Hej!

Är ny på forumet, slutade dricka för 10 dagar sedan. Har hittills inte haft några problem med att sluta än så länge. Har fått nog av mig själv.

Dock är jag förvånad över hur slut jag är. Sover dåligt, trött och orkeslös. Igår åt jag tre glassar för att orka vara uppe tills 21.00.

Har såklart googlat som en galning men allt jag hittar är hur pigg man blir, hur bra man sover osv när man slutar med alkohol.

Någon som känner igen detta? Hur länge håller det i sig?

Kram till alla er kämpar där ute ?

... till att du är här!
Att vara trött, trött är väldigt vanligt i början, och sen kan trötthet komma och gå. Men fördelen är förstås att det blir en annan trötthet än baksmälla eller bara trötthet över det fantasilösa upprepandet av att dricka för mycket.
Läs här, finns så mkt erfarenhet.
Och Grattis till 10 dagar! ??

Hej,
Som se klart skrivrer - det är väldigt vanligt med bottenlös trötthet i början, jag gissar det är för knoppen inte får några kickar längre och försöker hitta tillbaka till ett nytt normaltillstånd, och kanske även återta en hel del förlorad sömn. Att ta promenader hjälpte mig i början, och ibland bara acceptera att sova bort en eftermiddag.

Det är skillnad sova bakis med ångest, och att sova för man är utmattad av att inte dricka.

Det kommer bli bättre.

Oja tröttheten är signal på att kroppen återhämtar sig . Prova o fyll på med lite vitamintillskott och främst då b-12. Bra kost och lugnare promenader kan oxå hjälpa, men som sagt vila dig till läkning. Kram

Allterbra

Trött ja, det är man verkligen i början.
För mig är det iaf så, kombinerad med att jag knappt får sova och när jag sover då är det hemska mardrömmar som gäller. Men det går ju över, så ge inte upp ?

Tack Allterbra ? Ja, massor med mardrömmar. Vaknade med spänningshuvudvärk en morgon.

Vet ni när detta släpper? Dagar? Veckor eller månader?

Hoppas alla får en fin dag i värmen ☀️

Min första nyktra tid hade jag huvudvärk då och då..I mitt fall hade det nog med blodtrycket att göra, som jag kollade ett år efter jag slutat..Men tänk att man förgiftat sin kropp länge..Då tar det ett tag, när våra reningsorgan återhämtar sig..Det är bra att läsa om återhämtningen på någon vårdsida..Där står mer utförligt om hur gifter sakta försvinner ur kroppen om man inte fyller på mer..Lite sjukt att vi blir beroende av gifter..Det blir bättre snart för dig.Både med drömmar och värk..??..