Ibland är det svårt att läsa din tråd eftersom du skriver ner innan exakt när du ska göra något dumt. Jag kanske borde vara exakt så ärlig, först då kan man ju göra något åt problemet, men nej jag låtsas ha 0-tolerans och ”snubblar”. Men det gör ont att läsa att du planerar en fylla, det gör ont att läsa att du faktiskt lägger ansvaret för allt utanför dig själv. Jag vet att det är svårt, jag är inte klar elller perfekt, men jag tror faktiskt inte att någon är maktlös inför alkoholen. Efter första glaset ja, men innan har vi ett val. Du kan faktiskt välja. Du mår dåligt nu, men just den här jäkla skitdrogen får dig inte att må bättre. Varken på en kräftskiva eller annars. Kalle kan jag förövrigt kanske hålla med om.
Ser att du fallit, men nu har du ett val.,, du kan lägga av direkt och se det som en engångsföreteelse eller fortsätta. Världen kommer aldrig att vara så perfekt så att du inte kan hitta en anledning att dricka. Jag vägrar att acceptera att man är ”maktlös”. Vi har säkert olika utgångslägen, men jag tänker ändå att du faktiskt har ett val nu. Du har så enormt många färdigheter. Du skriver bra, du ger andra råd. Du ska ha tid och ork att fullfölja din jo-anmälan.. Drick inte bort det, du har kapacitet. Du kan ha ett annat liv..
Kramar!

Du lägger ansvaret på ”alla andra” och olika omständigheter. Det är enligt mig fel väg att gå. Ingen annan kan fixa detta. Bara du. Du har makten att tag i detta.

Läs gärna mitt senaste inlägg.

Kram ?

Tror jag el rättare sagt vet jag använder andra el omständigheter som ursäkt för dricka, när jag suget blir för jobbigt. Precis som ni båda skriver så tror inte jag heller på man är maktlös inför alkoholen utan man har val och antingen så väljer man skylla på soc, el man var stressad eller nu vad ens anl är till ta till alkoholen. Eller så försöker man hitta något/någon som kan stödja en till göra valet låta bli. Har sprit kvar sen i går för inte köpte jag en liter vin utan de var ju mer ekonomiskt köpa 3 liter( de där med ekonomiskt, mer för pengarna är ju rent bullshit anl är ju för man inte vill sitta där kl 23 på kvällen och inse vinet är slut). Men då jag var med kompisen bla igår drack jag sansat så igår blev inte inte så mycket som de brukar bli. Hade tänkt åka till bolaget i dag köpa mer fast jag har ca 2 l kvar men valde fortsätta sova fram tills kl var över 16. Och hade jag anl till dricka igår så har de ju inte minskat till idag då man har förmåga fatta idiot beslut i fyllan. De är därför jag denna omgång supande bara valt dricka hemma själv för jag inte ska försätta mig i situationer jag inte kan hantera. Men igår bröt jag mot den regeln och skit hände. Så just nu har jag 2 delar av mig den enna som känner ok de sket sig igår men ta nya tag nu bakslag får man räkna med nu tar vi nya tag. Du fixar detta Den andre delen som tänker men kom igen du har alltid varit en looser, du kommer aldrig få ett bra liv ring din ”vän” fixa mer sprit och kör på bara. Men de bättre tankarna är lite starkare

Du är ju ingen looser, det syns ju i dina inlägg också att du inte tycker det. Just alkohol och den ångest det för med sig gör ju dock att det är så lätt att tänka precis så när man har druckit. Starkt av dig att inte fortsätta. Det är ju så onödigt att gå tillbaka till där du var i början när du började skriva här. Håll ut nu! Du är värd att du tar hand om dig.

Försökte verkligen lura mig själv att lite vin på fredagen klarar jag jo tjena. Speciellt inte efter läst genom mina journaler som barn. Letade efter den där utredningen ang arbetsförmedlingen och hittade alla journaler och läste genom allt. Tror aldrig jag riktigt tagit in hur min tidiga barndom påverkat mig och fortfarande påverkar mig. Nu är i alla fall vinet slut visst kan skaffa mer är inte handikappad men orkar faktiskt inte lägga ner energi på det vill bara sova bort allt. Har mycket göra i veckan förbereda 90 års fest, kontakta af för få ut uppgifter så jag kan jo anmäla skiten ur dem och förhoppningsvis få en tid hos Behandlingsgruppen. Men känner mig så jävla kluven nånting håller mig tillbaks tror de är att när man dricker behöver man inte ta ansvar man kan skylla allt på alla andra och bara skita i allt. Men innerst inne vill jag ju inte leva så. Vill kunna hitta ett bra jobb, leva ett liv där jag styr inte alkoholen. Allt är så rörigt just nu och när jag inte har någon att bolla med blir de svårt. Försökte berätta i fredags för min vän att jag dricker för mycket och att soc blivit inkopplat hennes svar va ok. Men vet du attt...... så började hon prata om alla sina dejter kände mig något dissad. Ha träffat en annan vän via fb som ochså dricker för mycket som jag kan snacka med men känner vi tyvärr drar ner varann istället för stödja varann. De är skönt kunna skriva av sig här men är ju inte samma som med prata med någon irl. Sen har vi kräftskivan/90 årsfesten nu på, lördag förnuftsmässigt inser jag att jag bör va nykter dricka typ cola cola. Men jag orkar inte förklara varför jag inte ska dricka de kommer fatta och jag orkar inte att de får reda på något inte just nu de är för tidigt. Får se hur jag gör i första fall får jag väl dra en nödlögn typ jag äter penicillin pga halsfluss el nåt. Inre för jag känner någon som ens varit förkyld sen i mars pga vi numer är så noga med handhygienen. Coronan har sina fördelar alla andra sjukdomar har nästan varit som bortblåsta under denna period. Får se hur jag gör har ju några dagar på mig fatta beslut.

