Nu räcker det. I princip druckit varje dag i 6 veckor. Mest i smyg för min man o mina barn. Tycker jag mår toppen varje gång! Får idéer, grejar o fejar. Men oftast slutar det inte där.....utan någon gång när barnen(tonåringar) påpekar att jag sagt samma sak flera gånger, eller att jag sytt helt galet eller bränt kakan i ugnen så har det gått över styr.... natten blir ångestfylld o med dålig sömn.
Dagen efter mår jag skit. Skäms. Har även börjat bli allt mer labil o fått dåligt humör. Lösningen? Dricka såklart!
Ja så har det blivit.

VET ju att lösningen inte är att dricka mer utan att sluta. Försökt igen o igen att dricka måttligt o det går inte.

Så buffé det vara bra. Känns tufft då jag vet att de närmaste dagarna nog blir tuffa.

Hej Emmasven! Varmt välkommen hit❤️ Här inne finns bra stöd och det är skönt att få skriva av sig.

Har inte varit med så länge men jag tycker det känns befriande att hänga här inne och känna att man inte är så ensam.

Kram

Är trött. Tidigare när jag gått in i nyktra perioder har det varit så i början. Vet att energin kommer. Just nu ligger jag bara o äter choklad....
en svårighet nu är att jag inte vet om min man tror på mig denna gång. Han har stöttat så många gånger men alla gånger jag brutit löften o druckit i smyg gör förstås något med honom o med tilliten. Känns tungt.

Är själv inne på min sjunde dag, tycker att det hjälper mig mycket att skriva dagbok här!
Den här gången har jag inte sagt något alls till mina närstående om att jag slutat dricka. Vill inte riskera att lova något jag kanske inte kan hålla. Tar det en dag i sänder, de kommer ju att märka på mitt beteende att jag inte dricker.

Nu stöttar vi varandra i det här! Kram ❤

Ja det kan också va en väg. Gjort så tidigare men denna gång kö se jag att jag tappat kontrollen och behöver den yttre pressen av att min man vet. Har börjat ta antabus då jag känner att jag inte klarar det annars. Infallet då jag plötsligt köpt en flaska vin o börjar hälla i mig fast jag trodde jag skulle avstå.

Om du inte har pressen från din man så gör du det här enbart för din skull. Jag bor ensam. Kan dricka hur mycket jag vill, men gör det inte eftersom jag har slutat dricka för min skull.

Kram ?

Går bra även om semesterlivet känns lite trist utan alkohol. Istället åt jag sjuka mängder godis ikväll till filmen med barnen.... mår nu illa....
Väldigt trött, lite slö. Någon annan som tycker att man blir slö av antabus?

Ja det är klurigt för vems skull jag slutar att dricka egentligen.... Gör det väl helt enkelt för att jag inser att jag måste. För mina barns skull främst. Och för min egen värdighets skull. Vill inte de ska minnas mig som sluddrande o dum. Vill vara närvarande med dem. Ge dem närvaro o närhet.

Tröttheten är helt normalt de första veckorna. Din hjärna behöver läka efter allt du utsatt den för. Försök att utföra pulshöjande aktiviteter för då syresätts hjärnan och det påskyndar läkningen.

Ju snabbare du kan komma från ”stackars mig som inte får dricka” till ”jag vill inte dricka” desto bättre. Då går den nyktra resan mycket lättare.

Kram ?

Har tagit Antabus i 2 omgångar. Båda gångerna med 400 mg 2 ggr / vecka. Blev dödligt trött, klarade mig knappt igenom en hel arbetsdag. Fått dosen halverad båda gångerna, och tröttheten har blivit som bortblåst.
Jag har fått Antabus administrerad på en beroendemottagning, vet inte hur det är för dig. Kanske något att ta upp med den som förskrivit den till dig?

Ja jag har oxå fått på beroendeklinik. Endast 100 mg 3 ggr/v. Första omgången gick jag dit vid varje dos i 3 mån.

Nu tar jag på egen hand. Gissar att tröttheten kommer att lägga sig efter ett tag. Minns tyvärr inte hur det var tidigare perioder jag tagit??.

Jag har tränat väldigt mycket tidigare. I flera år både tränade OCH drack jag mycket. Fattar inte hur det gick?!

Nu har jag en skada som tyvärr hindrar min vanliga träning vilket bidrar till frustration o nedstämdhet.
Men men. Jag försöker ta nya tag o ägna mig åt promenader.

Hur länge har du ätit antabus?

Jag tror jag åt 3 månader. Sedan hade jag måttligt drickande som mål m funkar aldrig i längden

Annars har det varit två 6- månaders kurer med några års mellanrum. Har också haft tankar om måttligt drickande. Glöm det. Hade vi klarat det hade vi inte behövt Antabus.
Något som dämpar sug och någon form av terapi efter kuren tror jag är nödvändigt. Jag fick ett sådant erbjudande, men avböjde. Nu är jag här, på 12:e dagen nykter.

Vit i en vecka. Trött men börjar idag känns mig lite klarare i knoppen. Njuter av att kunna läsa mer. Samtidigt börjar tankarna snurra om att jag ska strunta i antabus så att jag kan dricka nästa vecka??!! jag har ju bestämt mig för 90 vita dagar. Läskigt hur tankarna lurar o drar hit o dit...

Ska vara själv några dagar nästa vecka o mina tankar börja fara vägbom att jag få kan dricka. Tog inte min antabus i går utan började kalkylera på att kunna dricka på ons.
I ett infall i morse blev jag rädd o tänkte på hur misslyckad jag skulle känns mig efteråt. Har ju bestämt mig för 90 dagar! Och att vara klar i huvudet. Läsa. Minnas vad jag läser! Skriva o reflektera o vara medveten o närvarande. Inte fly från mig själv, livet o det som skaver. Blanda snabbt till min tablett. Phu. Det var nära ögat.....

Vill inte leva ett liv där jag ger efter
För varje omedelbar impuls, offer för känslosamma nycker. Jag vill leva medvetet . Vill vara modig o våga känns känslorna o ledan. Leva igenom dem o se vad som händer.

Det är inte du som börjar förhandla med dig själv så du nästan skippar att ta i tabletten. Det är alkoholdjävulen.

Hen bor i din skalle och försöker nu på alla sätt få sin drog alkohol. På alla sätt.

Ger du efter och dricker så växer alkoholdjävulen till sig både på höjden och bredden och blir kaxig som värsta mobbaren på högstadiet.

Det enda sättet att förminska alkoholdjävulen är att sätta hen på vatten och bröd i en låst trälåda. Där kan hen sitta och lida. Gott åt hen med tanke på hur mycket lidande hen har åsamkat dig.

Varje gång alkoholdjävulen börjar viska i ditt öra ”ett glas gör ingen skada” ska du direkt svara: ”Nej, jag ska inte dricka!” Som en ryggmärgsreflex.

Varje gång hen bankar på sin låda och vill ha uppmärksamhet så ska du skrika ”håll käften, du har orsakat tillräcklig skada.”

Om alkoholdjävulen inte får sin drog alkohol kommer hen att så småningom bli en liten lort som knappt orkar banka på lådan.

Håll ut! Du bestämmer. Aldrig glömma. Aldrig ta första glaset. Svält alkoholdjävulen.

Kram ?