Fast du glömde ostbågarna. Skulle iofs kunna byta godis mot fler pizzor ?. “Min pizzakille” säger dessutom att pizza är hälsosamt. Han har kanske en häst med i racet men han ser ganska pålitlig ut...

Jag är övertygad nu, det blir till att vänta med andra laster ett tag till. Du är väl fd. elitidrottare fibblan? Mer träning låter bättre än minskat intag och du har väl vanan inpräntad i generna då tänker jag. Det gör en ju dessutom ”hög” också.

Så:
Nikotin
Godis
Pizza
Ostbågar (chips om man är traditionell)
Träning (när man är fullt återställd från Covid)

Är godkända laster när man är eller försöker vara nykter?

Japp. Definitivt. Du har fattat galoppen IronWill! Allt du tycker om är bra. Allt annat kan gå å hänga.

Ps. Din pizzakille låter som en keeper. Både ser pålitlig ut och talar dagens sanning ??

Fibblan

Hahaha ?! Ni är så roliga ?! Jag hör er?! Nikotin och annat som gör livet njutbart får vara med mig ett tag till..??! Har ju gjort mina små försök, men det är som med alkoholen det där med. Iaf med nikotinet, finns inga halvmesyrer. Det är en stuga på landet i ensamhet, så man kan gråta, va arg, trött, irriterad, fnissig, kort gott åka med i den berg-och-dalbanan som det innebär att lägga av med snuset..??. Har också slutat tidigare, så jag vet att jag kan. Men också att det behöver vara ett helhjärtat beslut med ?% motivation bakom. Som du säger Ironwill, jag har ju min atletiska bakgrund. Så är nog snarare där jag ska lägga krutet. Bygga upp min träning successivt igen. Går gärna ut för hårt och så tappar jag både vilja och motivation. Denna gång ska jag bygga för att hålla?! Och äta pizza där emellan?!

Känns också så skönt med dina ord Mirabelle om att släppa 0an som självändamål ☑️! Tror jag lyckas bättre med det idag. Riktningen är densamma och fokus må bra och ta hand om sig, kommer man så oändligt mkt längre med, än alla självförberåleser jag tidigare ägnat mig åt.
Livet är förhoppningsvis långt. Och målet är att göra det både friskt och njutbart längs med vägen. Och mest njutbart blir det när jag låter bli att hälla gift i min kropp..☑️!

Tack för ni finns??! Och tack till mig som tycker om mig själv trots att jag snubblade ☺️!
Kramar!
/Fibblan ?.

Har en känsla av att du kämpat, kämpat och så gick luften ur när semestern blev en verklighet. Känner igen känslan. Men du kommer igen.
Och det där med att gömma chokladpapper... kära nån. Hur våra vanor satt sig. Men de jobbas bort vartefter och vi blir fria på riktigt?

När jag drack körde jag mycket low carb. Det höll alkoholsuget i schack! Nu kör jag en sorts balanserad kombo av begränsning av kolhydrater plus viktväktarna för att gå ned i vikt. Mår JÄTTEbra av det. Det inkluderar lite frukt och potatis, mår bäst så.
Faktum är att jag blir bakis om jag äter en stor mängd snabba kolhydrater?

Hoppas du får en bra söndag. Kram??

Fibblan

..och jag kröp in i den där jävla offerkoftan igen.. Ser min egen del. Att jag har ett val i hur jag reagerar på människor och företeelser omkring mig.. Men fan vad svårt det är att hela tiden vara den "större människan". Nä, ska jag lyckas med projekt nykterhet, så får jag nog en gång för alla stänga alla andra ute. Just nu känner jag mig så motarbetad av omgivningen, så nykterhet känns nästintill som ett omöjligt uppdrag..?. Men inget utav detta hör ju samman, försöker jag påminna mig om då. Inget blir ju bättre av att jag dricker vin. Tvärtom! Även om jag känner mig ensam, udda, missförstådd, så inte fan blir det bättre av att jag håller gift på det..❗ Önskar bara så att jag kunde få in det i märgen, så det inte blev den där direktkopplingen som just nu gör sig gällande igen..
Usch.

Och inte har jag svarat dig AmandaL, personligen heller. Fast jag tycker du är en sådan klippa och inspiration för nykterhet ???! Tack för dina ord här hos mig❣️ Positiva, välmenande och med ton av klokskap och omtanke??!

Stort tack till dig vakna vacker också❣️ Du har så rätt. Jag kämpar och kämpar. Men jag kommer ingen vart. Så jag ger upp?. Och i samma stund jag skrev det, så vet jag att jag aldrig någonsin kommer att ge upp. Just nu är jag bara så irriterad på mig själv som VET att ingen alkohol är vägen ur mer dilemma. Samtidigt gör jag undantag av än det ena, än det andra svepskälet.. För krångligt, för jobbigt, för allt bla.bla.bla som händer..Jag är inte bättre än så här, antar jag. Men som sagt, det är ju inte förbi, min process och/eller min strävan.

Imorgon är det måndag och en ny semestervecka. Jag har fortfarande chansen att vända och göra något bra av den. Så nu gör jag det oavsett hur jobbigt det än blir. Kommer tacka mig själv för att jag höll i min riktning, när semestern är över. Den blev inte helt 0, som var planen, men det betyder ju inte att jag ska ge upp om min målsättning.