Gillar ditt senaste inlägg, tycker du ger dig själv riktigt goda råd där! Förstår vad du menar, att alkoholen ger skydd mot obehagliga och jobbiga känslor. Men de känslorna kommer du jobba dig igenom, medan alternativet att fortsätta dricka innebär att det kommer vara mycket jobbigare, fast på andra sätt och det går ju inte över så länge du dricker.. Penicillin är väl en bra vit lögn, och se till att det finns till exempel alkoholfri cider, så kanske det inte ens är någon som reagerar på vad du har i glaset. Läs igenom ditt senaste inlägg igen, där har du din väg framåt om jag får råda...

Så fort jag gör något el är med vänner så känns livet ganska ok men så fort jag blir ensam kommer tankarna. Om allt möjligt, både bra och dåligt dåliga huller om buller. Allt känns bara rörigt just nu Och ingen jag känner jag riktigt kan bolla med. Plus känner att hålla igång från morgon till kväll börjar ut sin rätt. Och precis som jag försökt förklara för hon soc tanten som är i stället för min ordinarie som har semester som lovade jag skulle få tid på måndags till Behandlingsgruppen som jag sa att de ska vi nog inte räkna med har jag haft rätt om ingen tid än. Vilket inte är konstigt alla har varit på semester och han jag pratade med först kommer tillbaka först nästa vecka och jag är ju inte ensam som klient där så de är ju inte riktigt upp till soc bestämma vem de de ska boka in först. Är nog många som är lika desperata som mig efter tid. Ska i alla fall hålla ut till på lördag el rättare sagt måste hålla ut till på lördag. Pappa ska få den bästa födelsedagen det är han värd :)

Känner igen mig i att man mår mycket bättre när man är med andra. Och ensamhet har ju varit farligt för människor på den tiden vi levde som jägare och samlare, så det är nån sorts instinkt som gör oss mer oroliga när vi är ensamma. Och fortfarande kan ju vänner och sociala sammanhang verkligen rädda ens liv, så fortsätt träffa folk och försöka nå fram. På sikt kanske du också kan hitta någon grupp att jobba tillsammans och umgås med, som nåt volontärarbete, eller någon samtalsgrupp, kanske går att hitta någon att bolla viktiga frågor med där. Och du verkar bra på att hitta möjligheter och ha koll på vad som funkar för dig! Att fira pappa på lördag låter som något att se fram emot, hoppas du får njuta av det! Ta hand om dig!

Mår ju egentligen inte bättre utan mer slipper tänka på de jobbiga tankar. Kan lättare trycka undan dem. Jag är egentligen en person som lätt kan vara med mig själv utan problem, reser själv mm. Men nu får jag panik nästan. Just nu klarar jag inte av ha krav på mig som tex måste va nånstans exakt dag/klockslag måste va lite mer på mina villkor och mående. Pratar inte i samtalsgrupper om saker som är jobbiga plus har väldigt svårt lyssna på andras problem när jag själv mår dåligt, kan inte sitta still, himlar med ögonen när jag tycker folk är patetiska mm, en av anl till varför inte AA funkar för mig de bara tar massa energi ifrån mig. Nä egen terapi är de som behövs men förhoppningsvis ska de på Behandlingsgruppen snart höra av sig. Tack det samma

Ligger i min solstol på balkongen är ju en sån där underbar sommarkväll ute kom strax från badet. Min kompis semester är slut så blivit vi åkt ut på eftermiddagen till badet och idag var de en sån underbar kväll vid badet och jag som älskar fota fick en del fina bilder. Synd de inte går ladda upp här. Sån där kväll man känner man inte vill åka hem.

Älskar sommaren och älskar bada, bästa jag vet. Har alltid sagt att om jag tar mitt liv så blir de vid havet. Finns inget som ger mig ett så lugn som se ut över havet oavsett de är en härlig sommarkväll el en riktigt blåsig höstdag. Hav och öppna vidder är min grej. Men så hade vi ju sommarstuga när jag var barn/ungdom påsen karg ö så man är väl präglad av det. Skog och insjöar är inte min grej visst de är fint och vackert men skulle aldrig kunna bo inåt landet nä salt hav och karga klippor måste jag ha närhet till och betong och storstad.

