Hittar inte mina gamla trådar, blir en ny.. Ser att jag varit medlem här i drygt sex månader. För sex månader sen tänkte jag att jag måste sluta dricka, sluta låta a styra mitt liv. Det har gått sådär... Vita perioder har blandats med perioder av alkohol varje dag, både bland vänner och smygdrickande hemma. Jag är rädd, rädd för att jag inte ska klara att släppa taget om a, min enda vän som alltid ”finns för mig”. Finns där för att ta bort ångest och oro, hjälpa mig att känna mig glad för en stund, tysta mina destruktiva tankar och hjälpa mig att sova. Jag är rädd för vad jag ska göra av alla känslor ich tankar om jag inte får hjälp av a. Samtidigt vet jag att jag är ute på en farlig väg.

Nu ber jag om lite hjälp och pepp från er på forumet. Ingen irl vet om mitt beroendeproblem och kan därför inte hitta någon hjälp i verkliga livet.

Har läst mycket här och blir så inspirerad av Amanda, Mary Poppins, Mirabelle, Emma79, Jojo (som började försöka samtidigt som jag och hållit sin nykterhet.. wow..) och många andra... Kan ni så borde ju jag kunna? Eller? Jag måste iaf försöka för jag är så trött, så otroligt trött på allt (ffa mig själv), sliten, ledsen och allmänt livstrött. Hoppas att nykterhet kan hjälpa mot några av de känslorna.

Kram till alla er som kämpar där ute!

....jobb, barn, socialt umgänge, fix hemma... Jag ska inte göra någonting alls... förutom att hålla alkoholen borta från mitt liv. Nu har jag har sju dagar för att bara fokusera på det som får mig att må bra.... innan jag ska göra en operation (som förhoppningsvis får mig att må ännu bättre... har inget med a att göra) Jag vet att jag kan! Saknar redan barnen,men vet att det här är nödvändigt för att bli en bättre mamma på sikt.

Tack för att ni finns där ute ;)

Att bli nykter är bannemej ett heltidsjobb i början. Jag tror stenhårt på faktametoden. Fakta, fakta, fakta - riktigt nöta in i skallen hur alkoholen påverkar våra kroppar negativt.

Jag tog mig snabbt från ”jag får inte dricka” till ”jag vill inte dricka”, och då gick den nyktra resan mycket lättare.

Kram ?

Så bra att du tar hand om dig och sätterdig själv i "förarsätet" nu. Ta hand om dig och vila, men du kanske ska berätta fär någon du litar på så att du har en support. Du skriver att du är så ensam med din hemlighet och det gör det så mycket svårare. Har du en vän/syskon att få stöd från och som du kan ringa till? Eller så kan du ringa till AA. De har en supportlinje eller så kan du ringa hit till alkoholhjälpen och få samtalsstöd.

Jag pratar med mina syskon och min vuxna dotter ibland, men mest med min man. Det gör att jag slipper vara så ensam och vi gör numera saker tillsamman utan alkohol.

Stor kram och heja fina du!

Har inte fått mycket gjort om man tänker att jag haft en hel dag utan ett enda måste. Jag har simmat, gymmat, träffat en vän och ätit lunch, läst Andrahalvleks tråd här på forumet. Där finns det mycket klokt!!

Lägenheten är en enda röra och mitt hjärta är krossat, men jag får vara nöjd med att jag avstod vinet idag.

Kram till er alla!

Simmat, gymmat, lunchat är ju faktiskt en hel del tycker jag. Bra att du sysselsätter dig med fysiska aktiviteter.

Och läser du min tråd så har du några timmars sysselsättning ?

Kram ?

AmandaL

Va,? Det känns ju som att du har fått massor gjort! Simmar, gymmar och träffat jag en kompis för lunch känner jag verkligen att jag gjort hur mycket som helst ? vad har du för krav på dig själv för att känna att du har gjort saker på en dag? Om jag inte fick räkna allt det där till att ha gjort någonting en dag skulle jag aldrig ha gjort någonting alls någonsin på ett helt år ??? Jag tycker du gjort massor ?

För bara tre månader sen var jag inne i ett flow med min träning, kände mig superstark, jag hade ett intressant jobb på väg mot toppen av min karriär, jag planerade sommaren med barnen och jag hade min kärlek, en relation jag trodde skulle vara livslång. Idag är allt borta... jobbet, kärleken.. Barnen fick jag skicka till deras pappa en vecka för att jag inte orkar fixa med dem när jag har konstant ont. Träningen är ett minne blott. Ja, förutom att jag simmar och gör lugna gymövningar (tänk att jag längtar efter burpees... då har det gått långt..). Jag har blivit av med ett antal tjejkompisar också (inte på grund av alkohol) utan att riktigt förstå varför, en konflikt som jag inte kunde påverka.

Jag är så ledsen och vet inte hur man står ut med det utan alkohol? Antingen för att döva hemma eller som berusning tillsammans med vänner. Det känns som om hela jag går sönder... Och vad som är nästan är lika jobbigt att tänka på att för tre månader sen när jag hade allt det där så var jag ändå inte helt nöjd! Tänk om jag bara fick backa bandet.. om så bara för en liten stund. Åh, vad jag skulle vara tacksam! Jag skulle säga till min kärlek hur jag kände för honom (hann aldrig göra det), gå på ett träningspass och njuta av att kunna göra burpees, ta mig tid för att göra sådant med barnen jag ofta skjuter på, försöka lösa konflikten, vara glad för mitt jobb (istället för att klaga på att det var stressigt). Ja, tänk om... tänk om jag bara fick låna en dag från den tiden.

