Starkt gjort att kämpa ner tanken på att skippa Antabus! Det krävs "bara" att du har styrkan att göra samma sak igen 2-3 gånger i veckan, under den korta stund det tar att blanda ut tabletten.
Du klarade det idag, jag är övertygad om att du klarar det när det är dags för nästa dos också. Bara du ger dig f-n på det och inte viker dig för infallet!
Det blir väl 2 veckor imorgon? Jag tror inte att du vill börja om från början.

Förresten, OM du skulle få för dig att hoppa över tabletterna, kom ihåg att man riskerar en reaktion i upp till 2 veckor efter sista dosen. Av ren omtanke.

Det luriga är att alkoholen ju inte bara gett elände. Det har ju oxå (om än på kort sikt) gett avkoppling och förhöjd livskänsla. MEN, på lång sikt, när jag fastnat i att drickandet eskalerar, vilket det nästan alltid gör resulterar det i att jag blir trött, irritabel, ljuger och prioriterar bort viktiga saker. Så det är detta att orka och välja se vad det ger på LÄNGRe sikt.

@Emmasven Kan man använda alkohol som vanligt folk kan det vara positivt, men för oss andra är det en balansgång och riskspel var gång man väljer att dricka med tanke på konsekvenserna det ofta medför när man druckit för mycket, gjort saker man ångrar och så. Helt klart en falsk känsla om avkoppling och livskvalitet. Och så fort den börjar gå ur kroppen mår man sämre än före man drack.

Jag är ganska ung men oroar mig ändå över hur mycket jag har förkortat mitt liv av det jag druckit hittills, hur jag skulle sett ut och mått om jag druckit på ett mer återhållsamt sätt. Normalt sett skulle jag löst de tankarna med att dricka lite så jag slipper tänka på det, men har bestämt mig för att vara nykter inom överskådlig framtid och brottas med de jobbiga tankarna.

Jag tror att kan man inte hantera alkoholen finns det inget positivt med den över huvud taget.

Själv är jag en sådan som när jag börjat dricka så dricker jag något varje dag ända tills något får mig att bryta det, så jag är väldigt bestämd med att inte göra några undantag alls, för dricker jag en kväll kommer jag kanske dricka hundra kvällar på raken innan jag orkar bryta det.

Om tio år vill jag inte som i idag behöva se tillbaka på de tio senaste åren och bli lika mörkrädd igen av hur mycket sprit jag hällt i min kropp. Alkohol ger bara elände :)

Gratulerar till två veckor och tänk att det bara är en jobbig fas du snart är över. Jag är också nykter i lite över två veckor.

Ja det känns bra att jag stod emot, samtidigt är suget där. Vi får fortsätta kämpa tillsammans.
Går långsamt igenom programmet här på alkoholhjäkpen o det känns meningsfullt tycker jag. Just identifierat risk-situationer o grunnat på alternativa strategier.

I dag blev det uppenbart varför jag dricker. Bla. En av anledningarna är för att orka o ta mig igenom saker jag föresatt mig.

Jag blir irriterad på glasögonen som immar igen i regnet, spiken som inte ville göra som jag ville, maten som tog lång tid, barnen som var för röriga o högljudda för mig, hunden som inte gjorde dom jag ville, mobilen som slarvades bort, alla blöta strumpor som Ligger överallt osv.....Orkar inte!!!!
Så djävla gott det hade vart med vin!!! Och jag hade blivit glad o tagit det luuugnt, vart snäll med både hund o barn o vart trevlig o tålmodig o kanske t.o.m. spelar spel med dem. Nu är jag bara sur:(

Hej! Är på min dag 5 som nykter. Gör det här ”programmet” med olika uppdrag. Verkligen bra att reflektera varför, när och hur man dricker. Man får upp ögonen för när man känner sig sugen... allt från att vara glad till att vara irriterad. Väldigt intressant!
Bra kämpat! Hur många dagar är du uppe i nu? Kramar ??

Du verkar vara en helt normal människa. Sådana blir sura och griniga ibland. Särskilt om man plötsligt inte har smörjmedlet, vinet, som fått maskineriet att löpa mjukt. Det kommer att hacka och gnissla ett tag, men det blir bättre. Det tror jag du minns sedan tidigare.
Det skrivs ofta här att man skall vara snäll mot sig själv. Rätt förståndigt. Ok, livet måste levas och saker måste bli gjorda, men du kanske ska ta det lite lugnt med föresatserna nu i början? Spiken hade förmodligen kunnat vänta till imorgon?.
Bra ide' med programmet för att få självinsikt!

Håll i nu och jobba vidare mot det långsiktiga målet.

Tack Akilles och Oliver F. Ja detta med att hitta rimliga föresatser och en lagom ambitionsnivå..... Jag VILL ju va en som säger ja till grannens barn, fixar mat, snickrar ihop det som gått sönder o hej hå, jag fixar, inga problem!

