Dricker pga. ensamhet

8 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Tarrou
Dricker pga. ensamhet
Tarrou
Har passerat 40 och sett hur

Har passerat 40 och sett hur bekanta på senare år flutit iväg till Familjen AB - kvar finns jag som aldrig blev vald eller var en i gänget. Är väl egentligen inget större fel på mig, men ensam är jag likväl. Levererar på jobbet, tränar, läser böcker och är aktiv i bostadsrättsföreningens styrelse. Har dessutom ett klart riskbeteende gällande alkohol...

Dricker en flaska vin 3-4 gånger per vecka, kvalitetsvin kopplat till mat, men vad spelar det för roll? Dessutom några utspridda öl. Inga problem med ångest, dålig sömn eller (sällsynt) andra dumheter. Likväl får alkoholen mig att slappna av och glömma ensamheten. På senare år även under semesterresor.

Ser ingen egentlig anledning att låta bli alkoholen, röd varningsflagg på den! Likväl låter jag det rulla på, kanske för att det inte finns någon motivation att låta bli?

Stay safe!

Ångestgubben
Dricker pga. ensamhet

Vad tror du det är orsak till att ensamheten har blivit din polare tillsammans med alkoholen, varför har ingen valt dig för att bilda familjen AB?

Är det karriär eller annat som styrt dig där du är i dag?

obältad..

Tarrou
Har definitivt levt det liv

Har definitivt levt det liv jag drömde om som yngre, inget jag ångrar. Har vissa autistiska drag som gör att jag kan vara väldigt social yrkesmässigt, men har svårare för det där vardagliga umgänget som gör att man bjuds in - sannolikt detta som gjort att umgängen ebbat ut och ensamheten måste hanteras.

GW uttryckte det väl som att alkoholen får det att bli tyst i huvudet och man kan sitta och småtrivas med sig själv...

Kennie
Jag hör dig..

Jag vet att det finns så många i din situation, som råkat tänka på annat några sekunder under hela havet stormar, och plötsligt står man där utan stol... Men jag är säker på att det går att hitta nya gemenskaper om du vill. Men det finns förstås en risk att GW-lösningen får det att kännas onödigt. Men du är här på forumet, så någon del av dig vill ha något annat än att sitta småfull och halvnöjd. Ska du inte testa vad som händer om du inte dricker på ett tag? Kanske får du ork att ta tag i det sociala då. Och jag önskar att det sociala inte var något man måste ta tag i, men dessvärre verkar folk sällan se sig omkring och dra in någon som verkar lite ensam i gänget. Hoppas du orkar och vill! Och faktiskt, här på forumet har man ett bra gäng att hänga med på sätt och vis...

Kennie
Hallå Tarrou!

Hur har du det?
Skriv mer här, det kan ta ett tag innan tråden kommer igång.
Hoppas du tittar in.

Ostrukturerad
GW är smart, han fattar vad

GW är smart, han fattar vad saker handlar om! Dessvärre hjälper det ju inte att man VET, när man saknar lösningar.. :(

Ostrukturerad
Hur har det gått för dig

Hur har det gått för dig Tarrou?