Jag kämpar på!

Kramar!
/Fibblan ?.

Jag vet inte vilka ord som kan hjälpa dig just nu. Önskar att jag med tankekraft kunde bära dig över de hinder du ser framför dig.

Du vet teoretiskt att det är fel att dricka. Halva hjärnan vet och vill låta bli att dricka. Den andra halvan, det undermedvetna, gör som den alltid brukar.

Du behöver hjärntvätta dig. Läsa böcker, lyssna på poddar, kolla in klipp på tuben. Craig Beck är min favorit, han är rakt på sak.

Kram ?

Jag håller med Andrahalvlek, tankekraft hade varit bra.? Kan du inte skriva ner lite mer konkret vad det är som skaver. Har du tråkigt, varför i så fall? Är du orolig för vad andra tycker, vilka i så fall? Är det något i ditt förhållande som är jobbigt? Skriv ner det här, så läser vi det och kan komma med tips på åtgärder. Det funkade väldigt bra för min del att göra så, alltid någon som har en lösning som man inte tänkt på själv.☺️

Kram!

Fibblan

Bara att ni skrev till mig i det här patetiska och desperata läget jag är i nu, är en lisa för själen..?! Jag är så hård mot mig själv. Känslan av att jag är misslyckad och svag är total. Samtidigt så göder det ännu mer av de negativa tankarna..?. Gör en extra loop och kritiserar mig än mer för att jag tänker och känner som jag gör inför mig själv..

Jag måste få slut på denna neverendingstory..
Jag kanske bara ska göra på riktigt det jag funderade kring gällande snusandet med Ironwill. Bara åka iväg och låsa in mig i en stuga. Det kanske räcker långt med 3 dygn av vila och bara gå rå om sig själv..? Känner mig så villrådig och vilsen, så just nu har jag svårt att konkretisera alla små bidragande orsaker. Men det är ett bra tips Torn, som jag kan återkomma till när ångesten lagt sig??! Och tills dess är det tillbaka till hjärntvätt som gäller I guess. Vill ju så gärna att det ska fungera för mig som det gjort för dig Andrahalvlek❣️ Men jag verkar inte få hela hjärnan med mig..? Imponeras och inspireras av bådas era resor!
Och er omtanke betyder mkt??!
Stor kram!
/Fibblan ?.

Jag känner ofta att ”åka och låsa in sig i en stuga” skulle vara ett skönt permanent tillstånd :)
Ju äldre jag blir desto mindre social blir jag. (Tror jag ärvt det av min mor).

Dricka är aldrig lösningen, bara en ytterligare spik i kistan. Men det vet du ju. Du är en (till synes) härlig och glad person så du kommer att studsa upp igen, tvivlar inte på det. Kanske skulle ut å motionera lite? Distraktion är kanske bästa medicinen just nu?

Hoppas du får rätsida på semestern den här veckan, så självförtroendet får växa till sig litet ❤️ Det bekymrar mig att du känner dig så missförstådd... Varför spelar det så stor roll hur andra förstår eller misslyckas med att förstå dig, tror du?

Jag funderar på om det kanske är så att det kommer med väldigt mycket press och dragkamp att vara en social person... Själv känner jag alltid hur jag sakta blir mer och mer begränsad och kvävd av andras förväntningar, livssyn mm så fort jag låter mig dras med och bli mer social. Det slutar alltid med att jag drar mig undan och håller armlängds avstånd, låter det rinna ut i sanden. Nu är jag en väldigt cynisk och motsträvig person, så du får ta mig med en nypa salt... Men jag har funnit att vill man bli fullt ut accepterad för den man är och få vara helt och hållet sig själv, så får man lära sig att vara sin egen bästa vän och trivas bäst i sitt eget sällskap. Andra människor har alltid förväntningar, och de gör sig gällande mer och mer ju närmre inpå man släpper dem. Det betyder inte att man inte kan vara med andra människor, eller uppskatta deras sällskap, men att man skapar extremt tydliga gränser mellan ”Det här är jag och det där är du” och ”Det här är mina önskemål och det där är dina förväntningar”. Majoriteten av de sociala sammanhang man glider in i under livet håller inte för de gränsdragningarna. Då väljer jag att glida ur. Det frigör tid och energi till dem som faktiskt håller, och berikar istället för tynger.

Kram på dig goa bubbliga människa ❤️

Hur är läget?
Vill bara sända en hälsning och en stor kram till världens bästa Fibbla alla kategorier ???
Jag är tillbaka på dag 3 och sitter på tåget igen?????
Hoppas vi möts på nästa station!
???

Hur mår du?? Hoppas du mår bra fina tjejen ☀️☀️ Jag fattade ett korkat beslut i helgen eller ja korkat det var medvetet o det kändes bra där o då ? men nu sitter jag på tåget igen o tuffar vidare!! Styrkekramar till dig ??

Det var länge sen jag var här och kollade in hos dig Fibblan. Hoppas du kikar in och skriver lite mer här ibland.

håller med i allt Mirabelle skriver, du bestämmer hur mycket som ges och tas med andra människor

Kram

Fibblan

..måste jag tyvärr meddela..?

Tårarna rullar när jag läser era kommentarer och känner er omtanke ❤️.

Vill skriva mer, men orkar inte..?

Tack för att ni tänker på mig! Det värmer.

Kramar
/Fibblan ?.