Liselott20

Hej, jag är ny här, och det här är första gången jag berättar för någon annan att jag har ett ganska stort alkoholproblem (igår, när jag registrerade mej, var första gången jag nämnde det i skrift).

Min historia är nog rätt klassisk. Ofrivillig skilsmässa för några år sedan. Sömnproblem hela livet. Viss ofrivillig ensamhet då ganska stora delar av det sociala livet byggde på parumgänge.

Genom åren som följt har jag utvecklat ett dagligt "bedövningsdrickande", 1,5 till 2 flaskor vin). Har en arbetssituation (och förhållanden i övrigt) som gör det ganska lätt att dölja.

Sista halvåret har jag märkt att alkoholen har tagit över mer och mer, att jag faktiskt avstår från saker för att kunna dricka mer.

Började semestern förra veckan, drack lite mindre än vanligt av sociala skäl må-lö och tog mej sedan rejäla bläckor lö & sö. Igår kändes det som om jag till slut fått nog.

Har insomningstabletter till de första fem nätterna, tänker försöka vara så fysiskt aktiv som möjligt och dra ner på kaffe. Finns det fler saker som kan vara bra att tänka på?

Mvh efter 36 timmars nykterhet

Ensamdrickaren

Välkommen hit! Känner igen mig, har också att bedövningsdrickande och mitt missbruk är väldigt dolt. Ingen vet, tror jag.
När jag har tagit mina nyktra perioder så har jag blivit väldigt trött, men jag tycker det är en skön trötthet, det riktigt känns att kroppen börjar återhämta sig.

Känner också igen mig mycket i det nästan dagliga bedövningsdrickandet.

Låter bra att du är fysiskt aktiv! Det försöker jag med vara, har börjat springa lite vilket jag inte gjort på flera år.
För sömnen kan man testa propavan eller melatonin då det är slut på insomningstabletterna. Och bra mat för att reparera kroppen...
Sen tror jag att det är bra att göra en krisplan att ta till om suget sätter in. Vad kan du göra istället? Ringa någon? Gå in på forumet? Duscha iskallt? Tugga en c-vitamin brus (funkar för vissa) Där får man hitta de strategier som passar en.

Lycka till, vi får stötta varandra ❤

Liselott20

Tack för era svar. Det känns lite mindre ensamt (och mindre skamligt) att få veta att det finns fler ensam- och bedövningsdrickare där ute.

Hej,
Välkommen hit, och bra du startat en ”egen” tråd du kan skriva av dig i. De första dagarna minns jag var mest jobbiga, trodde ju inte det skulle gå, men en dag i sänder så gick det faktiskt. Nåväl, vet ju inte än, bara passerat en månad nu. Men hoppet finns ?

Att hitta på saker i olika former, även fysisk aktivitet verkar vara något många här gör, speciellt i början, för att inte bara sitta och sukta efter vinet/ölen.

Lycka till!!

Liselott20

Har svettats ganska mycket och känner mej ospecifikt orolig, men skakar inte. Tror att jag har målat upp ett STORT abstinensspöke för att slippa sluta dricka. Har handlat idag, men tog inte med ryggsäcken som är lagom stor för att gömma BiB:en i. Har läst lite andra trådar. Så glad att jag hittade hit.

Välkommen hit! Som de andra säger ovan är vi många här som delar dina erfarenheter. I början är det jobbigt. Jag blev bl.a. trött, lite avstängd i huvudet, sov dåligt, svettig. Det är kroppen som arbetar på att bli frisk! Toppenbeslut att inte ta ryggan i går!

Kram!

Välkommen, den första abstinensen behöver inte bli så jobbig. Jag hade problem med sömnen och lite Ångest, samt svettningar. Det höll i sig ca en vecka o sakta men säkert kommer vinsterna av nykterheten. Försök å håll ut, det är så värt. Kram

Liselott20

Nu känns det lite jobbigt. Dåligt väder, kan inte gå ut och gå som det var tänkt.

Har ett fritidsintresse som jag brukar utöva på onsdagkvällar, på vägen dit ligger ett Systembolag, i körriktningen och med parkering precis utanför. Sprider ut mina inköp på 4 bolag - må, on och 2 ställen fredag.

Tankarna kommer - har varit duktig i 2 dygn (har inte varit helnykter ETT dygn sen feb 19). Jag kan ju köpa EN flaska av något gott.

Det är ju bara du som bestämmer.
Dock tror jag att det för de flesta här är ett stort steg att skapa en tråd på alkoholhjälpen, då har man vid något tillfälle av klarhet bestämt sig för att göra något åt drickandet.
Hjälp finns här, stöd och råd, du kan nog ägna timmar åt att läsa om du vill ?
Men huruvida du ska dricka eller inte bestämmer bara du.
En dag, en timme eller en kvart- är jag dock helt säker på att du fixar! Gör det!

Du kan göra precis vad du vill, eller så tar du en dag i taget och testar utan. Det är bara tankar, impulser, känslor och sug. Men det är du som agerar på det. Säg nej till det när det väl kommer är mitt tips, gärna högt (eller högt i ditt huvud) :) Du får se vad som händer, det stretar emot i kroppen, men om man försöker lägga fokus på annat så släpper det. Och i värsta fall - gå ut även om det regnar.

För tänk om du skulle fixa tre dagar, skulle inte det vara tufft!? :)

Liselott20

Nu var det nära ögat. Satt i bilen utanför bolaget och resonerade med mej själv. Kom fram till att om jag dricker bara liite idag så blir det mer i morgon när tonåringen sover borta. Och så kände jag att jag var hungrig.

Så jag åkte hem, har lagat och ätit mat. Och det känns bättre.

Tack för support!

Du kanske känner till men om inte så är det ett bra knep.
Är du:

Hungrig
Arg
Ledsen
Trött

Man testar att åtgärda de sakerna först, helt enkelt.
Precis som du gjorde ikväll.
Bra där!

Liselott20

Mår bättre idag. Kunde inte motstå bolaget dock. Gick in och köpte en flaska "finvin". Ångrade mej. Bjöd in mej på fika hos en nyopererad kompis. Tog med flaskan som present.

Ibland undrar jag om dom "avskräckande" nykta alkoholisterna som kom till skolan gjorde mer nytta än skada. Allt eller inget. Dom berättade hur dom av misstag fick i sej lättöl, sen var det kört. Barnen hamnade på Frostmofjället och dom själva i fängelse.

Jag siktar på helnykterhet, men måste nog sluta tänka att det är kört om jag gör fel. För då har jag ju en ursäkt att bara köra på som vanligt.

Vilken seger att du gav bort flaskan!

Det är absolut inte kört om du kör i diket. Det är bara upp på hojjen igen och cykla vidare mot målet!

När impulsen att handla eller dricka kommer så kan du prova att stanna upp, djupandas några gånger, och sedan göra något helt annat.

Som när du ser en bekant på trottoaren som du inte vill möta - och istället går åt ett helt annat håll. Alkoholen är den personen. En bekant som har mycket dåligt inflytande på dig och som du absolut inte vill träffa igen.

Kram ?