Hej, har varit medlem här i många år vilket bekräftar att jag har haft problem med alkoholen i många år.
För mig har det varit en tröst att besöka denna sida o känna att man inte är ensam om att kämpa mot alkoholdjävulen.
För ca 5 år sedan separerade jag mig från min sons pappa. Jag hittade min kärlek men har ändå känt ångest över att ha sårat min son när jag lämnade hans pappa. Dessutom så fick jag uppleva att det inte är så lätt att bygga en familj av två trasiga familjer.
För två år sedan var jag långt nere i botten o bokade tid hos läkare. Jag fick sertralin mot ångest. Jag berättade inte för läkare att jag hade haft alkoholen som självmedicin i många år.
Sertralin hjälpte en del. Jag kände att jag blev gladare o var inte så stressad o orolig hela tiden o grät mycket mindre. Men alkoholdjävulen satt kvar på min axel. Och att kombinera Sertralin och vin är det inte bästa heller, har jag hört/googlat.
Det är skrämmande att ha minnesluckor och däcka men ändå så fortsätter jag att dricka.
I förra veckan hade jag läkarbesök och då tog jag upp mitt problem med drickande. Jag fick Naltrexone för att kunna dricka mindre.
Under helgen tog jag tabletten på morgonen och kände mig yr o konstig, svag i benen under dagen. Igår tog jag tabletten på eftermiddag o då klarade jag utan att dricka. Men idag gick det ändå inte. Tog medicinen tidigare idag men alkoholdjävulen hann besegra ändå.
Är det någon här som har erfarenhet av dessa mediciner? Hur lång tid tar det innan Naltrexone hjälper? När tar ni tabletten, på morgonen/dagen/kvällen?
Kan man ta den vid behov eller måste man ta den regelbundet?
Hoppas att någon sitter i samma båt o kan dela med sig av sina erfarenheter. Tack på förhand!

Ellan

Hej,
Det finns hjälp att få. Dock inget magiskt piller som botar oss från beroendesjukdomen. Tyvärr kanske jag ska skriva. Jag sjönk ganska djupt ner i skiten. Utmattningsdepression, alkoholproblem och högpresterande småbarns mamma var ingen bra kombo.
För min del blev en behandling i kombination med AA min räddning. Insikt och kunskap om sjukdomen och en helvetes massa arbete med mig själv. Inte enkelt någonstans men det är så jag tillfrisknar. Har många gånger önskat att det såg annorlunda ut. Att jag som är så pass klok (ironi ?) borde ha kunnat stoppa detta innan. Eller jag som har en sådan stark vinnarinstinkt borde kunna lösa detta själv. Det blev platt fall, lär om och göra rätt för att kunna leva som nykter alkoholist.
Så första steget till förändring var för min del att inse att jag är sjuk. Sedan att förstå vad sjukdomen innebär och vad den gör/gjorde med mig. Detta är inte enkelt och många behöver hjälp utifrån för att bryta med alkoholen.
Vilka möjligheter har du?
Kram
Ellan

Jag tänker att ditt mående kan bero på alkoholen i sig, inte på Campralen eller Naltrexon. Jag tänker också att du är inne i ett så intensivt drickande att dessa mediciner inte är rätt att börja med nu (rätta mig om jag har fel). Mitt råd är antabus en längre period tills du varit nykter och börjat må riktigt bra fysiskt igen. Sen kan du kanske börja prova de andra medicinerna.

Lägga in dig på avgiftning, skulle det vara möjligt? Då får du bra hjälp mot abstinensen och sedan antabus. Det var så jag tog mig ur helvetet till slut. Jag tror inte att jag kommer hamna där nere på botten igen, även om jag fortfarande kämpar mot alkoholen. Det blir inte så ofta längre och jag dricker folköl istället för vin, så jag hinner stoppa det snabbare. Jag tycker absolut att du ska ge dig själv chansen att få bli nykter en längre period ❤

christofina

Någon här på forumet rekommenderade L-Glutamin mot A-suget, hade tydligen hjälpt henne. Har inte testat själv men ska göra det. Ett kost-tillskott dom finns på apotek o hälsokost

Li-Lo

Välkommen till oss på Alkoholhjälpen. Jag ser att ditt första inlägg här hamnade i en tråd som inte varit aktiv på ett tag. Om du vill får du gärna starta en egen tråd, då ökar sannolikheten att du också får svar.

Vänligen och hopp om att du finner stöd här.

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Efter flera år av tung psykosocial belastning och utmattningsdepression med mycket ångestsymtom, så här jag sedan ca 2 år successivt ökat min alkoholkonsumtion. Flyr och tröstar mig med ruset. Det får effekter på mitt övriga liv och knappast att utmattning och ångest minskar. Har oerhört svårt att hindra mig från att handla och smygdricka hemma. Hur gör ni som lyckats? Så tacksam för hjälp.

Våga hoppas

Hej
Känner med verkligen, har också fått sertralin utskrivet. Men har fortsatt dricka ändå till och från. Just nu mest till tyvärr. Jag kommer be om campral mot sug framöver och även att gå till psykolog, känner att sertralin ju inte tar hand om hur jag tänker och beter mej. Vill förstå mej själv böttre. Ett till tips är gå på aa möte , det hjälper alltid. Grejen är att gå minst en gång i veckan så du bär med dej mötet hela veckan. Ge inte upp!

Våga hoppas

Hej
Ta det till ett aa möte så snart du kan. Det är oerhört svårt att klara själv när det börjar eskalera. Jag har aldrig klarat det. Men upplever att genom träffa mönniskor som har lång nykterhet ger stor styrka.

För mig hjälper terapi och bearbeta hemskheter jag varit med om och lära mig hitta andra sätt hantera ångesten på. Men man får testa sig fram och se vad som funkar bäst för en. Inte själv testat medicin naltroxen och campare men antabus var sjuk i tre veckor i biverkningar rena nervgiftet plus de påverkar levern negativt så har man leverproblem är inte antabus att rekommendera