Just nu säger min själ mest: Nej. Jag vill vill inte. Jag vill vila. Läsa. Köpa hämtmat.

Ja detta med att va snäll mot sig själv.... viktigt, men svårt ibland. Och ja, jag började med programmet men det jag tänkte på dag 7 var faktiskt något annat än det som skiftbildning idag. Så nu får jag gå in o lägga till. Intressant vilken tid det tar att lära känna o vara lite förlåtande mot Sig själv.

Idag dag 16.

God morgon,
Jag känner igen irritationen - det är ibland som om nykterheten drar ett mjukt ”skönt” täcke från livet. Men täcket, eller halvmöglig filt ligger även över det glada, goda livet och snart, snart kommer du att upptäcka det.
Den absolut största snällheten gör du redan, genom att inte dricka. Ha en fin dag!

Alkoholen dämpar alla känslor. Glädje, ilska, irritation och sorg. Utan alkohol är det fullt ös. Pang på.

Du måste hitta andra sätt att hantera känslorna. Irritation och ilska kan man hantera med att gå undan och djupandas, räkna till 10, sätta på glad musik tex.

Du kommer också märka att även positiva känslor blir mer intensiva och genuina.

Kram ?

Hej! Känns som irritationen kommer och går. Varit riktigt irriterad idag. Lättretlig och känslig! Vill typ grina men kan inte... hoppas på en bättre dag imorgon! Men det kanske också är något som man bara får acceptera utan att tänka att man ska dricka bort det. Vissa dagar är bara skitdagar!!!!!

I know. De kommer, särskilt i början. Som att kroppens system inte hänger med och ”va, ska jag inte få lugna/döva mig med alkohol”.
Konstigt nog brukar skitdagar följas av riktigt bra! Hoppas du vaknar upp till en sån idag. ?
Här skiner solen, det kan ju räcka för en mini-boost. Kram på dig.

Akilles, vilken dag är du på nu? 19 dagar för mig g idag.

Jag känner att irritationen o tröttheten kvarstår. Funderar på om det är avsaknaden av alkohol-filten eller om det faktiskt är antabus som gör mig sån här. Eller min man....orkar inte med honom heller.. Allt känns bara jobbigt o jag har svårt reda ut det hela.
Men av erfarenhet vet jag att man då helst inte ska göra så mycket alls utan avvakta och ta små steg och tänka att nykterheten ju är på lång sikt.

Snart börjar jag jobba o då fokuserar en ju naturligt nog på annat vilket jag hoppas blir bra för min del.

Idag är det sol o jag ska försöka ta in en avse sista semesterdagarna, solen, barnen, boken och allt som är.
Kram på er

Så Imorgon får jag köpa nya springskor för att fira!
Jag har aldrig ätit antabus. Men däremot lider jag av ångest och utmattning. Och har väldigt jobbiga barn som skriker och tjatar och bråkar hela tiden. (Så också ett orosmoment, precis som din man. Som liksom pickar på det hela). Så jag vet typ vad irritationen kommer av.....
Därav har det varit skönt att döva med alkohol. Men eftersom den inte finns där längre så kvarstår ju irritation och ångest och stress. Men den jobbar jag vidare på att motarbeta (har gjort det senaste året sen jag gick in i väggen förra året).

Det viktigaste under mina dagar är att ANDAS!

Har tränat varje dag denna vecka och då får jag lite utlopp för frustrationen. Känner mig duktig...

Nu ska vi åka och bada och hänga på stranden hela dan med barnen. Det jobbiga är att komma iväg ?
Ska försöka se fram emot att få sola, lösa korsord och tänka på kvällens träningspass!

På måndag börjar jag jobba och det är dubbla känslor. Dels skönt med vardag och rutiner (barn till fritids och förskola). Men jag har anställda och jobbar mot kunder och leverantörer och där kommer stressen in! ANDAS

Kramar

Grattis till en veckas nykterhet ?

Och det är helt klart värt fira med nya springskor, speciellt som du använder dem för att göra bra saker med din kropp ?‍♂️

Ha en fin dag!

Härligt att du kan springa Akilles U!!!

Jag sprang väldigt mycket i många år. Älskade det! OCH drack mycket. Men inplanerade löppass på morgonen gjorde ändå att jag drack mindre än hur det kunde blivit.

Mitt problem nu är att jag är skadad sedan 1 år och sjukgymnasten avråder mig från löpning.... det har gjort att jag gått upp i vikt då jag inte hittat någon träning som kan ersätta löpningen. Försöker gymma, yoga, cykla o är väl förhållandevis aktiv,men inget kan ersätta löpningen.

När jag börjar jobba vill jag försöka ta tag i ätandet och hoppas kunna må bättre mentalt av det.