Ha tillit för din inneboende styrka, du kommer igen. Jag lovar. Det viktigaste just nu är att inte dricka, och sen får du börja etablera en god vana i taget.

Kram ?

tack för uppmuntran!! Det betyder mycket.. En dag utan måsten (dvs barn, jobb, inbokade aktiviteter) ska innehålla garderobsstäd, tvätt, sortering av papper, läsa en bok, laga mat samt ovan nämnda aktiviteter för att jag ska vara nöjd... haha...

Hoppas du får en fin dag! ?

Tack för pepp... Är på ditt inlägg #726 nu (OMG vad många timmar det tar att läsa din tråd :):)). Det handlar lite om att du tar plats. Heja dig! Tänker att 1) i din egen tråd kan du skriva hur långt och "svamligt" som helst (även om jag hittills inte sett ett sådant inlägg ;)) 2) det du skriver i andra trådar uppskattas alltid (det är ju ett tecken på engagemang) 3) känner du någon man som någonsin har reflekterat över att han tar för mycket plats??

Jag håller på med nätdejting idag... och funderar på att göra som du och bara lägga ner. Vad är det som får folk att ljuga om sin ålder och lägga upp flera år gamla bilder? Respektlöst tycker jag ;)

Kram på dig! ??(Nu ska jag återgå till #727)

Att dämpa eller förhöja känslor med alkohol har blivit en vana, ett (flera) glas vin för att unna sig något är ett invant beteende. Och hur ska jag göra nu? Hur gjorde jag alla år jag inte drack alkohol (om det "vuxna" livet börjar vid 14 så har jag ca 10 alkoholfria vuxna år)? Jag ser många som dricker något annat alkoholfritt och äter chips/ostbågar eller godis.. eller någon extra lyxig mat. För mig innebär ett liv utan vin också ett liv utan något annat onyttigt. Jag kan liksom inte tillåta mig att äta onyttigt utan att döva hjärnan med alkohol. Men, det måste ju finnas något man kan ta till? Det ska jag fundera på idag...

Förstår att det tar många timmar att läsa 1417 inlägg ? Det är ju inte korta inlägg heller precis.

Nä, jag har nog aldrig hört talas om en man som uttrycker att han kanske tar för mycket plats ? Finns dom? Självklart. Jag pratar för mycket för att höra dem bara ?

Ärlighet är inte ett signum på dejtingsajter. Men ärlighet och genuin omtanke är väldigt synonymt med det här forumet ❤️

Kram ?

Jag unnar mig fina/sköna/bra kläder, (när jag nu ska ha dem..på landet varnar jag kjol och t-shirt med mysbrallor och huvtröjor. Men det finns väl ett kontorsliv efter detta.
Jag unnar mig torskrygg och spetskål, godaste färskpotatisen, hallon och persikor. Goda ostar och gott bröd på helgen.
Trodde mat- som jag älskar- skulle förlora i värde men det har blivit tvärtom.
Men ofta, ofta känns det som ett enda stort unn att vara nykter, det har kommit med tiden. Att detta ”unnande” är en konstig grej när livet som det är, är ett unn i sig.
Bara lite tid går så Upptäcker man det mer och mer. godnatt Jasmine!?

Åh, vad det lät gott med torskrygg, hallon och allt annat! Det är sådant man kan lägga pengarna på istället för alkohol ;).

Och fina kläder... jag unnade mig faktiskt fina underkläder för ett tag sen (men det var utan nykterhet...)..

Kram till dig ❤ och hoppas du får en fin dag! Där jag bor skiner solen idag- hoppas det är så hos dig också!

Ps. Läser Andrahalvleks tråd nu... har din på tur efter det..

Och hunnit med en skön promenad, apropå unna sig ?
Du kan kan nog skumma min tråd med ett par dåliga glasögon pga inte många konkreta saker att ta till sig. För mig har denna resa varit att skruva huvudet/behov lite lite i taget tills jag så småningom insett att detta är det enskilt bästa jag kan göra för att må bra. Och leva länge!
Allt detta rationella som vi alla vet så väl. Men som ändå måste liksom jäsa och bakas i kropp och hjärna för att bli en Integrerad del av ”mig”.
Ha en fin dag tillbaka! ?

Härligt med promenad! Jag har gjort rehab övningar på gymmet, långa promenader funkar inte med min skada tyvärr. Jag har lite kvar i Andrahalvleks tråd..sen ska jag skumma din.. eller kanske läsa varrje ord med odelad uppmärksamhet ?❤

Är bjuden till två olika vänner, men vet inte om jag kan besöka dem och klara att tacka nej till alkohol. Vi brukar alltid ta något glas vin tillsammans (de dricker väldigt måttligt, "normalt") och så här i början tänker jag att det är svårt att stå ut emd en sådan situation.

Samtidigt.... sitta ensam hemma är jag trött på. Behöver fundera på det här... ?