Alkohol och PMS

11 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Moonlight
Alkohol och PMS
Moonlight
Alltid samma visa

Varje månad , eller inte varje men ofta så får jag i samband med ägglossning o innan mens ett sug efter alkohol, blir mer överaktiv och rastlös. Kan detta bero på PMS? Mitt humör går upp o ner o jag får ofta sug att festa o dricker då oftast en hel del och har svårt att stoppa i tid.. efter den fyllan får jag alltid ångest och mår dåligt i några dagar o suget lägger sig helt. Det stör mig att jag ibland får dessa impulser. Någon som känner igen sig? Hur har ni gjort? Jag hade ju helst velat dricka ibland men det blir 9 av 10 gånger för mycket

Charlie70
Känns definitivt igen!

Gångerna är otaliga då jag den kväll innan när jag druckit alldeles för mycket, fått mens dagen efter. Jag har druckit av många andra skäl också under många år och har nu bestämt mig för att lägga av helt. Har fem månader nyktert nu! Ett förslag är att du testar vara helt nykter en månad. Då får du testa dig själv under en PMS och samtidigt får du tid att fundera över vad du tror blir bäst för dig framöver.

Moonlight
Grattis

Åh vad härligt att du varit nykter i 5mån nu :) hur ofta drack du innan? Ja jag ska nog också testa det, har testat förut att t ex en månad inte dricka men vissa gånger är det tufft när impulserna kommer i samband med pms.. en del gånger är det lättare. Jobbigt det där för det blir ofta impulsiva träffar, fylllor som endå inte är roliga , planerade o slutar med för mkt alkohol o minnesluckor.

Dee
Hej Moonlight!

Jag känner igen mig i det du skriver.
Jag hade också mer sug och större behov av alkohol, jag drack nästan 2 flaskor dagligen när jag var aktiv, men ännu mer under PMS:en och jag såg ett tydligt samband med alkoholsug och min PMS.
Jag analyserade det till att jag mådde (och mår fortfarande psykiskt dåligt i samband med PMS) och tyckte livet var skit och var också under min aktiva tid en person som drack på känslor.
Under mitt första år som nykter hade jag jättejobbiga PMS:er när jag inte valde att självmedicinera bort dom, det är först nu 1,5 år in i nykterheten som jag kan märka lite skillnad på hur jag hanterar min PMS.

/Dee

Moonlight
Hej dee

Hej Dee
Vad skönt att det lugnat sig för dig nu även om det tog lite tid. Underbart att du varit nykter i 1.5år. Jag har tankar på att bli helnykterist då jag inte kan dricka med motta o jag mår fruktansvärt dåligt flera dagar efter en fylla.
Jag ska gå till läkaren o prata om min pms om man kan få nån hjälp, den är så svår att kontrollera på egen hand.

Dee
Bra tankar!

Kloka tankar om nykterhetens vara eller inte vara - mig veterligen är det ingen som har problem med alkoholen som kan dricka med måtta.
Jag tycker det är så skönt att jag fattat det beslutet att vara nykter - mycket diskussioner och jidder i mitt egna huvud är puts väck, jag har, då jag hade argumentation med mig själv tidigare i nykterheten, bara klippt de tankemönstren rakt av, det finns liksom inget "bara två glas" eller "nu har jag varit nykter så pass länge att jag kan dricka med måtta"
En gång alkis, alltid alkis.
Se det lite som en allergisk person mot jordnötter. Har man fått en anafylaxi en gång, då äter man fanimej inte jordnötter någonsin igen!
Samma med oss!

Mod och styrka!
Dee

Moonlight
Så sant så

Håller med dig. Måste kännas helt fantastiskt att slippa vela fram o tillbaka mellan att dricka el inte dricka, dricka lite osv..

snusen
Själv lider jag av PMDD värre

Själv lider jag av PMDD värre varianten av PMS, tyvärr är de få läkare/psykologer som känner till denna diagnos. Jag får självmordstankar nästan varje gång veckan inan mens och fruktansvärda dippar, utbrott och ja alkoholen har tröstat mig mer än en gång då. Men testade akupunktur och alla mina symptom veckan inan mens försvann helt. Så kan rekommendera det. Inte alla de funkar på men då de är ofarligt så ärvde värt testa. Annars kan man få utskrivet låg dos ssri som man äter veckan inan mens bara.

Självomhändertagande
PMS

Såg denna tråd och blev nyfiken. Jag har tagit jättenattljusolja från hälsokost i flera år efter ägglossningen. Från ca 10-14 dagar innan mens. Fick tips av en vårdgivare som har arbetat i USA. Där skrivs det ut till kvinnor mot pms.

Det hjälper mig enormt. Jag gillar inte piller. Tog aldrig ipren som ung. Tränade. Även idag. Tränar regelbundet och det är min "medicin".

Jag insjuknade dessutom i en bipolaritet av SSRI och när min vän frågade om hon skulle ta det för sin svåra PMS då frågade jag om sömnen, kosten, motionen, stress och annat. Jag sa, "du vet att jag insjuknade i bipolaritet, var observant" .

Det dröjde länge innan hon provade SSRI och som ett brev på posten insjuknade hon också i en bipolaritet. Däremot så tog det några år innan hon förstod det. Vi sågs inte så mycket då och jag hade inte förstått det då vi inte heller hördes så mycket. Hon är i karriären och var ganska produktiv om en säger så. Hon äter en del mediciner idag och hon tycker att det är bra. Det passar henne.

Jag tyckte inte om mina mediciner, oavsett hur bra jag svarade på dem. Åt piller i 10 år och blev därför inte en mamma. Kämpade med att hitta en livsstil där jag kunde leva i balans utan att behöva medicinera. Tar vid behov. Jag klev av min karriär då det var viktigt för mig att känna vem jag är, igen. Blir inte ens sjuk i skov längre. Lärde känna alla mina triggers och förstås så var alkohol en av dem och jag slutade rakt av för ca 11 år sedan.

Behövs sällan nu. Lärde mig att ta hand om mig.

Prova gärna jättenattljusolja, (kapslar med Omega 6) och träna regelbundet. Det botar inte, men lindrar vid pms.

Ostrukturerad
Dee:

Jo här har du en! Dricker varje dag men med måtta. Kontinentaldrickande kallas det visst, eftersom de nere på kontinenten dricker varje dag men måttligt. Jag är inte nöjd med detta, dricker 2-4 öl dagligen och har jättesvårt att sluta med det. Full blir jag väääldigt sällan. Någon mer som kan dricka måttligt men det är för ofta?