Får krupp i små städer bott på 2 små orter kl 18 va knappt en käft ute och allt stängt, nä fy liv och rörelse måste de va. Då känner jag mig trygg. Skulle aldrig våga sova i en stuga själv i skogen och kanske ha en im till närmsta granne. Tror jag sett för många skräckfilmer :) Är jag själv i skogen är ja mer rädd för våldtäktsmän och massmödare även mitt på ljusa dagen än för älgar el björnar, nu är björnar i mina trakter extremt ovanligt iofs. Större risk man blir skjuten utanför porten el rånad men sånt är jag inte ett dugg rädd för, de finns inte på min karta :)

Skönt haft en lugn och bra dag och kväll idag. Känner mig så där härligt trött och seg

Glömde kommentera tidigare inlägget - visst finns alla känslor kvar även när man umgås med andra, men jag tycker att det hjälper att få känna sig glad och fungerande, det finns med mig när jag har mörkare stunder. För mig funkar det så att om jag skärper mig och låtsas vara glad inför andra så blir jag glad på riktigt efter ett tag. Fattar att gruppsamtal inte är för alla, tror inte jag skulle orka heller. Fnissar lite när jag tänker på hur du sitter och himlar med ögonen ?.. Men jag gillar att jobba i grupp, har varit med i många frivilliga projekt, som att ordna festival och samla in pengar för olika saker, blir kul gemenskap tycker jag.

Ja, finns inget härligare. Nä försökt testa AA höll på krevera varje gång kände bara hur jag ville ta var och varannan och förklara att du kanske skulle gå i terapi stället för sitta här och dra samma grej varje gång. Släpp de gå vidare, inte älta. Men man får ju inte avbryta den som talar el påtala vederbörande bara hålla käft :)
Inte min grej alls. Och ju mer de tjöta om alkohol och hur hemsk den drycken var ju mer sugen vart jag på dricka. Motvalls käring som jag är :)

Kunde inte hålla emot i dag var tvungen dricka för komma ner i varv. Jag gick på I 180 och de måste ske något hela tiden idag. Var så speedad så manhade kunnat tro jag tagit andra saker än alkohol. Och jag känner att jag fixar inte va nykter i morgon. Finns så mycket som jag inte kan skriva om här el berätta för sociala. Och de på Behandlingsgruppen har inte hört av sig. Måste ringa dit på måndag om de inte hör av sig. Ska försöka sova nu bliven lång dag imån.

Och att du får tag i behandlingsgruppen på måndag. När du är sådär speedad, funkar det att jogga eller nåt annat pulshöjande? Funkar bra för mig, blir lugn efteråt.

Jag har också lätt för att stressa mig själv. Kan nästan bli manisk ibland med saker jag gör. Blir hög på adrenalin.
Men har börjar leta nya saker som
Gör att jag kommer ner i varv sen. Istället för alkoholen....
Tex andas, Avslappningsövningar (finns på spotify t.om.) gå en promenad..
när jag är alltför speedad har jag svårt att andas, därav att få ner pulsen o andas. Kram

Jogga är inget för mig men powerwalka kan funka men vill ju helst något ska ske. Promenera då är jag ensam med mina tankrnoch de vill jag inte. Idag var jag på pappas 90 årskalas. På väg hem från det nu blev verkligen lyckat. Pappa var jättenöjd. Ja måste få tag på dem för är på väg tappa kontrollen nu och jag orkar inte de en gång till. Blev alkohol idag med och har så klart sprit kvar. Och jag klarar inte av ha sprit stående hemma. De dricks upp omg.
Men de viktigaste var att pappa fick en perfekt fest och de fick han :) Skaldjur och present han va jättenöjd med och lotter som han vann på. Plus de viktigaste för han att få träffa alla i familjen pga Corona så är de ju bara några få av oss han mött.

Söndagkväll, vinet nästan sluta borde tycka de är skönt. Men nu kommer ångesten hjälp alkoholen på väg ta slut helt slut inan jag somnar? Får panik, måste somna full. Försöker ragga sprit men de ända kontakter jag har är närmast familjen och majoriteten av de sover nu de ska ju upp jobba imån. Skulle säkert kunna fråga mina yngre släktingar de har säkert stenkoll på vart man kan hitta nummer till langare men där går min gräns. Har imovane och ångestdämpande men vill inte blanda, Aldrig ätit dessa ångestdämpande tidigare står bara blir tröttare med alkohol men aldrig gillar blanda piller /alkohol oavsett

Söndagkväll, vinet nästan sluta borde tycka de är skönt. Men nu kommer ångesten hjälp alkoholen på väg ta slut helt slut inan jag somnar? Får panik, måste somna full. Försöker ragga sprit men de ända kontakter jag har är närmast familjen och majoriteten av de sover nu de ska ju upp jobba imån. Skulle säkert kunna fråga mina yngre släktingar de har säkert stenkoll på vart man kan hitta nummer till langare men där går min gräns. Har imovane och ångestdämpande men vill inte blanda, Aldrig ätit dessa ångestdämpande tidigare står bara blir tröttare med alkohol men aldrig gillar blanda piller /alkohol oavsett