Har haft ett riskbruk i ca 20 år. Är medveten om alla risker mitt drickande för med sig. Har använt alkohol som bränsle då jag blir pigg och energisk efter några öl. Har nog inte klippt gräsmattan nykter någon gång de senaste 10 år. Brukar även använda alkohol för att varva ned. Jobbar periodvis väldigt mycket och är stressad. Efter några öl och rött vin är jag nere i varv. Dricker aldrig starksprit men däremot öl och vin. Har skrivit många konstiga inlägg på Facebook när jag varit full. Har ångest i flera dagar efter mina fyller. Var i princip nykter halva september. Umgicks med vänner sista helgen och då blev det en fylla redan på torsdag så jag skulle orka städa hela huset (gjorde även ren avloppen på toa). Igår var jag också full för att orka göra vinter i trädgården. Idag har ångesten varit för djävligt. Nu sitter jag och dricker bubbel vatten utan alkohol. Har en underbar fru som stått ut med mig i 30 år. Jag vill älska mig själv men det är svårt.

Jag har druckit alkohol ikväll. Det började med att båda bilarna behövde omsorg. Jag tog tre öl under tiden jag skötte om bilarna. Jag tvättade och städa dem ordentligt. Kollade oljan och spolarvätska. Gjorde typ en mini service på dem. Frun gjorde middag som bestod av lax. Min favorit mat. Hon tog vitt vin till maten. Jag tog rött vin. Jag är inte full och vill inte ha mera. Jag mår bäst av hel vitt. En dag i taget ?

Jo, jag har gått på åtskilliga AA-möten och håller med dej. Människor upprepar samma saker varje gång. Dessutom gillar jag inte formen med monolog, jag blir stressad över vad jag ska säga. Det hade varit mycket bättre med diskussionsforum, lett av någon.

Jag blåste 0.07 i alkoholmätaren nu på morgonen. Känner mig lite slö men ej bakfull. Har igen ångest eller minnesluckor. Är glad över att min A-hjärnan kunde stoppa intaget av gift innan det gick över styr igår kväll. Ändå känns det lite onödigt att dricka överhuvudtaget. Minns många andra semestrar då alkoholen flödat okontrollerat. Jag verkar hittat en bättre balans i min konsumtion. Nästa fas för min del är att försöka förstå varför jag väljer att dricka alkohol som jag gör. Dra ner ytterligare på konsumtionen och må riktigt gott. En dag i taget ?

Vaknade tidigt efter en skön nattsömn. Vi har huset fullt av barn och barnbarn. Idag ska vi besöka Skansen tillsammans med dem. Det ska bli nice.

Vi var på kalas hos goda vänner igår kväll. Det bjöds på god mat och dryck. Värdparet hade laddat rejält med öl och vin. Min måttliga fru drack två glas vitt vin. Jag klämde tre alkoholfria öl. Jag tyckte det var lite intressant att se när de andra gästerna började bli lite lulliga och få blanka alkoholögon. När kalaset var över kunde jag köra bil med gott samvete. Flera andra gäster fick sova över. Hum, undrar hur de mår idag. Nu ska jag strax iväg till gymmet. En dag i taget ?

Imorgon ska vi träffa kompisar och käka middag ute på stan. Vi åker bil och jag kör. Har inte rest med SL sedan pandemin bröt ut. Frun får dricka vin om hon vill. Jag tänker njuta av nån alkohol fri öl.

Tänkte bara sticka in huvudet och säga att du är värdefull och stark - inte alla faktiskt som kanske mitt under en pågående diskussions-period med sin alkoholhjärna så avslappnat önska sin respektive lite vin under en middag tänker jag.

Bra inställning, grunden läggs inuti dig!
Ha en mysig middag!

Jag har tack vare detta forum fått en helt annan inställning till alkohol. Jag har absolut inga problem att umgås med folk som dricker och jag själv håller mig nykter. Jag har inte alltid haft denna avslappnad attityd till alkohol. Tidigare var det alltid frun som fick köra för jag skulle promt dricka alkohol när tillfälle gavs. Jag vet att jag mår bäst när jag avstår från alkohol helt. I morse vaknade jag efter en skön natts sömn och var tacksam för att jag inte drack alkohol igår. Den känslan är obeskrivligt skön och ger mig ny energi mot ett hälsosammare liv. En dag i taget ?

