Ensamdrickaren

Har varit här i omgångar. Ibland går det okej, men idag är jag bakis. Börjar jag dricka är det svårt att sluta. Har jag något jag ska göra dagen efter så ser jag till att hålla mig. Kanske ska man alltid boka in saker nästa dag på förmiddagrna?! Jag ska ta nya tag.

Hej
Du är nog inte ensam att vara här för andra/tredje/....?-gången. Jag har gjort trådar här förut. Men nu gäller det!

Klokt och enda vettiga att ta nya tag!

Ensamdrickaren

blir det nyktert Ska bli skönt att vakna upp till att vara ickebakis i morgon, kaffet smakar gott. Jag är så trött på att jag dricker så mycket, det känns så onödigt och så ovärt. Men nu ska jag blicka framåt.

Trött så in i norden på att jag ska dricka så mycket! Trött på att vakna bakfull och bli liggandes i sängen em hel dag, kräks och har ont i huvudet! Och så skammen och minnesluckorna på detta.. Fy sjutton!
Men idag är vi nyktra och imorgon kommer morgonkaffet smaka fantastiskt ?

Ensamdrickaren

Nu kör vi! Jag är trött på att vara bakis för att jag har druckit hemma själv. Det är förvisso inte kul att vara bakis annars heller, men att sitta hemma själv känns så ovärt. Så idag ska jag vara nykter.

Visst blir man less på vanorna, och effekterna efteråt!
Men bra beslut, att idag vara nykter.
Välj dag för dag!

Om du faller dit och knäcker en öl eller en vinare, men egentligen ville låta bli. Känn dig i gott sällskap här, vi har alla gjort det massa gånger, det sämsta man kan göra om man vill sluta, är att gräma sig för att drogen lurade en, och tycka att det är meningslöst.

Lycka till :-D

I allra första början är det nog extra viktigt att fokusera på dag för dag, eller vissa stunder timme för timme. För man tror ju sig inte klara av det, känns oöverstigligt, men bit för bit är det möjligt! :-)

Morgonkaffe är inte att underskatta! ☕️

Ensamdrickaren

Sov gott hela natten och nu ska jag njuta av mitt morgonkaffe! Känns så skönt att inte vara så där tråkigt trött, det är så bortkastat att vara bakis. Så ovärt.

Ensamdrickaren

Jag tar en dag i taget. Just idag ska jag vara nykter. Min kropp behöver återhämtning. Jag har alltid haft ursäkter att dricka: Det är sol, det är regn, det är måndag, det är fredag, det är semester. Lite som systembolagets reklam. Jag måste dricka mindre. Mitt mål är inte att sluta helt, men jag måste sluta med det "onödiga" drickandet, dvs ensamdrickandet. Många gånger är jag uttråkad och ensam och livet känns så mycket mindre ensam med ett glas vin (eller fem glas) men dagen efter är det inte lika roligt.

Det låter som en bra plan, en dag i taget. Tänker detsamma. Idag ska jag vara nykter, är dock bakis och har lite ångest över det, men det går över under dagen hoppas jag.
Vi kämpar tillsammans!
?