Som jag skrev tidigare så har sommaren inte vart nå bra för mig, jag har vid 5tillfällen vart så full att jag inte minns vad som gjort dagen innan, jag vill verkligen bli av med detta!!

Mår piss forfarande, krökat/festat stenhård Tors-lördag

Jag vet om jag inte skärper mig så kommer jag förlora allt!
Jag har igår pratat med min familj om mina problem om dom visste redan om det, tycker det är bra att jag kommit till insikt

Nu har du lyckats med dag 2. Bra jobbat! Snart blir det dag 3. Det är så lätt att fokusera på vad vi misslyckas med, men försök ha fokus på att du lyckas. Hjärnan går lätt i gamla hjulspår, acceptera att det tar tid att skapa nya men du kommer att komma dit! ?

Jag ska denna igång iaf inte tro att jag kan klara det själv, hjälp ska sökas så fort jag kommer hem, och tack ska verkligen försöka att fokusera på att lyckas

AmandaL

grattis till din andra dag som nykter, så härligt att du har bestämt dig och kommit till den instinkten om att alkoholen måste bort ?? Jättebra jobbat, heja dig, dagarna rullar snabbt på och du kommer märka alla positiva fina effekter av att vara nykter snart ?

Hej! Jag har nu genomlidit dag 2! Haft jättebra samtal med min sambo om vägen framåt, nu känns det liiite ljusare (jag har fortfarande svår bakisångest/kallsvettas/magproblem)
Fick även en tid för vård, hoppas det kommer hjälpa! Dock fanns ingen tid förrän slutet av månaden, har ni nått tips på nått som underlättar fram tills dess? Självklart ska jag ej dricka fram till dess, tänkte testa typ et AAmöte?

Jag vet oxå att om en månad kommer jag nog romantisera denna tiden och tycka ”nej det var väl inte så farligt etc. Etc” och som sagt händer det igen så lämnar hon mig. Nu är det ju inte för hennes skull jag vill bli nykter utan min egenskull och vår relation..

AmandaL

Så bra att du har kommit på att du i första hand gör det här för din skull och sen kommer det leda till positiva effekter för dig och din sambo ??? abstinensen lägger sig med tiden, den är värst i början men håll ut, den lägger sig och helt plötsligt vaknar du varje dag med nya finare nyktra erfarenheter och alla positiva effekter känns överväldigande glädjande. Håll ut. Min första vecka var värst, och efter tre veckor var allt jag känt tidigare som ångest och annat helt borta ?

Hej
Har inte testat AA-möte men många säger att det är väldigt bra, så jag skulle gärna testa.
Jag kan inte riktigt din historik men för mig har det funkat med fullt fokus på en dag i taget.
Dvs att nu tänka på hur det ska bli om en månad är kanske att lägga tankekraften där den inte gör så mkt nytta... Jag inser ju lägre tiden går att det här är ett svårt, spännande och livsomvälvande projekt. Det är mer än att inte ta ett glas. Det är liksom att vända och vrida på hela livet.
Så min erfarenhet (som kanske inte alls funkar för dig) är att hushålla med kraft och motivation. En dag räcker gott och väl, att orka igenom i början.
Jag har försökt vara väldigt mycket här och nu. Liksom blicken i marken vissa dagar- sen kan man se mot horisonten andra dagar!
Önskar dig all kraft och styrka ?

Helt rätt, tänker en dag i taget! Och jag har full förståelse att det är svårare än att bara ”sluta dricka”
Min historik är egentligen att jag har en tendens att inte kunna säga stopp, jag dricker bara när jag är ledig så det har aldrig varit problem med jobb etc.

En vanlig vecka dricker jag kanske en flaska vin över fre-lördag sen inget mer, men sen kan det komma en vecka när jag inte kan säga stopp, utan bara vill ha mer mer mer. Säg att det kanske är var 4e, 5e vecka. Det som då sker är att jag super tills jag däckar, det kan vara i sällskap eller själv, sen ligger jag utslagen hela helgen med ångest etc, men ändå mår jag tillräckligt bra för att jobba på måndagen. Det är suget jag vill få bort, men vet såklart oxå att jag ej klarar av att bara ”dricka lite” (risken finns alltid att det ballar ur)

AmandaL

Majkenlarry, suget ger också med sig i takt med att du får fler nyktra dagar, sug
är en känsla som alltid går över! Du går aldrig runt och har sug 24/7 i all framtid. Suget når sin kulmen och planar sedan ut igen. Det går att övervinna suget. Precis som när du är glad, ledsen, har ångest eller känner dig lycklig så kommer känslan, stannar en stund för att sen försvinna, det kan hjälpa att veta detta när suget sätter in, det går över, det går över, det går över ?

Idag börjar jag må lite bättre, men forfarande så pass dålig att jag inte lämnat soffan, det går lixom i perioder, kan må bra i 5min, sen tar energin slut o jag mår kass igen, börjar svettas, sen fryser jag sen går det runt i cirklar

Jag vet att det går över, jag vet oxå precis som ni säger att det är jobbigast i början, ville bara skriva av mig här igen och tackar för all pepp!! Hoppas ni har en fin dag :)

Jag har sovit typ 12h igen, gick precis upp, känner mig återigen lite bättre, aptiten börjar komma tillbaka osv, men är fortfarande väldigt orolig i magen, det är det jobbigaste just nu

Igår kväll blev super bra! Fick orken tillbaka och röjde i lägenheten innan vi stack ut o åt middag, blev en milkshake o dricka :) sen lite filmmys hemma! Känns riktigt bra idag!! Men ”never forget” gäller såklart! Hoppas ni har en bra dag!

Jag vet att jag skriver ofta, men men :)
Idag har jag mått normalt heeela dagen, aptit o energi är tillbaka! Dock är väl det enda ansträngande jag gjort är att handlat och lagat mat. (jag brukar träna 6dagar i veckan) men imorn ska även fysiken få sitt känner jag, så går vi in i ny månad med grym känsla! EN DAG I TAGET!! det är förövrigt att skitsvårt att tänka så, då mitt liv kretsar mycket kring träning och långsiktiga mål....men men olika saker såklart och jag vet att om jag håller mig nykter så kommer träningen osv bli ännu bättre och kvalitativ

God natt!

Nykterheten måste prioriteras på första, andra och tredje plats. Därefter kommer allt annat. Man blir trött, slö och ofta hungrig den första tiden.
Bra jobbat!

Absolut Charlie70! Tack för pepp alla!!
Första helgen nu! Min sambo jobbar natt hela helgen, så är ett grymt första test! (Finns ju massor med möjlighet att smygsupa) Jag har tänkt o lösa det med ett låååång löpning ikväll, så jag har högt endorfinvärde när jag senare på kvällen, samt att hälsa på syskonbarnen under morgondagen, känns som en bra plan?? Hoppas ni alla får en bra helg!