Vi har firat 33 årig bröllopsdag idag och bott på hotell vid Vätterns strand. Käkat middag på restaurang och mått gott. Vi har hängt ihop i 35 år gumman å jag. Det är sjukt vad tiden går fort. Jag har druckit rött vin och två bärs. Jag är lugn och trygg med den här konsumtionen. En dag i taget ?
/Mrx

Måndag morgon och jag vaknar pigg och fräsch. Lite funderingar i min hjärna handlar om den årliga sista semester veckan. Jag och en kompis brukar ta en öl kväll på min altan. Vi brukar ha super trevligt och surra om ditten och datten. I år känns det annorlunda för mig. Jag är taggad på den sociala gemenskapen men tanken på att hinka bärs känns mindre kul. Vi kan umgås nykter det har vi gjort i många år. Jag känner mig nästan tvingad att dricka nån bira för att inte förstöra en trevlig tradition. Jag vet att jag självklart kan dricka alkoholfria. Hur som helst kommer jag att dricka betydligt mindre alkohol än tidigare år. Min inställning till A-djävulen är helt annorlunda nuförtiden.

... bör du kunna tala till från hjärtat. Berätta precis det du skrev här, är det en riktig vänskap kommer du mötas av förståelse och stöd.

Kram,
Dee

Det blev ingen öl kväll på min altan pga sjukdom (vanlig magsjuka). Jag har börjat en ny kamp och är snusfri sedan två dagar. Tidigare konsumerade jag en dosa om dagen. Det går hyfsat bra. Jag tuggar nikotin tuggummi när jag känner sug. En dag i taget gäller även för snus stopp. ?

Åh, grymt med snusstopp! Starkt!
Jag borde också sluta snusa, men jag har ingen lust, känner mig inte motiverad helt enkelt, då är det svårt.
Jag har nog tänkt att ta hjälp av mina gamla ”uppgifter” här på alkoholhjälpens program för att bli av med mitt snusberoende när det är dags, jag har slutat två gånger tidigare men inte lyckats hålla i riktigt, programmet gav mig en god grund att stå på när det gäller alkoholen så om jag gör det för mig själv när det gäller snuset så bör det inte va några problem - man ska bara vilja sluta och inte tänka att man borde, för då blir det i min värld varken hackat eller malet.

Kram till dig,
Dee

Nu har det passerat tre dagar utan snus under min läpp. Idag börjar även min hel vita period utan alkohol. Jag har ju lyckats dricka kontrollerat men vill avstå helt ett tag. Jag ska även ta tag i kosten på allvar igen. Jag börjar jobba på måndag. Vi ska jobba hemifrån året ut. Jag måste få till bra rutiner med motion oxå. Minst en timme promenad om dagen samt regelbundet besöka gymmet. Det låter ambitöst att göra allt på en gång men jag är en sådan person. Har jag bara bestämt mig kör jag ända in i kaklet. Jag ska lyssna på min kropp och inte vara dum mot mig själv i tankarna. Jag är en bra människa. Jag duger som jag är. En dag i taget ?

Starkt jobbat att klara av klippa med nikotinet, de första dagarna brukar ju inte vara att leka med direkt.

Du vet ju bäst hur du fungerar, så det är kanske bra klippa många band och köra fullt ös. Jag tänker bara - var snäll med dig om du inte orkar alla saker, och kanske klokt ha en prioritering vad som är viktigast?

Träning o avhållsamhet går ju samtidigt hand i hand, för tillfredställelsen o tidsfördrivet som gymmet ger väger upp saknaden.

I vilket fall. Bra jobbat!

(Jag vågar än inte sluta snusa, det kommer när det kommer)

Jag och gumman njuter och sol och bad på en kommunal badplats strax söder om Stockholm. Vi har varit här sedan i förmiddags. Det jag reagerar på är att många verkar behöva återställare denna söndag. Det dricks öl lite här och där. Ser även att någon njuter av bubbel. Jag kanske överreagerar men jag ser det jag ser.