när jag är som svagast.

Ha en fin dag och sköt om er ❤️

Grattis till 2 veckor! Just långa promenader var min räddning i början. Man får frisk luft, lite motion, tiden rullar på och man har en massa saker att titta på som gör att man släpper tankarna på alkohol. Man rensar tankarna på ett bra sätt.

Bra kämpat! ?

Det är en säkerhetslina om någon, för att ta sig förbi branta partier.
Att väldigt konkret tänka/lova sig, varje morgon att idag är jag nykter. Har betytt mycket för mig.
Kommer suget går det att tänka; nej jag dricker inte idag. men imorgon har jag inte lovat något om.
Nästa morgon är det enkelt med nytt nyktert löfte. Lycka till!

Blev både promenad och svampplockning igår. Så härligt!

Även första riktiga utmaningen kom. En vän, som jag inte berättat för, kom och hälsade på. Vännen tog med en box vin. Vi brukar inte dricka vin i hop så blev lite ställd. Det gick dock väldigt bra, sa att jag äter medicin så jag ska inte dricka något.

Har sovit riktigt uselt i natt, kompisen snarkar fruktansvärt efter glasen han drack. Inte konstigt att man sovit så illa alla dessa år, sömnen blir ju totalt sabbad av alkohol. Trots dålig sömn är jag jäkligt glad att det inte är jag som kommer vakna med baksmälla ?

Ha en riktigt fin dag ❤️

Fan vad grymt duktig du är! Att finna sig i stunden och dra en vit lögn klarar inte alla av. Men du fixade det!

Kram ?

Tack andrahalvlek! Jo jag kände mig stolt och fast besluten. Fick en äckelkänsla, tyckte det luktade T-röd, så igår fanns inte tillstymmelse till sug.

Stolt alltså.
Alla tillfällen ska tas till vara och du har verkligen all anledning.
Stolt-stunderna bygger en bra botten som blir allt stadigare att stå på. Heja dig!

Tack se klart för peppning ?

Vaknade utvilad efter en natt utan att ha lyssnat på snarkningar, ljuvligt!

Strax frukost och sen får jag se vad dagen bjuder på.

Ha en riktigt fin dag allesammans ❤️

Känns väldigt bra, sover gott och är psykiskt stabil. Största effekten märker jag är att det är härligt att ta hand om sig själv igen. Igår blev det långpromenad, fotbad och tända ljus. Skönt att kunna njuta av sånt!

Noterar att du och Kallekandricka är på samma ”dag”, bra att hitta närstående i tid- då har man liknande erfarenheter och kan peppa varandra. Mycket bra saker kommer av att veta hur nån annan har det! Kram ?

Fan vad vissa människor slukar ens energi! Den man jag träffar ibland är sån, att hans humör avgör hela stämningen. Igår blev jag förbannad på hans självupptagna och surmulna attityd och avbröt eftermiddagen rätt tidigt. Sen sov jag flera timmar.

Jag tycker att jag börjar värna om mig själv mer på detta sätt också, inte vara någon soptunna för andras skit. Jag har helt enkelt vare dig lust eller ork att curla nån karl till bättre humör längre.

Alla dessa människor med instabilt humör skulle vara helt lost om inte andra omkring dem balanserade på en knivsegg för deras skull.

Och den relationen tar mer energi än den ger för den som utför balansakten.

Du gör helt rätt som fredar dig själv och dina behov. Du har inget som helst ansvar för hans humör, eller någon annans.

Delvis dina barns dock, men det handlar ju mer om att lära dem hantera motgångar och sitt dåliga humör. Barn som inte fått lära sig att bli bättre förlorare i spel tex får det tufft som vuxna.

Kram ?

Har haft en riktigt bra dag och varit på AA-möte. Tycker det känns väldigt bra att gå dit och mår väldigt gott efter. Känner mig liksom ren på insidan.

Nu blir det lite ljudbok innan sängen.

Tack andrahalvlek. Ja, det kräver så mycket energi att balansera. Får allergiska reaktioner av den där mentaliteten. Det är precis som om vissa människor tycker om att må lite dåligt så man ska tycka synd om dom och mesa runt. Usch!

God natt allesammans ❤️

God morgon!

Känns bra det här! Mår bara bättre och bättre, framförallt psykiskt. Så dumt ändå att söka tillfällig lycka i flaskan, men allt det gör är att sabba alla andra dagar. Så här stabil som jag är nu har jag inte varit på 10 år.

Jag läste någonstans att tjejer får sug på kolhydrater och ofta alkohol vid ägglossning eftersom serotoninnivåerna är som lägst då, ffa om man har pmds. Det stämmer till 100 % på mig, det är oftast då som jag supit ordentligt och mått sämst. Framöver får det räcka med choklad!

Ha en skön dag❤️

Är på semester, känns fantastiskt att vara nykter. Inga problem att åka iväg och uppleva saker, jag kan ju köra! slipper sitta i stugan hela semestern och får ut bra mycket mer av resan.